directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 15:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fiscalia obre diligències per investigar els actes violents contra diputats del Parlament

El ministeri públic demana informació als Mossos per estudiar si es pot imputar un delicte per ús de violència contra parlamentaris

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Fiscalia ha obert diligències per investigar els actes violents contra diputats del Parlament que es van produir aquest dimecres quan alguns 'indignats' van intentar impedir la seva entrada al Parc de la Ciutadella per participar en una sessió plenària de la cambra catalana. Segons han confirmat fonts judicials, el ministeri públic ha demanat informació als Mossos d'Esquadra per tal d'estudiar si es pot imputar un delicte d'obstrucció a la tasca dels parlamentaris, recollit en l'article 498 del codi penal, a alguns dels detinguts o a altres participants en els fets. La Fiscalia ha decidit actuar d'ofici després dels fets, que van acabar de moment amb sis detinguts.

Comparteix
   


Etiquetes
Les diligències que ha obert la fiscalia es basa en l'article 498 del codi penal, segons el qual aquells que utilitzin 'força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir que un membre' d'un parlament pugui 'assistir a les seves reunions' o bé 'coartin la lliure manifestació de les seves opinions o l'emissió del seu vot', seran castigats amb una pena de presó de tres a cinc anys.

La Fiscalia vol centrar les seves investigacions en aquest delicte, tot i que, tenint en compte que ja hi ha sis detinguts, podria haver de deixar la investigació principal en mans del jutge. Els sis detinguts estan acusats dels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat. De moment, ha obert diligències i ha demanat informació als Mossos per tenir coneixement de les agressions i coaccions que van patir alguns diputats quan intentaven entrar al Parlament.

Precisament, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha apel·lat tant a la fiscalia com a la justícia a actuar perquè situacions com la que es va produir dimecres 'no es permetin i es castiguin'. En aquest sentit, ha recordat que el codi penal 'castiga com a delicte la coacció, l'agressió a ciutadans' i en especial a aquells que són 'representants del poble de Catalunya'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jen fletxa Visca catalunya lliure!!!!
17 de juny de 2011, 13.05 h

Quina violència? L'única violència que es veu, i es toca és la del gobern que permet tota mena de brutícia, i a sobres ho justifica!!
L'única via per a nosaltres és:

INDEPENDÈNCIA, JA!!!!



Visca catalunya lliure!!! II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.