directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ciutadans carrega contra CiU i PSC per voler fer-se 'un vestit a mida' amb la Llei electoral

Cañas sosté que el Govern fomenta la 'insubmissió legal' entre els ciutadans per no haver fet canvis legals després de la retallada de l'Estatut i no obligar a penjar la bandera espanyola als ajuntaments

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ciutadans veu en el projecte de llei electoral anunciat per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, tot un atac a la pluralitat, la transparència i la democràcia. Així ho ha explicat el portaveu de C's, Jordi Cañas, que ha advertit que el seu grup 'no permetrà que CiU i PSC neguin la pluralitat política a Catalunya' per fer-se 'un vestit a mida' amb la nova llei electoral. Cañas també ha advertit que fets com que més de 200 ajuntaments catalans no tinguin penjada la bandera espanyola o que el Govern no hagi impulsat canvis en lleis arran de la retallada del TC espanyol sobre l'Estatut, pot fomentar la 'insubmissió legal' entre els ciutadans de Catalunya.
jordi cañas, ciutadans, portaveu
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Cañas no se'n refia de les reunions que CiU i PSC estan mantenint per 'negociar, a esquenes de la resta dels partits i dels catalans' una possible nova llei electoral. Pel portaveu de Ciutadans, aquestes trobades suposen fer 'en contrari del que volen els ciutadans', perquè 'no representen ni el 25% dels catalans' i en canvi, ha dit Cañas, volen pactar ells sols la nova llei electoral. 'Per CiU i PSC els partits petits són un molèstia, per la transparència, perquè no volen posar llum i taquígrafs sobre la política', ha sentenciat.

Cañas, a més, ha advertit que des del seu partit 'no permetrem que CiU i PSC neguin la pluralitat política a Catalunya'. En aquest sentit, ha acusat les dues formacions de voler convertir 'un instrument de representació dels ciutadans en un instrument als servei dels grans partits'. 'No permetrem vestits a mida de CiU i PSC', ha alertat.

'Règim permanent' de CiU
Pel diputat de Ciutadans, el que pretén Joana Ortega i la federació nacionalista és 'instaurar un règim permanent de CiU a Catalunya', cosa que 'és tan delirant que des de Ciutadans esperem que el PSC simplement s'hi negui'. 'Això no és Rússia. No es pot, per exemple, penalitzar a Barcelona per tenir més població', ha criticat Cañas, que a més ha dit que la seva formació vol reformar la llei electoral però per implantar-ne una que 'garanteixi més proporcionalitat de vot, que iguali el vot de cada ciutadà, que garanteixi major transparència en la tria de càrrecs i que limiti la seva presència en els càrrecs públics'. 'CiU i PSC volen canviar-ho tot perquè tot segueixi igual', ha conclòs.

C's reclama que el Govern faci canvis legislatius arran de la retallada de l'Estatut
D'altra banda, Cañas, ha volgut recordar que tot just ara fa un any que el Tribunal Constitucional espanyol va emetre la seva sentència sobre l'Estatut de Catalunya. En aquest sentit, el diputat de Ciutadans ha considerat que el balanç de les seves conseqüències no és massa bo. Jordi Cañas ha retret al Govern que 'no hagi adaptat la legislació' al que va dictar el TC i ha qualificat 'd'insubmissió legal' per part de l'executiu el fet que 'no s'hagi canviat res i, a més, es digui obertament al Parlament que no es pensa complir amb el que va dir el TC sobre lleis com la d'Educació, la de Comerç o la de Consultes'.

Igualment, Cañas ha volgut reforçar la idea que el líder de C's, Albert Rivera, va llençar el cap de setmana, comparant CiU amb Bildu pel 'desacatament de la llei' que practica i promou. 'En un país normal, no es permetria que més de 200 ajuntaments catalans no tinguin la bandera espanyola i s'estigui incomplint la llei de banderes', ha criticat, tot responsabilitzant a CiU de que amb fets com aquest i la seva actitud davant la sentència del TC s'està fomentant entre els ciutadans 'que vagin pel camí de la insubmissió legal'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Robert fletxa Castelldefels
28 de juny de 2011, 23.35 h

sr. Cañas &company, si us plau, vagi-se'n d'una vegada al país que senten com a propi (Ecspanya) i deixin d'emprenyar, molestar i posar pals a les rodes als Catalans. Si, ja sé que vosté em dirà que és més Català o tant Català com ningú, però sento dir-ho,¡ no és veritat !. És Català qui a més de viure i treballar a Catalaunya vol i desitja el millor per aquest país, i vostès no ho volen pas això. Fixi-s'hi bé sr. Cañas, al parlar de Catalunya parlo de país, i no pas de co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.