directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament aprova els pressupostos de la Generalitat per al 2007

Superaran els 32.218,6 milions d'euros, que permetran el funcionament de l'administració catalana durant aquest any

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Parlament ha aprovat aquest dimecres els pressupostos de la Generalitat per al 2007, els primers del Govern de José Montilla, que pugen a més de 32.218,6 milions d'euros. El projecte de llei havia arribat al debat final a la cambra amb 1.489 esmenes, de les quals els grups que donen suport al Govern només n'han acabat acceptant 39 (24 de CiU i 15 del PPC). Els socis de Govern han justificat aquestes xifres perquè 'les esmenes presentades no són del tot compatibles amb el model de país que defensen' i l'oposició, per la seva part, ha retret al PSC, ERC i ICV-EUiA que aquests comptes 'engreixen la màquina administrativa, congelen aspectes estratègics de l'economia i posen fre a la inversió en general'.
Després d'un debat que ha durat dos mesos, aquest dimecres el Parlament de Catalunya ha donat llum verda als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2007 que, a més de ser els primers del Govern de Montilla, són els primers que s'elaboren sota la vigència del nou Estatut. Cal assenyalar que l'elaboració d'aquests comptes ha estat condicionada per la situació de pròrroga pressupostària que es va produir durant els primers mesos del 2007, com a conseqüència de la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions anticipades, l'1 de novembre de 2006.

El grup parlamentari de CiU havia presentat un total de 1.197 esmenes al projecte de llei, de les quals 270 corresponien a les seccions pressupostàries i 827 a l'estat de despeses. Per la seva part, el PPC havia presentat 389 esmenes a les seccions pressupostàries i els grups que donen suport al Govern només n'han acceptat 15, 10 de les quals han estat transaccionades.

Des de les files del PSC, la diputada Rocío Martínez-Sampere ha explicat que la majoria de les esmenes que havien presentat les formacions de l'oposició no les han pogut acceptar perquè 'no són del tot compatibles amb el model de país que defensen' i perquè 'si les aprovessin', ha dit, 'el pressupost no seria gestionable'.

Sobre les esmenes, també s'ha justificat amb l'argument que 'algunes impliquen contradiccions i d'altres estan mal gestionades'. Per la seva part, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ja havia expressat, abans d'entrar al ple, que la quarantena d'esmenes consensuades demostraven 'la seva voluntat constructiva' i ha parlat 'd'importància política'.

El fet és que, segons CiU, els partits que donen suport al Govern no van accedir a acceptar les esmenes de l'oposició 'fins aquest dimarts a darrera hora de la tarda'. Tanmateix, per a la federació, aquesta qüestió tampoc fa que variïn les línies generals d'aquests comptes. El diputat nacionalista ha explicat que, malgrat que s'hagin acceptat 24 esmenes de la seva formació, la llei continua 'engreixant la màquina administrativa, amb personal que no són ni policies, ni metges ni mestres; posa fre a la inversió, especialment en infraestructures; suposa un desequilibri territorial, amb comarques que reben més inversió en detriment d'altres, i congela aspectes estratègics de l'economia'.

Fora de l'hemicicle, el portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, encara ha volgut afegir a aquestes consideracions que 'malgrat el maquillatge de darrera hora, incorporant algunes esmenes aquest mateix dimarts, ha quedat clar que l'estil Montilla és partidista'.

En la mateixa línia s'ha expressat la diputada del PPC Àngels Olano, a qui els partits que donen suport al Govern només han acabat acceptant 15 esmenes. La popular ha criticat que la despesa no s'hagi optimitzat i l'argument del Govern que 'tot ho fa des del punt de vista social', que diu que, 'en realitat, és un tòpic'.

Finalment, el diputat del grup Mixt Albert Rivera ha criticat que despeses, al seu parer 'innecessàries' com les dels àmbits de política lingüística o afers exteriors, hagin augmentat i ha plantejat que la millor opció hagués estat que es destinessin a matèries relacionades amb la innovació. També ha criticat una inversió 'insuficient' per al desplegament dels Mossos d'Esquadra i la política de subvencions establerta als mitjans de comunicació.

Aprovada la Llei d'acompanyament


La cambra catalana també ha aprovat avui la llei de mesures fiscals i financeres, més coneguda com la llei d'acompanyament als pressupostos, a la qual els grups que donen suport a l'executiu només han incorporat dues esmenes de la formació nacionalista.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
siscu fletxa BCN
27 de juny de 2007, 17.09 h

Com es que, a mes de no dir res d'en Carretero, no feu esment del comentari fet per mi mateix fa un hora referent a l'entrevista a l'Avui ?
També retalleu els missatges ?
Vendrell, deixa de llegir els articles abans de la seva publicació.
Carretero es l'únic que te els peus a terra, la resta d'ERC viviu dins un nuvol inflat pels càrrecs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Núria fletxa tossa
27 de juny de 2007, 17.00 h

Ja que no possareu l'entrevista de carretero, en farè una referencia amb una frase final que m'ha semblat genial és l'ultima pregunta que diu:
Els dirigents d'erc rebutgen fer un congres a les portes d'una campanya perquè creuen que serà un suïcidi.
RESPOSTA
El suïcidi serà fer el congrès despres de les generals.Aleshores s'haurà de fer un congrès forense.
M'ha semblat molt bona la frase i l'entrevista esa bé en la línia carretero.ENDAVANT CARRETERO, que es una posible via que co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.