directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oposició qüestiona el dispositiu policial que havia d'assegurar l'entrada dels diputats al Parlament

Tots els grups coincideixen a titllar-lo d'insuficient i critiquen la manca de comunicació per indicar-los per on moure's

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tots els partits a l'oposició han coincidit en les crítiques al dispositiu policial que el Departament d'Interior va dissenyar per assegurar l'entrada dels diputats a la cambra. Considerant-lo 'insuficient' i 'mal dissenyat', els diferents grups han retret al conseller Felip Puig que va procurar més per 'tancar el parc i assegurar el Parlament de Catalunya' que no pas per 'garantir la seguretat de les persones', en paraules del diputat i portaveu d’ICV-EUiA en la comissió d’interior, Jaume Bosch. La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha assegurat que 'no es va evitar que 2.000 o 3.000 persones no posessin en escac i mat a tot un Parlament.
parlament, reixes, tancat
Comparteix
   


Etiquetes
El diputat i portaveu d’ICV-EUiA en la comissió d’interior, Jaume Bosch, ha dit aquest dijous que el dispositiu fet pel conseller Felip Puig va ser “mal dissenyat”. “Es va voler prioritzar tancar el parc i assegurar el Parlament de Catalunya i no es va pensar en garantir la seguretat de les persones”, en referència tant a diputats, diputades com a treballadors i treballadores i professionals dels mitjans de comunicació.   Per això el diputat ecosocialista ha anunciat que el seu grup parlamentari ha enviat un escrit a la mesa del parlament retirant en primer lloc tres aspectes: fent una condemna del grups que van practicar la violència, demanant que no es criminalitzi tot un moviment per aquests grups violents i agraint la professionalitat dels mossos d’esquadra que van treballar ahir per garantir la integritat de moltes persones.  

Simó: 'El Parlament va viure un autèntic setge'

Esquerra Republicana de Catalunya responsabilitza directament al conseller d'Interior, Felip Puig, del disseny 'insuficient' de l'operatiu policial que es va aplicar davant les protestes dels 'indignats' a les portes del Parlament el dimecres passat. La portaveu parlamentària del grup, Anna Simó, ha considerat aquest dijous que el Parlament va viure 'un autèntic setge' i que la 'falta de previsió' i la 'improvisació' del conseller va provocar que 'no es garantís la integritat' d'aquells que volien entrar al recinte del Parc de la Ciutadella i a la cambra catalana. 'No es va evitar que 2.000 o 3.000 persones no posessin en escac i mat a tot un Parlament', ha retret la diputada republicana.  

SI denuncia que no va rebre cap indicació per com entrar al Parlament

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha detectat 'mancances greus' en el dispositiu policial de dimecres i ha lamentat la manca d'informació als diputats. Bertran ha explicat que ell no va rebre cap consigna sobre com havia d'entrar al Parlament i va ser el seu propi grup qui li va acabar donant indicacions. Ha opinat que l'entrada en furgons policials 's'havia d'haver pogut preveure amb anterioritat' quan la nit anterior ja es veia com s'estaven organitzant els 'indignats'. El dispositiu, ha dit, hauria d'haver evitat el 'contacte directe' amb les persones violentes. 'Si hi ha un risc per a la integritat física i per a l'accés amb normalitat al Parlament, s'han de preveure dispositius', ha dit.  

El PSC també ho considera 'clarament insuficient'

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat aquest dijous que el dispositiu policial de dimecres al Parc de la Ciutadella va ser 'clarament insuficient' i va fallar a l'hora de protegir els diputats. En roda de premsa, Iceta ha subratllat que la principal obligació del Govern és 'preservar el normal funcionament de les institucions i la inviolabilitat dels seus representants, i aquests objectius no es van complir'. Per això, ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig, que s'ha de produir, al seu parer, 'de forma immediata', especialment quan el mateix Puig va declarar que era l'únic que havia entès el que havia passat el 27 de maig.  
 
Rivera critica la mala comunicació

El president de C's, Albert Rivera, ha assenyalat la falta de previsió com el principal problema del dispositiu policial que el Departament d'Interior ha dissenyar aquest dimecres per combatre els milers de persones que tenien la intenció de no deixar entrar els diputats al Parlament. El dispositiu va ser 'insuficient' i va 'fallar', ha assegurat, tot i que esperarà a conèixer el detall de les explicacions del conseller Felip Puig abans de demanar la seva compareixença en seu parlamentaria. A més, Rivera ha denunciat que no hi havia 'cap mena de comunicació' amb les persones que havien d'accedir al Parc de la Ciutadella i ha assegurat que 'podríem haver sortit més malparats'. 

Pel PP, els de dimecres són els fets 'més greus' dels antisistema de la ciutat

El president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha apel·lat a la 'dignitat' de la capital catalana contra els 'radicals i antisistema arrelats' a la ciutat. Ho ha assegurat fent referència als incidents del 15-J i tot i afirmar que 'els incidents d'ahir han estat els últims i probablement els més greus' considera que 'Barcelona té des de fa molt temps un triple problema de delinqüència, incivisme i ordre públic que s'ha de solucionar'. Segons ell, Generalitat i Ajuntament s'han de 'personar com a acusació particular amb totes les conseqüències i per tots els delictes tipificats al Codi Penal contra els violents i radicals que ahir van provocar aldarulls'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
17 de juny de 2011, 14.42 h

#4 Ja, i a en Saura no el van fer marxar ni amb aigua calenta! Va home, l'impresentable ex-conseller d'Interior en va fer de molt grosses (Horta i els pobres bombers) i sempre es va fer el suec!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
17 de juny de 2011, 10.25 h

Si ho hagues planificat el Saura a hores d´ara ja li estarien demanan la dimissió per aquesta versió medieval de un setge, o per la versió catalana de "fort apatxe" o de l¨"assalt a la comisseria del dstricte no se que" o per la versió músical de "pom pom quien és SOY un diputado, abre la muralla, pom pom quien és SOY UN INDIGNADO , cierra la muralla",


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jordibcn fletxa Barcelona
17 de juny de 2011, 01.50 h

Felip no siguis tant orgullós i demana l´opinió al Saura .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de juny de 2011, 01.38 h

Quin error mes gran per part dels manifestants, el no deixar entrar als diputats al parlament. Com es nota que no tenen ni idea de tàctiques militars. Si tinguessin un bon estratèga que els conduis en la guerra, els hi diria que, el que s'ha de fer, es deixar-los entrar a tots i no barrar-lis el pas, al contrari, un cop tot a dins, els 135 , mes els càrrecs de confiança, tots juntets, a les hores es quan, s'ha de barrar les portes i rodejar l'edifici, i no deixar-los sortir. Es el que s'en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
16 de juny de 2011, 23.40 h

Cal blindar la Ciutadella!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.