directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El nou president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, abaixarà sous i eliminarà càrrecs

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, fa oficial aquest dilluns que l'alcalde de Salt liderarà l'ens supramunicipal

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet oficial aquest dilluns que l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, serà el nou president de la Diputació de Girona. Torramadé és diputat des del 2000 i ha estat portaveu del grup de CiU, a l'oposició, en aquest darrer mandat. El nou president ha avançat que s'han d'abaixar sous i eliminar càrrecs de lliure disposició. 'Calen mesures correctores perquè la institució ho necessita i perquè en context de crisi no es poden fer despeses que no estiguin justificades', ha dit Torramadé. Jaume Torramadé es converteix en el primer president de Diputació que aconsegueix Unió Democràtica de Catalunya des del 1979.

Comparteix
   


Etiquetes
El nom de Jaume Torramadé feia dies que sonava en les travesses per a la presidència de la Diputació de Girona. Finalment, s'ha fet oficial el seu nomenament en la roda de premsa que Antoni Duran i Lleida ha fet després de la reunió de l'executiva del partit, a Barcelona. Torramadé havia estat vicepresident de l'ens del 2000 al 2007 (quan CiU va quedar a l'oposició) i, des de llavors, ha estat portaveu del grup.

Els resultats de les eleccions municipals han retornat Torramadé a la primera fila de la política ja que ha recuperat l'alcaldia de Salt (Gironès) -que havia quedat en mans de la socialista Iolanda Pineda el 2007- i, a més, ascendeix al primer lloc de la Diputació de Girona. 'Em fa molta il·lusió perquè és una institució que en general fa les coses ben fetes i sempre s'hi pot comptar', ha declarat Torramadé.

Entre els motius que justifiquen la seva elecció, el futur president ha explicat que Unió no ha tingut mai cap presidència d'una diputació catalana i que, després dels resultats del 22 de maig, s'havia decidit que una de les quatre diputacions catalanes fos per a UDC. A aquest fet, Torramadé hi afegeix la seva llarga trajectòria dins l'ens on ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat. 'Crec que conec bé la casa i posar algú que ja té trajectòria és un aval en una situació de crisi', ha justificat.

Entre els principals reptes que s'ha marcat per als pròxims anys, Torramadé ha explicat que vol aconseguir més recursos per als ajuntaments 'no només en forma de diners sinó de serveis'. 'Els ajuntaments han de seguir comptant amb la Diputació', ha afirmat.

Abaixar sous i eliminar càrrecs

A més, Torramadé ha avançat que cal aplicar 'mesures correctores' tant pel que fa als sous -l'actual president, Enric Vilert, es va apujar el sou un 40% en arribar a la Diputació- com als càrrecs de lliure disposició. Torramadé ha afirmat que cal reconduir aquesta situació perquè 'la institució ho necessita' i perquè en context de crisi 'no es poden fer despeses que no estiguin justificades'.

Per Torramadé, compaginar l'alcaldia de Salt -un municipi gran i dels que té un índex major d'immigració- amb la presidència de la Diputació de Girona no ha de comportar cap problema. De fet, Torramadé al·lega que la proximitat de Salt amb Girona és un punt afegit i recorda que hi ha altres alcaldes que compaginen la tasca municipal amb ser diputats a Barcelona o Madrid.

La previsió de Torramadé és que el ple per constituir la Diputació es faci a mitjan de juliol i ha afirmat que una de les primeres actuacions que vol fer és conèixer l'estat d'execució del pressupost actual. D'aquesta manera, ha dit, es podrà saber si queden diners per emprendre noves mesures. De moment, no ha avançat com pensa distribuir les àrees ni qui les ha d'ocupar.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Matilde fletxa Mollerussa
20 de juny de 2011, 23.33 h

Els que duen abaixar-se el sou, s'augmenten les dietes i els plusos i tota la part que es cobra de manera fraudolenta. Sense estar sotmeso a IRPF's ni a Seguretat Social ni a cap impost. Sabem el que cobraven els d'abans i allò amb què contribuïen al fisc. Els d'ara no ho sabrem mai, ni el que s'embutxaquen ni el que fraudolenten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
20 de juny de 2011, 17.44 h

#1 No sé si és gaire millor els que hi ha ara, que tenen delinqüents a l'administració. I d'amics i parents millor no en parlem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de juny de 2011, 16.53 h

En Vilert, d'ERC, el primer que va fer fou aumentar-se el sou un 40% i a continuació, va omplir la diputació d'amics, coneguts i saludats que ara no ens podrem treure del demunt ni amb salfumant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.