directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'autor intel·lectual del moviment dels 'indignats' condemna l'intent d'assalt al Parlament

Hessel, escriptor del llibre-manifest 'indigneu-vos', difon una carta on expressa el seu rebuig cap als atacs a les institucions nacionals

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Stéphane Hessel, considerat com un dels líders espirituals del moviment dels 'indignats' pel seu llibre-manifest que els dóna nom, ha fet públic avui una carta que ha enviat a l'editorial Destino arran dels esdeveniments d'ahir al voltant del Parlament de Catalunya. En el text, Hessel reitera el seus ànims cap als indignats del moviment 15M però mostra el seu desacord amb la violència i l'atac a les institucions democràtiques nacionals de Catalunya. El text de la missiva comença afirmant: ''Veient els esdeveniments que han tingut lloc davant del Parlament de Catalunya, a Barcelona, expresso el meu rebuig més ferm cap a qualsevol agressió, coacció, insult o actitud violenta utilitzada per grups minoritaris, aprofitant la pacífica onada d'indignació que ha recorregut les ciutats espanyoles des del dia 15 de maig'.

Comparteix
   


Etiquetes
El text de Hessel prossegueix assegura, a més, que 'des del primer moment vaig deixar constància i reitero el meu suport als milers i milers de ciutadans espanyols que, sempre de manera pacífica, han manifestat la seva indignació davant d'una economia deshumanitzada i davant del dèficit democràtic de les nostres societats, i han passat de la indiferència al compromís pels valors profunds de la democràcia, sempre a través de vies pacífiques'.

A més, ha continuat 'considero, per tant, intolerable qualsevol intent de paralitzar les institucions de representació democràtica, així com la coacció de tot tipus exercida contra els representats de la voluntat popular. Això no té res a veure amb la resistència pacífica ni amb la legítima dissidència democràtica. Això no es pot tolerar, i no hem de permetre que alguns grups, des de dins o des de fora del moviment dels indignats, intentin aprofitar aquests fets per tal d'enterbolir el bon propòsit i les actituds majoritàries dels ciutadans que s'han movilitzat pacíficament durant les últimes setmanes a gairebé un centenar de poblacions espanyoles'.

Amb tot, l'autor de 'indigneu-vos' ha conclòs el seu text de rebuig a la violència afirmant que 'sempre m'he manifestat a favor d'aprofundir en la democràcia, de la llibertat d'expressió i del respecte pels altres com a úniques vies per al progrés de les nostres societats. Desitjo que els indignats espanyols sàpiguen trobar, amb la mateixa actitud pacífica i dialogant amb què van irrompre en l'escena pública fa unes setmanes, el seu camí per seguir expressant aquest compromís cap al futur' conclou.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ramon fletxa Barcelona (Barcelonès)
17 de juny de 2011, 16.12 h

"considero, per tant, intolerable qualsevol intent de paralitzar les institucions de representació democràtica, així com la coacció de tot tipus exercida contra els representats de la voluntat popular",

No va dir precisament això quan els seus amics van intentar influir en les eleccions municipals. Llavors l'únic que recordo que digués era que tot allò estava molt bé, però que caldria un líder (der führer? il duce? el gran germà? qui?). Quin cinisme més espantós!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Santi Vidal fletxa Barcelona
17 de juny de 2011, 14.05 h

No va ser "un intent d'assat al Parlament". No va ser "un intent de cop d'estat". "Han canviat el bigoti ( de Tejero) per les rastes". Sou una mica exagerats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Barcelona
16 de juny de 2011, 23.14 h

Masturveu-vos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
joan fletxa canet
16 de juny de 2011, 22.16 h

Aquest individu és igual que l'Arcadi Oliveras, tira la pedra i amaga la mà. Pur cinisme i hipocresia


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de juny de 2011, 21.56 h

Si tant itelectual es que es dediqui a pensar que a catalunya no te res a veure amb ecscanya pero vec que no arriba....


au per aixo val mes que et jubilis.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.