directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran i el PNB salven Zapatero en una altra votació 'in extremis'

Avança la llei de negociació col·lectiva després de convalidar-se el decret · L'abstenció de nacionalistes bascos i catalans ho possibilita

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Congrés dels Diputats ha convalidat el Reial Decret Llei de reforma de la negociació col·lectiva per 169 vots a favor, 159 en contra i 20 abstencions. L'aprovació ha estat possible gràcies a l'abstenció de CiU i PNB. El govern espanyol ha estat negociant fins el darrer moment amb els dos partits perquè inicialment havien anunciat un vot en contra. La majoria de la Cambra ha votat a favor que es tramiti com a projecte de Llei i d'aquesta manera s'hi podran introduir esmenes. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que és una 'molt bona' reforma i que serà un 'bon pas'. Finalment, les abstencions de CiU, PNB, Coalición Canaria i Unión del Pueblo Navarro han salvat 'in extremis' la convalidació del reial decret llei que reforma la negociació col·lectiva. Tot i això després d'àrdues negociacions que han durant fins el minut abans de la votació.

Comparteix
   


Etiquetes
A favor, només els vots del PSOE i en contra: PP, ERC, IU, ICV, BNG i UPyD. Només acabar la votació, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es mostrava satisfet del resultat als passadissos del Congrés. Zapatero ha afirmat que és una bona reforma que ajudarà a crear llocs de treball 'mantenint la tradició de les relacions laborals'. El president espanyol ha afirmat que tampoc havia resultat tan complicat tirar la reforma endavant perquè 'per això està el Parlament'. Sobre les negociacions, Zapatero s'ha limitat a dir que 'aquesta és la grandesa de la democràcia'.

Per la seva banda, el ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha deixat la porta oberta a futures negociacions amb els grups parlamentaris perquè la norma es tramitarà com a projecte de llei, obert per tant a esmenes. Això sí, el ministre ha volgut deixar clar que la norma no canviarà substancialment durant el seu pas parlamentari ni pels acords amb CiU i PNB. El Partit Popular ha afirmat que els pactes amb CiU i PNB suposaran un trencament del mercat interior, fet que Gómez ha descartat taxativament. Des dels populars, la seva portaveu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha lamentat 'l'espectacle' de les negociacions que només demostren, segons el seu parer, la 'debilitat extrema' del govern de Zapatero.

Segons el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, els compromisos que ha adquirit el govern espanyol amb la formació comencen per incloure en el preàmbul de la norma la vinculació entre salari i productivitat. Es tracta, segons Duran, de marcar una línia a seguir perquè el preàmbul no té validesa jurídica. Durant la seva primera intervenció, el ministre de Treball ha defensat que la norma s'havia d'aplicar de manera 'urgent' per generar confiança en l'economia. Valeriano Gómez ha tornat a lamentar que els agents socials no fossin capaços d'aconseguir un assolir un acord, però ha dit que el govern espanyol no podia deixar passar aquesta oportunitat. Crítics amb el govern espanyol han estat els portaveus d'IU i ERC. Gaspar Llamazares ha afirmat que la norma no és una altra cosa que el reflex de la 'debilitat del govern' que se situa en el pitjor 'escenari polític i social'. Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha dit que el govern espanyol 'ho espatlla tot cada vegada que legisla d'esquenes als sindicats'. El portaveu republicà ha fet especial incidència en el canvi d'estructura dels convenis autonòmics que no satisfà al grup.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Francesc fletxa Badalona
22 de juny de 2011, 18.28 h

I quina sorpresa. La diferència entre ells és que els bascos hauran tret una bona tacada i en Duran s'haurà menjat els mocs. Res de nou sota la capa del sol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.