directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'#acampadabcn rebutja formalment els 'indignats' autors dels atacs als diputats i del boicot al Parlament

Al comunicat insinuen que el dispositiu policial del Parlament hauria estat feble premeditadament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Acampada de Barcelona ha llegit un comunicat per valorar els aldarulls del passat dimecres a la Ciutadella i subratllar el caràcter pacífic del moviment. En resposta a la premsa, també s'ha demanat explícitament als 'indignats' que no combreguin amb les seves arrels no violentes que s'abstinguin de participar en la manifestació del 19 de juny. Al Govern de la Generalitat li han retret que en qualitat d'organisme que té 'el monopoli de la violència' també s'ha convertit en l'únic que sembla legítim per decidir 'què és i què no és violència'. En suport als set detinguts han convocat una concentració aquest divendres a les quatre de la tarda davant de la Ciutat de la Justícia.

Comparteix
   


Etiquetes
L'Acampada de Barcelona ha celebrat finalment la seva roda de premsa per valorar els aldarulls del passat dimecres al parc de la Ciutadella. Llegint un comunicat, primer, i responent a les preguntes llançades pels periodistes, després, els 'indignats' de la capital catalana s'han desmarcat de les agressions i les increpacions que van patir alguns diputats. Han recordat que la crida "Aturem al Parlament" era només una consigna i que la seva intenció era només "aturar les retallades" a través d'"un cordó humà", una protesta que només era"simbòlica".

En el comunicat han volgut deixar clar que no se senten "representats" pels incidents violents que van protagonitzar alguns participants en la protesta, ni tampoc se'n senten "responsables".

Un moviment en vies de criminalització

Els representants del 15-M a la roda de premsa han acusat al president de la Generalitat, Artur Mas, i al conseller d'Interior, Felip Puig, de voler "criminalitzar" el moviment d''indignats' "sobredimensionant" els incidents de la Ciutadella a través de l'"amplifiació" dels mitjans de comunicació.

La "criminalització" és una estratègia, segons denuncien, que respon a un doble objectiu. Per un cantó es busca "distreure l'atenció" de les retallades que inclou el pressupost que "simbòlicament" pretenien aturar. Per l'altre es pretén justificar una política "més repressiva" que passarà per un "increment" de la duresa -i del nombre d'efectius que hi participaran- de les accions policials.

Els 'indignats' han arribat a insinuar que un dels motius que explicaria per què el dispositiu policial va demostrar-se inútil per defensar els diputats és que hauria estat dissenyat per ser feble premeditadament. L'objectiu seria facilitar la "criminalització" del moviment i justificar "retroactivament" l'operació policial del 27 de maig a la plaça de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
18 de juny de 2011, 10.36 h

Els violents aquells del Parlament no eren indignats, eren simples anti-sistema...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 de juny de 2011, 22.42 h

Notícia tendenciosa i amb titular falsificat: els violent no pertanyien al moviment.

#1 Ara? No maco, van emetre un manifest el mateix dia condemnant la violència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa BCN(CAT)
17 de juny de 2011, 19.35 h

I alguns diem (perquè cap periodista a fet la seva feina tot el contrari han mimat aqeust indignats que parlaven castellà i no volien que es parles de l'espoli fiscal i ara mateix han negat el dret a decidir del poble català que el moviment mateix havia votat?) que el nucli dur d'aquesta acampadabcn estava controlada sectaria i malcaradament sense un gram d'actituds democratiques pel CNI espanyol per la UPyD pels ciudadanos per ICV i PSOE era una obvietat absoluta. Si fins i tot et donaven p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Sallent
17 de juny de 2011, 19.06 h

Ara es retracten? Això ho havien de dir abans. O, no la van fer ells la convocatòria d'accions per aturar l'activitat del Parlament?
qui se'la ha de creyre?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.