directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Àngel Ros defensa una direcció del PSC plural i on hi càpiga tothom

L'alcalde de Lleida aposta per recuperar la centralitat després de les derrotes electorals

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat aquest dissabte una direcció del PSC on hi càpiga tothom. En ple debat precongressual, Ros ha apostat perquè el partit recuperi la centralitat després de les derrotes electorals del 28N i el 22M. En un article al diari 'El Periódico', ha considerat que en la futura direcció 'hi cap tothom' i la societat ha de veure-hi reflectida la 'grandesa d'un país plural'. 'Hi hauran de ser els homes i les dones de les ciutats i dels pobles, dels espais metropolitans i del món rural, del món municipal, del parlamentari i del teixit associatiu, del món de la cultura, del món sindical i del món empresarial i professional', ha opinat.

Comparteix
   


Etiquetes
Ros ha advocat per una direcció 'on hi cap tothom i on el PSC i sobretot la societat ha de veure-hi reflectida la grandesa d'un país plural'. 'Tothom hi cap amb un objectiu comú: oferir a la societat catalana actual un discurs progressista per garantir el futur, i per recuperar des de l'esquerra la centralitat del catalanisme progressista', ha apuntat.

El socialista, que no renuncia a cap dels càrrecs destacats de la nova direcció del PSC, ha constatat que les dues derrotes que els socialistes catalans han patit en les dues últimes cites electorals 'representen una disminució de la confiança, una pèrdua de referència de la centralitat del progrés i poden representar, alhora, una retallada en les conquestes socials dels diversos governs d'esquerres'.

Ha admès que el partit està passant per un 'moment dur', però també ha afegit que és un partit 'sòlid' i amb desenes de milers de militants que ha de mantenir la formació com a 'referència de l'esquerre malgrat les dues derrotes electorals'. I és que Ros ha remarcat que el PSC ha estat 'decisiu i imprescindible' en la construcció nacional de Catalunya, des de la Generalitat, els ajuntaments, l'Estat i els moviments socials.

L'alcalde de Lleida ha remarcat que el país ha canviat socialment, però Catalunya segueix necessitant una 'referència a l'esquerra perquè les forces de progrés tornin a ser la centralitat política, perquè el país segueix sent socialment d'esquerres', ha considerat.

Així, ha reivindicat, per exemple, un model 'clar' d'integració dels immigrants basat en els valors de l'esquerra, en termes de llibertat, igualtat i el conjunt de valors consolidats de la nostra societat. 'Només un discurs clar des de l'esquerra frenarà la xenofòbia que en les darreres eleccions ha avançat seriosament', ha avisat.

Entre d'altres aspectes, també ha destacat la necessitat de 'reformular un model de relació entre Catalunya i Espanya'. 'Ens caldrà definir la forma que ha de tenir la nostra imprescindible veu pròpia a Madrid per construir un projecte amb credibilitat per a Catalunya i compatible amb un projecte de progrés per a Espanya', ha indicat. Ha recordat que el PSC aposta pel federalisme, i això haurà de ser 'coherent' amb la relació amb el PSOE.

Precisament, Ros va ser criticat aquest setmana pel seu company de partit Joan Ferran per haver-se postulat a dirigir el partit. El diputat al Parlament va carregar contra l'alcade de Lleida per haver-se 'fet un fart de parlar de renovació i reformes' mentre està 'disposat a reproduir o reeditar un nucli dur que ho decideix tot en petit comitè'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
26 de juny de 2011, 09.04 h

Ja estan posant en marxa el seu plà B:el Federalisme.

S'ha de ser pàmfil per creure's aixó quan precisament ha augmentat el centralisme, la recuperació de transferències o tan el ribot d'en Alfonso Guerra com la sentència del Constitucional han deixat la nació catalana al nivell mitològic.

Espanya no és federalista i amb prou feines se la pot denominar democrata -voten sí, però no són ni saben ser democrates. Espanya és com el monstre de Frankenstein fet de recosir cadàvers d'an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.