directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern veu la imposició d'un sostre de despesa com un 'atac a l'autonomia'

Reclama al president espanyol que s'apliqui ell els ajustos i pagui el que deu a Catalunya

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha rebutjat aquest dimarts que s'imposi un sostre de despesa a les comunitats autònomes, com ha proposat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. En roda de premsa, ha replicat a Zapatero que s'ajusti ell i que pagui el que deu a Catalunya en lloc d'atacar la seva autonomia. 'Si no paga el que es deu, com es pot exigir que no es gasti el que estem obligats a gastar per les competències que tenim?', ha preguntat Homs, que ha deixat clar que el Govern 'no comparteix' que l'Estat espanyol pugui dir com Catalunya ha de gastar els seus diners. 'No ho acceptarem de cap de les maneres', ha advertit.
quico homs, francesc, portaveu, govern
Comparteix
   


Etiquetes
Homs ha constatat que la posició de Zapatero 'desgraciadament no és nova', i l'ha instat a ajustar-se ell les seves despeses en lloc de collar les comunitats i no dir com han de gastar els seus diners. 'Vol dir que aquí anem eliminant autonomia, i això aquest Govern no ho comparteixi i no ho acceptarem de cap de les maneres', ha avisat.

I més quan l'executiu català, ha continuat, és qui està actuant d'una manera més clara en l'ajust de les despeses. 'El plantejament que fa el govern espanyol potser se l'hauria d'aplicar ell mateix', ha insistit Homs, que ha recordat també el deute pendent del fons de competitivitat. Sobre això, ha confirmat que hi haurà una propera trobada entre la vicepresidenta Elena Salgado i el conseller Mas-Colell.

El també secretari general de Presidència ha lamentat que l''especialitat' de Zapatero sigui precisament no complir amb allò que deu i en canvi dir com les autonomies han de gastar el que forma part de les seves competències.

Després de fer aquestes declaracions, ha respost a la petició d'Alícia Sánchez-Camacho, que precisament va reclamar a CiU que deixés de fer de salvavides de Zapatero. Homs ho ha negat i ha recordat que mai aquest Govern ha estalviat cap crítica a l'executiu espanyol.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
carme fletxa barcelona
29 de juny de 2011, 23.51 h

Que en som de masoquistes, encara no en tenim prou d'aguantar Espanya? Per que no voleu la independencia senyors de convengencia i unió?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa bcn
29 de juny de 2011, 09.47 h

Ara heu descobert això? ja us costa , ja, si anem així en poc temps no quedarà Catalunya, no sé com es dirà però Catalunya no.Espavileu-vos nois no queda temps, el "ara no toca " ja no en té.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.