directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya acumula tres mesos consecutius de creixement del nombre d'emprenedors

La manca de finançament, llasta el creixement del treball autònom

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El maig del 2011, el nombre d'autònoms a Catalunya havia crescut en 1.053 persones en relació amb l'abril. Tenint en compte les dades dels últims tres mesos (març, abril i maig) el nombre d'autònoms havia crescut en 3.184 persones, segons dades de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) del sindicat UGT. Aquestes xifres, tot i ser positives, en l'acumulat dels cinc primers mesos de l'any, el cens d'autònoms a Catalunya manté un saldo negatiu de 950 emprenedors. Mentre que a Catalunya el saldo és negatiu, en el conjunt de l'Estat el saldo és positiu en 2.517 autònoms. El problema del sector segueix sent la manca de finançament, que llastra la creació de noves empreses, segons CTAC.
dona treball femení
Comparteix
   

Salvador Duarte, president de la CTAC-UGT de Catalunya, ha explicat que tot i que es registra una 'creixement exponencial' d'iniciatives d'autoocupació, el volum de projectes que finalment es converteixen en realitat és baix i inclús ha disminuït. Duarte ha dit que les dificultats per accedir al crèdit està 'llastant l'emprenedoria'. De fet, segons xifres de la CTAC, cap de les més de 20 línies de crèdit implementades durant el 2010 i el primer semestre han complert amb el seu objectiu. El dirigent de la UGT ha defensat que el 'restabliment' de fórmules de microfinançament i capitalització d'emprenedors ha de ser una 'prioritat' en matèria de polítiques públiques.

CTAC defensa que si el finançament privat no funciona, haurà de ser el sector públic el que trobi vies d'accés al crèdit per aquest col·lectiu d'emprenedors.
L'evolució d'autònoms, tot i encara ser negativa a Catalunya en els primer cinc mesos d'aquest any, es comencen a donar mostres d'una certa recuperació, que encara són massa incipients per marcar un canvi de tendència.

A l'Estat, l'exercici del 2010 es va tancar amb una reducció de l'1,84% del nombre d'autònoms, 58.089 treballadors menys, mentre que el règim general de la Seguretat Social va caure l'1,22%. Mentre que el saldo del 2010 va ser negatiu, els primers cinc mesos d'aquest any a l'Estat el cens d'autònoms ha crescut en 2.517 persones.

A Catalunya, les xifres del 2010 van registrar una caiguda del nombre dels autònoms en 10.615 actius, mentre que els cinc primers mesos d'aquest any la tendència segueix sent negativa, en aquest cas en - 950 emprenedors.

Per sectors, la construcció segueix sent l'activitat que més cau, absorbint el 73% de les baixes registrades el 2010. Després de la construcció, els sectors més fràgils han estat el transport i el comerç.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.