directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carles Bonet comença a recollir avals per a aspirar a la presidència d'ERC

Creu que tindrà prou suport per presentar la seva candidatura

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'exsenador de l'Entesa Carles Bonet ha engegat el procés de recollida dels avals necessaris per aspirar a la presidència d'ERC. Bonet va ser el primer que es va postular per presidir el partit, ara fa un parell de setmanes, però ja té un competidor en l'eurodiputat Oriol Junqueras, que ho ha anunciat aquest mateix dilluns. El propi exsenador ha explicat a l'ACN que ha començat ja a enviar cartes als militants i creu que tindrà prou suport per presentar la seva candidatura. Li cal les signatures d'un 5% de la militància o dues seccions locals. ES poden recollir avals entre el 18 de juny i el 18 de juliol. Les eleccions per escollir president i secretari general seran el 17 de setembre.

Comparteix
   


Etiquetes
En la seva carta, a la qual ha tingut accès l'ACN, Bonet assegura que la seva no és una candidatura 'promocionada des de dalt per l'actual direcció ni és fruit d'un opac consens de despatx'. Tampoc s'ha fonamentat, diu, en cap acord per mantenir el poder intern de cada persona o grup. 'No és una renovació perquè tot segueixi igual', remarcat.

L'exsenador afirma que només li mou el convenciment de tenir 'els suficients anys de militància, la suficient experiència política i la disposició d'ànim necessària' per presidir el partit i contribuir a conduir-lo cap a la 'recuperació de la seva credibilitat social i electoral'.

Bonet subratlla que ERC és 'patrimoni de tots els catalans', un partit amb 80 anys d'hist`roia i amb uns principis que continuen sent vàlids. Segons ell, 'no hi ha fórmules màgiques ni personatges providencials', l'únic camí per recuperar la credibilitat social i electoral és el treball pacient i conjunt de tota la militància, la 'democràcia interna de qualitat' capaç d'aconseguir aplegar l'esforç de tothom 'al marge de la seva particular sensibilitat'. 'És l'estudi, la reflexió i la responsabilitat', resumeix.

Al seu parer, només així, ERC tornarà a recobrar el 'tremp' del 2003 i 2004, quan 'anava en la senda de tornar a ser el partit referent de la socialdemocràcia catalana i l'impulsor de la llibertat nacional'.

Proper a Carod, Bonet aposta per donar respostes 'responsables i creïbles' a les urgents necessitats d'avui, marcades per la crisi, el descrèdit de la política i la urgent necessitat d'independència que l'economia catalana, segons ell, demanda.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Carolina fletxa Torelló
23 de juny de 2011, 14.37 h

Junqueras es Puigcercós 2.0. Sense més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 de juny de 2011, 08.11 h

Aquest és el candidat dels P$OEcialistes per diritgir una "Esquerra" que continui sent una palangana al seu servei electoral.

Aquest és la ma a l'ombra que ha instigat totes les conspiracions hagudes i per haver per possar a ERC al serveï del P$OE, ja des dels temps de'n Joan Hortalà, que va continuar amb en Colom i fins avui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Robert fletxa Barcelona
21 de juny de 2011, 01.32 h

Em cau bé, en Bonet, però crec que ara calen cares noves. A més, el seu disseny de partit s'escora massa cap a un esquerranisme sense gairebé accent independentista, i si ERC s'acaba semblant molt al PSC o ICV, quin sentit té? No, ERC ha de ser independentisme i esquerra, les 2 coses. I una esquerra diferent de la d'ICV, sense arrels marxistes, més oberta i sense consignes casposes. Crec que Junqueras sí que representa aquests valors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ignasi fletxa Moià (Moianès)
20 de juny de 2011, 21.43 h

CARLESBONET.INFO
"La solució per a Esquerra és ERC"

Collons... en això estem d'acord!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
solidari fletxa països catalans
20 de juny de 2011, 18.19 h

a mi m'ha enviat el correu i això que fa un any que ja no milito a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.