directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Artur Mas ja parla de privatitzacions

No entra en concrecions però afirma que s'iniciaran aquest any

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest dijous que els pressupostos de la Generalitat per aquest any inclouen alguna partida d'ingressos per 'alguna privatització', però no ha volgut entrar en detalls. D'altra banda, ha avançat que en el 'transcurs de la legislatura és possible que s'estudiïn algunes més també'. És més, ha apuntat que algunes d'aquestes privatitzacions ja les estava analitzant el govern anterior. Ha respost així una pregunta del diputat d'ICV-EUiA Jordi Miralles, que ha acusat Mas de ser un 'neoliberal de manual, en els continguts i en la forma'. Mas ha replicat que les seves polítiques han estat avalades per la majoria del poble català. Miralles ha preguntat a Mas quins equipaments i empreses públiques pensa privatitzar, i li ha preguntat pel cas concret d'Aigües Ter-Llobregat. 'Si això es dóna, suposaria una pèrdua de control democràtic, empitjorar la situació dels serveis públics i tenir menys instruments per fer polítiques públiques', ha advertit.
artur mas, ciu, cdc, convergència, comença el canvi, doc sessions
Comparteix
   


Etiquetes
El líder d'Esquerra Unida i Alternativa ha subratllat que l'Ajuntament de Paris s'ha fet enrere en la privatització del sistema d'aigües i els italians també han rebutjat en referèndum acudir al sector privat. 'És bo que rectifiqui. Si no, passarà a la història com el retallador i el privatitzador', fent polítiques en ple segle XXI pròpies de Margaret Thatcher, ha dit. 'No sigui tan dogmàtic i canviï les seves propostes', ha demanat Miralles, que ha lamentat que Mas tingui el costum d''externalitzar la política com a bon neoliberal', fent conferències amb empresaris i videoconferències amb inversos estrangers.

Mas ha somrigut amb l'acusació de dogmàtic, especialment, ha dit, perquè prové de l'ecosocialista Jordi Miralles, i ha remarcat que ells no amaguen res, ja que va ser el programa de CiU el que va tenir més suport el 28-N. A més, ha afegit que ja van dir que apostaven per fer operacions 'de col·laboració i de cooperació entre l'administració de la Generalitat i els sectors privats del país'. De tota manera, ha insistit que l'anterior govern ja estudiava operacions d'aquest tipus. 'Era dogmatisme llavors? Quan vostès fan les coses estan ben fetes i quan les fan els altres mal fetes?', ha preguntat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JosepB fletxa Sabadell
17 de juny de 2011, 18.23 h

El que hauria de fer el Sr. Mas en comptes de tant retallar i vendre el pais, es: Primer: obligar al govern estatal a que pagui el que deu i si no ho fa que obri una caixa en el que s'ingressin els impostos dels catalans i que després els hi retingui en les liquidacions. Segon: Obligar a reduir el dèficit fiscal de cop a la tercera part de l'actual. Tercer: Proclamar la independència i crear l'estat propi. Jo dic: Com que els dos primers no ho podrà aconseguir per molt que s'hi aferrassi, m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa bcn
17 de juny de 2011, 10.03 h

Segurament que la propera privatització serà la del Parlament que ja no es triarà democràticament pel poble. Apa renoi que més veurem en el nostre petit país cada vegada més petit i sagnant ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.