directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat referma la seva aposta pel pol sobiranista unitari

SI celebra el seu primer consell nacional · Albert Pereira aposta per un 'front patriòtic'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Un centenar de consellers nacionals han participat aquest dissabte en la constitució del primer Consell Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha fet referència a la importància d'aquesta constitució perquè significa 'un pas més en la consolidació de l'organització i de la seva branca estratègica'. Paral·lelament, Bertran també ha insistit en la necessitat de crear un Bildu català que aglutini l'independentisme 'per així construir l'estratègia de transició de l'autonomia a la independència' i fer pedagogia per explicar que es pot fer aquesta transició 'sense que això signifiqui passos enrere en el benestar de la ciutadania'.

Comparteix
   


Etiquetes
'Cal sumar i ser generosos perquè és el que ha funcionat a tot arreu, a Euskadi, Escòcia o Flandes', ha enumerat el secretari general de SI. Bertran ha considerat que cal deixar d'explicar el perquè Catalunya necessita la independència i concentrar l'esforç en treballar per aconseguir-la. Per a fer-ho, ha demanat estar 'en campanya permanent al territori' i trencar, d'aquesta manera, 'el bloqueig mediàtic'. Una idea a la qual també s'hi ha referit el president de SI, Toni Strubell, i el nou president del Consell Nacional, Albert Pereira.

'Si Solidaritat Catalana, sola o acompanyada, no pot aconseguir la independència no hi haurà cap altra grup que ho faci', ha assenyalat Strubell, que ha recordat que SI ha estat l'única formació política que ha 'soldat' el seu discurs en l'Estat propi. Per això, ha demanat als militants de SI no permetre que 'se'ns faci desaparèixer com a poble'. Finalment, Strubell ha constatat que SI és 'insígnia de l'independentisme' i ha promès no fallar a aquells que esperen l'articulació d'un Bildu a la catalana.

Per la seva banda, el nou president del Consell Nacional, Albert Pereira, ha parlat de la necessitat d'una organització oberta i ha remarcat la vocació de SI de ser un partit majoritari. 'Tenim la vocació de front patriòtic', ha insistit Pereira, que ha reconegut que no serà fàcil però 'cal demostrar voluntat de sumar'. L'ordre del dia s'ha basat, principalment, en la Constitució de la Mesa del Consell Nacional de la qual han estat escollits: Albert Pereira, president del Consell Nacional; Miquel Aguilar vicepresident, Sandra Safont, secretària i Sonia Urpí i Dolors Villas, vocals.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
5 de juliol de 2011, 00.22 h

Primer ens escindim ...i deprés montem fronts patriòtics..!Quan més dividits estem... més fronts patriótics muntem.i així, qui dia passa any empeny...cap a on anem estimAT aLBERT pEREIRA?.No creieu que ja est`sa bé d'anar d'il.luminats per estos mons de Deu , Xé?Tinguem sentit de la transversalitat i del pragmatisme polític.Que la prudencia no ens faci traïdors...però que l'estupidesa no ens destruexi..!!.
Allò difícil es la política i la militància del dia a dia i el sentit de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Josep Maria Lluvia Mir
4 de juliol de 2011, 21.12 h

ara diuen que "cal sumar" quan fa uns mesos no van voler fer-lo per l´ajuntament de barcelona, i qui va volgue fer-lo al van fer-lo fora del partit


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
jordibcn fletxa Barcelona
4 de juliol de 2011, 20.53 h

#8 EA també és a BILDU, a vegades la gent sembla ser que ho oblida..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Masquefa
4 de juliol de 2011, 11.58 h

Amb això que diuen que cal fer un Bildu a la catalana, cal recordar que Bildu és l’esquerra independentista basca. A Catalunya ERC és el centreesquerra independentista, la CUPS és l’esquerra independentista. SI i Reagrupament cada dia s’està veient que són el centre dreta o dreta independentista de Catalunya. Crec que hi ha espai per l’independentisme de dretes i per l’independentisme d’esquerres. A molta gent no ens agrada votar a l’esquerra barrejats amb la dreta, sempre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa bcn
4 de juliol de 2011, 10.28 h

Si això ho teniu tan clar, perquè no ho vareu veure quan us veu formar?, tirar un partit per terra fent servir les seves consignes i propostes com si fossin vostres no és ètic ni creïble, perquè us heu de definir com l únic partit independentista si sabeu que esteu mentint descaradament?. Això no és seriós senyors. Si haguéssim anat junts les darreres eleccions un altra cosa hagués sigut, em sap greu Sr. Strubell, tenia un recolzament molt gran per part meva quan era a ERC, potser h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JoanMarti fletxa Abrera
4 de juliol de 2011, 08.39 h

Gracies SCI perque les ultimes eleccions no vem tenir representacio independentista a les ciutats mitjanes i grans gracies a que SCI no va vulguer pactar amb ERC. Gracies , aviam si desaparexeu d'una vegada pel be de catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JoanMarti fletxa Abrera
4 de juliol de 2011, 08.37 h

SCI, la tenen mes llarga


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
4 de juliol de 2011, 02.51 h

#3 Doncs un estava a ERC (Montilla) i altre a CDC (PP) és història i no ficció, no vulguis tu tampoc fer passar bou per bèstia grossa..


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de juliol de 2011, 22.13 h

Un partit (Esquerra) que fa president de la Generalitat de Catalunya al José Montilla (PSOE a Catalunya) no es pot autoanomenar "independentista" i un partit (CiU) que pacta amb el PPc l'estabilitat del govern català a canvi de no tocar l'estatut del 79, no es pot autoanomenar "nacionalista". No s'hi val a fer passar bou per bèstia grossa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
3 de juliol de 2011, 18.25 h

Però no deieu que els ERC no eren independentistes fa dos dies, sr. Stubell..


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.