directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran insta Chacón a portar les propostes dels 'indignats' al Congrés aquesta setmana si tan raonables les veu

Creu que s'ha de desallotjar la plaça de Catalunya i que el moviment del 15M vol destruir el parlamentarisme

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha instat la ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, a portar les propostes dels 'indignats' al Congrés aquesta mateixa setmana si tan raonables les veu. 'Estic ansiós per sentir la veu de Chacón defensant aquestes propostes', ha ironitzat després que la socialista considerés que algunes de les peticions del moviment del 15M són possibles. Duran també ha opinat que s'ha de desallotjar la plaça de Catalunya, però ha remarcat que ara mateix hi ha un 'buit de poder' a l'Ajuntament. Pel que fa a la manifestació de diumenge, ha dit que la respecta però ha avisat que els 'indignats' fan propostes 'inviables' que volen 'destruir el parlamentarisme'.

Comparteix
   


Etiquetes
Després que Chacón opinés que algunes de les propostes dels 'indignats' són 'raonables', Duran ha opinat que si així ho creu la ministra de Defensa, ella mateix pot portar-les al Congrés. Fins i tot l'ha emplaçada a fer-ho aquesta mateixa setmana. 'Si vol una circumscripció única o nacionalitzar la banca, que ho porti al Congrés', ha insistit.

'Si ho troba raonable que ho presenti. Estic ansiós per sentir la veu de Chacón defensant les seves propostes', ha ironitzat.

Dit això, Duran ha assegurat que respecta la manifestació de diumenge, però ha considerat que les propostes dels 'indignats' són 'inviables' i 'busquen la destrucció del parlamentarisme'. Al seu parer, el diàleg amb ells és 'impossible' perquè el que pretenen en el fons és 'deslegitimar el sistema parlamentari' i, per tant, són ells els que no volen els polítics com a interlocutors.

'Buit de poder' a l'Ajuntament

De fet, ha opinat que els 'indignats' no haurien de continuar a la plaça de Catalunya, però també ha lamentat que ara mateix hi ha un 'buit de poder' a l'Ajuntament de Barcelona, amb un govern en funcions. 'Jo sóc partidari de fer-los abandonar la plaça ja', ha reiterat.

De tota manera, segons Duran, més que dels acampats i en els 'indignats', UDC es preocupa d'aquell agent que estava a casa seva però que entén que hi ha motius, degut a la crisi, perquè hi hagi malestar social.

El president d'UDC ha reivindicat la democràcia com a mètode per donar resposta a aquests problemes, i ha advertit que seria un 'greu error històric fer marxa enrere després del que ha costat aconseguir la democràcia'.

Per afrontar l'actual situació de malestar social, que Duran atribueix a l'atur i a la situació econòmica, el portaveu de CiU al Congrés ha apostat per potenciar l'economia productiva per sobre de l'especulativa, perquè és d'aquesta manera que es crearà feina, 'hi haurà menys desesperació i menys motius pel malestar social'.

En aquest sentit, ha formulat dues demandes al govern espanyol: una reforma de la negociació col·lectiva que flexibilitzi el marc laboral i que circulin els diners i el crèdit per a les pimes. Només així es crearà ocupació, i 'el que necessita aquest país és llocs de treball', ha insistit.

'O bé el Govern és capaç de portar això a terme o bé que donin pas a què uns altres ho facin', ha reclamat Duran, que ha carregat contra el PSOE per no voler fer les reformes necessàries, però també contra el PP per impedir-ho perquè només volen desgastar l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero.

CiU, preparada per a les eleccions siguin quan siguin

Dirigint-se a Zapatero però també a Chacón, Duran ha demanat que no es perdi més temps i que es facin ja les reformes necessàries per crear feina. Ha assegurat que CiU no es pronunciarà sobre si s'han d'avançar o no les eleccions, perquè el que vol és saber què es farà fins al dia dels comicis.

'El que ens preocupa a nosaltres és què farem fins llavors, siguin al novembre o al març', ha reblat Duran, que també ha assegurat, en qualsevol cas, que CiU ja està preparada per fer-les quan calgui.

'Que convoqui quan vulgui, però d'aquí a que convoqui, que aprofiti el temps per prendre decisions que realment donin esperança, confiança i que creïn llocs de treball', ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
20 de juny de 2011, 21.40 h

Senyor Duran Lleida, vosté sap perfectament que el mal estat generalitzat dels ciutadans, s'inicia a efectes varis degut a una Constitució elaborada en temps de transició i que ja han passat trenta anys i tot continua igual. El dia que vulgui afrontar el futur i restaurar la credebilitat dels polítics actualment sols es podrà obtenir si es busca algún cambi de la mateixa. Les Constitucions que volen durar, se han de retocar de tant en tant per adabtar-les als nous temps.La meitat dels ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
20 de juny de 2011, 19.42 h

'O bé el Govern és capaç de portar això a terme o bé que donin pas a què uns altres ho facin'. Bé, però abans de que el govern incapaç doni pas a uns altres, ha de dimitir, recordi que estem en temps de “vaques flaques” i cal restrenyes el cinturó. El que no pot ser, es que s'hagi de mantenir un govern en sense fotre brot, encare que sigui legítim segons els resultats de les urnes i la feina l'hagin de fer uns altres, lo que representaria doble despesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.