directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

García Albiol xoca amb la realitat i estudia cedir un poliesportiu als musulmans per celebrar-hi el Ramadà

Els populars justifiquen el canvi d'opinió perquè el nou consistori ho farà cobrant

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de basar la campanya electoral en el discurs antiimmigració, el popular Xavier García Albiol ha necessitat només passar uns dies com a alcalde de Badalona per xocar amb la realitat. Tot i haver-ho criticat durament en l'anterior legislatura, el govern municipal del PP estudia cedir el poliesportiu de Llefià a la comunitat islàmica durant el mes d'agost perquè hi celebri les pregàries del Ramadà. Albiol, va ser molt crític des de l'oposició amb el fet que l'Ajuntament cedís espais públics amb aquesta finalitat i afirmava: 'Si els musulmans volen resar poden fer-ho en un local privat o a casa seva'.

Comparteix
   


Etiquetes

El regidor d'Esports, Juan Fernández, justifica el canvi d'opinió pel fet que l'actual consistori demanarà a canvi el pagament d'una tarifa d'ús 'especial', superior a l'habitual malgrat reconèixer que tots els equipaments esportius estan tancats a l'agost. El canvi d'opinió dels populars respecte a la cessió d'espais a la comunitat musulmana respon, segons ha explicat Fernández, al pagament pel seu ús. El regidor explica que el PP defensa la 'igualtat de condicions' per a tothom i, per tant, no contempla cedir cap espai de manera gratuïta, independentment de quina sigui la seva finalitat.

Sigui com sigui, la cessió del poliesportiu de Llefià donaria resposta a les peticions que ha fet la comunitat islàmica de Badalona. Segons alguns portaveus musulmans, aquest espai només s'utilitzarà per a l'última de les cinc pregàries diàries que es fan durant el mes del Ramadà, ja que es requereix d'un espai prou gran com per acollir els centenars de persones que s'hi apleguen després del trencament del dejuni.

Concretament, l'associació Bilal, ja havia demanat formalment al consistori la cessió d'aquest poliesportiu, segons ha confirmat un dels seus portaveus, Abdulwahid Benmasoud. L'equipament municipal és al costat de la mesquita i, per tant, es preveu que es generin menys molèsties que l'any passat pel que fa al trànsit de persones.

Juan Fernández revela que l'associació ja havia fet aquesta petició a finals del mandat passat, quan governava el PSC amb CiU i ERC. 'L'anterior govern els hi va denegar al·legant que a l'agost tancaven els equipaments municipals', ha confessat el regidor. Juan Fernández diu que el nou consistori, en canvi, es mostra ara obert a estudiar una formula que ho faci possible.

Canvi d'opinió
Es dóna la circumstància que l'any 2010, la comunitat Bilal va beneficiar-se de la cessió, per part de l'Ajuntament, de l'edifici d'un antic parc de Bombers. El PP era a l'oposició i el seu líder, i avui alcalde, Xavier Garcia Albiol, va denunciar la cessió de l'espai per aquesta finalitat: 'Si els musulmans volen resar poden fer-ho en un local privat o a casa seva', manifestava.

Una altra de les concessions que Garcia Albiol va criticar des de l'oposició fou la de la plaça Camaron de la Isla, al barri de Sant Roc, per a les pregàries que la comunitat islàmica pakistanesa fa cada divendres al migdia. Des de la pressa de possessió del nou govern tampoc hi ha hagut canvis, malgrat que el regidor de Seguretat i Convivència, Miguel Jurado, va declarar dies enrere que 's'havia d'evitar' aquest 'espectacle'.

El portaveu de l'associació Camí de la Pau, Muhamed Iqbal, ha explicat que el govern municipal encara no els ha trucat per buscar alternatives i assegura que fins al moment tampoc ningú els ha posat cap impediment per continuar resant a la plaça. Iqbal veuria amb bons ulls que el poliesportiu de Llefià també servís durant tot l'any per a les pregàries dels divendres. En aquest sentit, el regidor d'Esports de Badalona, Juan Fernández, reconeix que encara no s'ha començat a parlar amb la comunitat sobre aquesta possibilitat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
jordibcn fletxa Barcelona
3 de juliol de 2011, 18.33 h

#7 Si sobretot a Madrid sempre voten diferent , no com els teus que sempre acaben votan igual per activa o per pasiva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
3 de juliol de 2011, 08.42 h

#2 En canvi, els d'ERC son cul i merda amb els P$OElerrouxistes, de dia, de nit i sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
2 de juliol de 2011, 16.45 h

Benvinguts al mon real , peperu-ciunistes. !!!!!!!!!!!!!!!.
El PP i CiU son uns mals imitadors del Real Madrid. Si l'equip del Florentino suborna, paga, amenaça i injuria per mirar de guanyar fora del terreny de joc el que es incapaç de fer donant la cara, els peperu-ciunenistes injurien i amenacen des de l'oposició per cagar-se a les calces un cop tenen el govern.

Mare de Deu de la Berruga , aculla'ns que entre el Govern del Millors i els hereus de la Unidad de Destino en lo Universal , an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JEN fletxa catalunya lliure!!
2 de juliol de 2011, 15.02 h

FORA DE CATALUNYA!!!

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Noemí fletxa Sabadell
2 de juliol de 2011, 13.56 h

Ara, els xarnegos i altres desorientats de Badalona que van votar el PP gràcies al seu llenguatge anti moro/immigrant veuran de quin peu calça. "Vamos a echar a los inmigrantes", el que volia dir era "permitiremos desde la alcaldia que los inmigrantes nos echen"!.
Com diuen els castellans: QUE CADA PALO AGUANTE SU VELA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
2 de juliol de 2011, 11.43 h

Seria interessant a veure si PP deixaria moviment independentista a lloguer aquella poliesportiu per una reunió ? O fanatics que nega drets d'igualtat entre homes i dones ( igual que catòlics ) són més a prop pensament del PP que la gent que defensa democràcia i drets humans ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Un que SEMPRE VOTA i VOTARÀ A ERC mentre tinguem UNIONISTES a CATALUNYA. fletxa BEN FET PER PART d'ERC i LAPORTA. Cal NETEJAR A FONS BCN
1 de juliol de 2011, 13.06 h

ULL VIU ciutadans i ciutadanes de Catalunya, els convergents unionistes son amics de dia amb el PSC i durant la nit amb el PP (avui)....demà i aviat fins i tot a plena llum del dia. NO SON GENT DE FIAR. TGIAS es un mesell convergent unionista mes al servei del PPSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
1 de juliol de 2011, 12.46 h

Fou molt criticada, però ja es comença a veure que CiU la va encertar de plè.

Ja ho diu la dita, una cosa és predicar i un altre donar blat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.