directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC queda definitivament sense representació a l'Ajuntament de Girona

El TC espanyol ha desestimat el recurs dels republicans per prendre-li el tercer regidor a la CUP

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha notificat aquest dijous que no admet a tràmit el recurs d'ERC de Girona. El partit va recórrer al TC després que una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) deixés fora del consistori la formació. ERC al·legava que s'havia fet malament el recompte de vots en blanc i demanava que es donessin per bones dues paperetes. Això hauria situat, segons els càlculs del partit, Blanca Palmada com a única regidora. Finalment, la decisió del TC deixa sense representació ERC, que en les eleccions del 2007 va aconseguir quatre regidors. Una de les paperetes que la Junta Electoral anul·lava duia una imatge del fundador de l'Opus Dei, Escrivà de Balaguer.
blanca palmada
Comparteix
   


Etiquetes
El Tribunal Constitucional ha posat fi aquest dijous al procés pel qual ERC ha intentat obtenir representació a l'Ajuntament de Girona. El TC ha desestimat admetre a tràmit el recurs dels nacionalistes en considerar que no està justificada la seva 'especial transcendència constitucional'. La decisió arriba després que tant la Junta Electoral Central com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya 'havien admès errors en tot el procés', segons ERC, que remarca que ha volgut 'defensar fins al final' els 'drets dels més de 1.600 votants' que li van donar suport a les eleccions municipals del 22 de maig.

La cap de llista d'Esquerra, Blanca Palmada, ha lamentat que no hagin trobat en cap instància 'la voluntat de trobar un temps per recomptar els vots'. Ha afegit que estan 'decebuts' perquè la federació sabia 'del cert' que tenien vots per tenir representació. La federació nacionalista ha reconegut que aquest és l'últim pas que podien fer. 'Hem defensat fins al final aquesta posició i no hem reeixit', ha manifestat Palmada.

La CUP manté els tres regidors
Amb aquesta decisió del TC la CUP mantindrà el tercer regidor a l'Ajuntament de Girona, Carles Bonaventura, membre de RCat. El regidor i portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha celebrat que finalment aquest conflicte 's'hagi acabat', i que per sisena vegada una instància judicial hagi donat la raó a la seva formació. La CUP ha lamentat un cop més la paràlisi que ha provocat aquest procés, i ha reafirmat el seu compromís de representar els votants i les propostes d'aquelles formacions independentistes, ecologistes i d'esquerres que no han pogut obtenir representació a l'Ajuntament de Girona.

D'altra banda, pel mateix motiu pel qual ha desestimat el recurs d'ERC, el TC també s'ha inhibit de resoldre el de la CUP.

Un vot trencat i un altre amb una estampa religiosa
ERC va acudir al TC després que el TSJC dictaminés que no eren vàlids els vots que els permetrien entrar a l'Ajuntament. El tribunal, així, va declarar vàlids els resultats i la proclamació dels regidors i desestimava la totalitat de les peticions de la federació nacionalista.
ERC demanava que es considerés vàlid un vot parcialment trencat i un altre que contenia en el sobre una estampa religiosa. El tribunal sostenia en el primer cas que la papereta 'apareix doblada en tres parts i amb una esquinçadura de 8 cm que afecta les tres parts doblades, mantenint-se mínimament unida'. D'aquesta manera, concloïa que la papereta va ser esquinçada de forma voluntària -perquè el sobre estava intacte- i que 'no pot determinar-se si l'alteració és de rebuig o de suport'.

Sobre la papereta que anava acompanyada d'una estampa d'Escrivà de Balaguer, el TSJC remarcava que apareix ratllat el nom de Maria Mercè Roca, cosa que 'ja és de per si suficient per declarar nul el vot'. Igualment, 'no ens trobem davant d'un error de l'elector, sinó davant d'un acte totalment voluntari'. ERC però, es va mostrar sorpresa per aquest fet i va confessar que la ratlla 'no va ser observada en cap moment al llarg de tot el procés', i remarcava que el vot 'va ser declarat primer vàlid' en l'escrutini general i posteriorment anul·lat a petició de la CUP pel fet que anava acompanyat de l'estampa. 'La Junta Electoral de Zona i posteriorment la Junta Electoral Central en cap moment van apreciar l'existència d'un nom de la candidatura subratllat en la seva part superior', assegurava.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
4 de juliol de 2011, 10.36 h

#12 ja tens raó, només us aportava els vostres arguments, a veure que us semblen.... ja ho veig. Ah! i no hi ha una ratlla de desqualificació a la magnifica professionalitat del Navarro mantenint l'IES, si ho tornes a llegir ho veuràs, no sé perquè em dius que busqui referències o faria si el vulgues contractar, però no és el cas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ciscu fletxa Girona
2 de juliol de 2011, 22.03 h

#11 Jo de tu abans de desqualificar a algú, professionalment, en la seva feina, abans demanaria referències de si és o no un bon treballador.
També, t'hauries d'informar de les retribucions que tenen el personal adherit en aquestes tasques i la feina que fan. Després, valores si és o no un bon salari.
Per acabar, la gran diferència entre fer bé la feina, treballar i estar al dia d'un càrrec electe en una ciutat com Girona ha de ser, encara que a l'oposició, de la màxima... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
2 de juliol de 2011, 12.22 h

#10 Ciscu no és cert, el vostre cap de llista no entra a la gestió de l'Ajuntament, té un ple cada 15 dies a tot estirar, i es compatible el seu magnific salari per la seva magnifica feina i cobrar unes dietes d'assitencia al ple, no estem parlant d'algú responsable d'una àrea de gestió de l'ajuntament que hi ha de ser cada dia. Ara, és evident, que tot i ser un gran mantenidor i no videll viurà millor a la poltrona de regidor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ciscu fletxa Girona
1 de juliol de 2011, 18.54 h

Perdó, em deixava el més important que de fet és el perquè de la resposta. El més normal en gent de classe treballadora que accedeix a càrrec electe, i quan es pot, és clar, i aquest fet sol passar normalment quan es treballa en administració o similar, és dedicar mitja jornada a treball habitual per poder dedicar l'altre mitja a càrrec. En aquest cas no és compatible ja que la part econòmica surt de la mateixa empresa, és a dir l'Ajuntament.
Fins aquí és que que sé.


salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ciscu fletxa Girona
1 de juliol de 2011, 17.47 h

#8 Sí , té dues opcions. Abans, però un aclariment. Estem parlant de la CUP, no de com poden funcionar la resta de partits en que paguen el que falti fins a arribar a les necesitats de l'electe; dedicar tot el temps i el partit paga; empresaris o feines molt "liberals" que s'ho poden permetre ...

En aquest cas o cobra de la seva feina i acaban jornada i casa fa d'electe o cobra de regidor i, a Girona, el sou no arriba per tant.
No és cap justificació ni plorares, simplement és així.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi fletxa Barcelona
1 de juliol de 2011, 15.40 h

#7 És incompatible cobrar 2 sous, no fer 2 feines.

Per tant podria seguir fent la feina antiga i ser regidor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ciscu fletxa Girona
1 de juliol de 2011, 15.32 h

#2 Només et contestaré referent a la laboralitat del cap de llista de la CUP. Les altre referències no valen cap esma ni contestar-les, ni aquest espai dona per tant, llàstima, en tinc ganes. El cap de llista de la CUP és mantenidor-conserge d'escoles, no videll i encara que així fos seria molt respectable.. Ha de deixar, en principi , la seva feina ja que és incompatible per cobrar d'una mateixa institució dos sous. El manteniment de les escoles de Girona depén de l'Ajuntament en l'à... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Tomppa fletxa Sabadell
1 de juliol de 2011, 11.52 h

Això passa quan no tens cap respecta envers la gent que et vota, oi ? Quin dret tenia ERC a pactar amb PSC ? PSC és pitjor que PP perquè la gent no veu cara de la gent dels PSOE perquè són aquestes pobrets que no poden parlar en català perquè són grans o vivin a barris marginalizat ... no, la gent del PSOE no són pobrets, volen una espanya unit amb una llengua comú i punt. Feixista és feixista encara si sigui amable. La gent entenen poder o il·lusió de poder però no això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordi fletxa terrassa
1 de juliol de 2011, 11.06 h

Nois, ja sé que sap greu, però la gent s'ha cansat d'ERC i prou, així ha passat a molt municipis, com el meu, o sabadell o sant cugat etc... igualment amb un sol regidor a Girona no es fa res. Detecto dins d'erc molta ràbia pels resultats i o es culpa de CIU o dels CUps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
PereelDigne fletxa Granollers
1 de juliol de 2011, 09.19 h

Ara es veu que els de la CUP i els de Reagrupament no són poltronaires i llençaran la cadira per la finestra de l'ajuntament i i tindran el seu despatx a sota del pont de l'Onyar. Amb independentistes com tu, desacomplexat, no anirem ni fins a la cantonada. Felcitats per haver aconseguit que el tribunal espanyol us hagi adjudicat una regidoria que no us pertocava.

Et recordo que hi ha alguns ajuntaments on la CUP té presència (molts pocs), que amb els seus vots han fet alcaldes del PSC i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.