directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Criden a repetir la històrica manifestació del 10J reclamant la independència

Els impulsors consideren que els greuges contra Catalunya no han variat d'un any ençà · Sortirà a les 18 hores d'Urquinaona a les 18 hores el 9 de juliol

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El proper 10 de juliol farà un any de la massiva manifestació independentista que va col·lapsar durant moltes hores tot el centre de Barcelona amb més d'1,1 milions de persones (segons la Guàrdia Urbana). Considerant que el context de la reclamació -els atacs al país i a la llengua- no han minvat, una plataforma de ciutadans ha convocat una nova marxa pel 9 de juliol per tractar de repetir 'la manifestació independentista més gran de la història de la democràcia'. Des de la seva pàgina web es pot consultar tant el manifest de la marxa com el suport que ha rebut de nombrosos col·lectius, entitats i partits que ja s'hi han adherit o que hi han anunciat la seva col·laboració.

Comparteix
   


Etiquetes

Racó Català informa que des del seu lloc web criden a col·laborar amb la manifestació, a fer-se'n voluntari o a difondre la idea, compartint els perfils de la marxa a les xarxes socials Facebook o Twitter (també amb el "hashtag" o etiqueta #9juliol ). Disposen també de nombrós material de difusió.

Al manifest els impulsors recorden que 'res no ha canviat' perquè 'seguim sense poder decidir'. 'Se'ns menysprea la cultura, no podem gestionar els nostres diners (...), se'ns nega el dret a decidir, se'ns obliga a acabar les lleis d'un estat imposat (...), vivim una situació de constant submissió i no tenim eines per combatre-la'.

El manifest prossegueix assegurant que 'som un poble madur, pacífic i amb seny (...) però també un poble cansat, estem tips de no poder avançar, de no poder créixer, de no poder ser lliures i de no poder construir el nostre futur, d'haver de jugar les regles del joc d'un altre'. Per tot plegat 'tornarem a sortir al carrer per fer sentir la nostra veu, i ho farem com sempre, pacíficament, amb seny, però cada cop amb més força, amb la força de la gent que diu Prou!!'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Jordi fletxa Bcn
23 de juny de 2011, 21.07 h

He llegit comentaris parlant de claudicar al genocidi que estem patint ? Sabeu la que està caient al País Valencià des de fa molts i molts anys, i la que s'està preparant ? I a les Illes ? I a moltes poblacions del Principat ? Hem de claudicar ja ? O tenim encara prou pebrots per lluitar fins a la fi, amb els mitjans que siguin sempre i quan ens portin a tirar una mica endavant, o almenys a resistir ?
Per collons que hi hem d'anar, i els votants de CyU els primers de tots, que rectifiquin l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
carme fletxa barcelona
23 de juny de 2011, 12.46 h

Veien els resultats de les mogudes ciutadanes, jo apostu per treballar per la independencia sensibilitzan a la societat civil, explicant el tema de l'expoli fiscal, el que significa per Catalunya i les accions nefastes que estan prenen els politics.Si defensessin (els politics) alló que es nostre no tindriem retallades. Aixi tan de bo les proximes eleccions escol lirem millor els nostres representant (de moment no tenim cap altre alternativa)o sia els politics. Si una manifestació no es poten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep fletxa Fraga (Baix Cinca)
23 de juny de 2011, 09.44 h

#12 Tu creus que la manifestació per la independencia l'organitza la "casta" política"? I qui collons és la "casta" política a la qual se li pengen totes aquelles coses que algú més pur que la òstia i que es pense que està per damunt dels demés es pot permetre embrutar. Jo sóc una persona dels d'apeu i aniré a la mani, des de Fraga, perquè crec en la independència del meu país i lluita per tenir-la. Sempre han d'apareixer els puritans que l'únic que no gosen dir és que no estan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
gironí fletxa Girona
23 de juny de 2011, 08.41 h

La històrica manifestació no va servir per res. Jo hi era. El putos polítics només estan d'acord en quin lloc anar a gastar-se les dietes. Jo mai podria anar amb un "company de feina" que sigui espanyolista. Jo paso de manis. TLL


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ivan fletxa Avinyó
22 de juny de 2011, 23.00 h

#13 Sí, senyor, no sé perquè hi ha gent que s'entesta a enfrontar els dos moviments, el dels "indignats" i l'independentista. És que no es pot estar a favor de les dues causes? Jo ho estic i no crec que sigui l'únic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi P. fletxa Barcelona
22 de juny de 2011, 21.45 h

Indignat de Terrassa i altres indignats, ni la independència ni una societat justa s'aconsegueixen d'un dia per un altre. O et penses que només anant a les manifestacions indignades s'arreglarà tot demà? Si som catalans que hem arribat a la conclusió que per aconseguir tenir tots els nostres drets i deures com a ciutadans d'una societat lliure l'únic camí és la independència, no podem deixar aparcat el nostre objectiu fins que s'arregli el "problema de les retallades". Es pot caminar i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Indignat fletxa Terrassa
22 de juny de 2011, 21.21 h

La gent hauria d'haver anat a manifestar-se massivament el dia 15 al parlament i no aquesta manifestació que està teledirigida per la casta política i la societat civil subvencionada per desviar l'atenció i així tenir via lliure per continuar la seva política de retallades.

La independència no s'aconsegueix d'un dia per l'altre en canvi les retallades socials ja s'estan produint i la patirem tots, menys els rics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Amic meu fletxa ja ni ha prou.
22 de juny de 2011, 18.24 h

Crec que els catalans (la majoria) ,ja fa temps que hem anat claudicant. Ara només cal anar repassant el que ha passat els últims anys. Molta xerrameca buida, molt soroll amb les consultes i les grans manifestacions i no només la del 10 juliol del any passat, si no també les que va haver.hi abans i el resultat es el que tenim i tindrem sempre. La societat catalana o la majoria d'aquesta es una societat covarda i mesquina i que es incapaç de aixar-se i revelar-se contra la seva destrucció... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi P. fletxa Barcelona
22 de juny de 2011, 17.30 h

Potser el moment és complicat i la convocatòria no ha estat molt ben feta, però igualment hi hem d'anar si som independentistes. És impossible que hi hagi tanta gent com el 10-J ja que no hi aniran ni CiU, ni ICV ni molta gent que en aquell moment estava més sensibilitzada pel tema, però què hi farem. Jo no crec que haguem perdut res, al contrari, fa ben poc a BCN hi va haver molts vots independentistes a les consultes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Robert fletxa Barcelona
22 de juny de 2011, 16.56 h

#1 No, amic, aquí ningú no es rendeix. Catalunya no ha guanyat, de moment, però Espanya tampoc: continuem aquí recordant-los cada dia que el seu intent d'estat-nació és un fracàs, Catalunya és la seva ferida oberta, com bramen cada dia a Intereconomía i companyia. Nosaltres no ens n'hem sortit, però ells tampoc; vivim a un empat llarg i esgotador, i encara és a les nostres mans girar-lo a favor nostre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.