directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSOE s'exculpa de l'augment de l'independentisme

El secretari d'Organització ho atribueix a la sentència de l'Estatut i troba 'injust' responsabilitzar-ne el govern espanyol

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'augment de l'independentisme a Catalunya 'no és culpa del govern d'Espanya'. Així ho ha assegurat aquest dilluns el secretari d'Organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, després d'avaluar el sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que apunta que un 42,9% dels catalans diria 'sí' a la independència, mentre que un 28,2% votaria en contra i un 23,3% s'abstindria. Segons Iglesias, les responsabilitats d'aquest creixement no s'han de buscar en les actuacions del govern de Zapatero, que ha mantingut una actituds 'oberta i de col·laboració' amb Catalunya, sinó en la sentència de l'Estatut dictada per un TC que és 'independent'. 'Responsabilitzar d'això el govern és bastant injust', ha sentenciat.
marcelino iglesias
Comparteix
   


Etiquetes
Iglesias ha restat transcendència a l'estudi i ha apuntat que al final l'únic que té valor sobre aquesta qüestió és el que reflecteixen les urnes. 'Veurem com es manifesten els catalans no només en les enquestes, sinó en llibertat, que és a les eleccions' perquè 'fins ara no s'han manifestat en aquest sentit', ha dit.

En tot cas ha afirmat que a les eleccions autonòmiques i municipals del 22-M els catalans no s'han pronunciat en aquesta direcció, perquè 'hi ha alguns partits clarament independentistes que han tingut pocs diputats' i 'altres partits nacionalistes que no està clar quin percentatge d'independentisme tenen'.

Per tant, segons Iglesias, 'cal veure-ho quan facin una proposta electoral, si la fan en aquest sentit, i quants ciutadans la segueixen perquè aquestes coses quan millor es mesuren és quan la gent es manifesta a les urnes'. 'Com que en els pròxims mesos tindrem eleccions podrem mesurar-ho'.

Segons Iglesias els 'problemes' que hi ha hagut respecte a Catalunya en aquests últims anys no són culpa del govern espanyol sinó 'd'una sentència sobre l'Estatut' dictada per un Tribunal Constitucional que és 'independent'. 'És veritat que aquest ha estat un dels elements més difícils que s'han pogut utilitzar més però responsabilitzar d'això el govern és bastant injust', ha sentenciat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jaume Coll Yanes fletxa Sant Cugat
5 de juliol de 2011, 12.08 h

El canal de TV Intereconomia , es una fabrica de Independentistas per Catalunya i per España estan crean un mal ambient , un mal estar per els españols que es d´agrair. Aquest periodista que surt en el progama punto pelota de intereconomia, un tal Roncero te que cobrar molt , perque jo no tindria els nasos per dir segons quinas cosas de Catalunya i del Barça, perque tota la comunitat es podria tirar al de munt meu, segu que esta amenaçat..


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
5 de juliol de 2011, 11.34 h

En realitat en som més d'un 60% els que volem la independència segons l'estudi donc es comptabilitzaria sobre el nombre de votants el resultat i no sobre el cens.
Jo us encoratjo a que guanyem autoestima tots plegats i que dofonguem eixes dades tan positives. Era impensable fa només tres o quatre anys un resultat com este, xé.
Crec que hi ha una dicotomia Catalunya -Espanya i a mesura que passa el temps i els catalnas anem treballant - amb totes les nostres contradiccions, esclar - pel des... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa bcn
5 de juliol de 2011, 09.27 h

La culpa la té el manxaire, però qui és el manxaire? Dexeu-nos en pau en la nostra lluita per la llibertat que ens costa una suada descomunal. españa a la seva nosaltres a la nostra, tot el demés a CAGAR !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de juliol de 2011, 09.22 h

Diu que l'independència es un problema a Catalunya...aixó em fa petar de riure!!!... El problema, es no tenir-la, senyor PSOE iel problema será vostre quan siguem independents, perque aquell dia haureu d'apendre a treballar i, per tant, a fer números del que gasteu: us veig fora de la UE en menys d'un any. Aixó si: sereu ep.panyols i de nou amb la pesseta, sense ningú que us digui que els "torus" son reductes d'un passat caspós: ben ep.panyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pantinet fletxa Les Escaldes
5 de juliol de 2011, 09.17 h

El que diu el Marcel·li es cert. La culpa no es del PSOE, la culpa la té Jhon F. Kennedy, que jo ho vaig veure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de juliol de 2011, 22.23 h

Ja es pot anar exculpant el PSOE ja, que això a mi me la pela. Aquí l'únic que compta i l'únic que importa és que anem de cap a la independència. Pel que fa a les culpes, ja s'ho fotran entre ells: que se les reparteixin entre el PSOE i el PP i nosaltres a mirar i a riure des de l'altre cantó del Cinca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.