directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 03:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bonet (ERC) pretén recuperar 'els 4.000 militants que han abandonat el partit'

L'exsenador de l'Entesa i presidenciable per ERC creu que la candidatura de Junqueras representa 'la unitat des de dalt'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'exsenador de l'Entesa Carles Bonet ha presentat aquest dimecres la candidatura amb la qual es presentarà a les eleccions primàries d'ERC per aspirar a presidir el partit. Una candidatura que es presenta com la de la 'unió republicana' i que pretén 'buscar les fraternitat entre els 4.000 militants que en els darrers tres anys han abandonat el partit'. En aquest sentit, Bonet ha anunciat que proposarà als militants amb més de 25 anys dins del partit que dissenyin una campanya per tractar de recuperar aquells que s'han donat de baixa. Bonet ha criticat que la candidatura d'Oriol Junqueras 'és una unitat des de dalt'. Roser Cavaller serà la candidata a la secretaria general.

Comparteix
   


Etiquetes
L'exsenador de l'Entesa Carles Bonet ha presentat aquest dimecres en un acte al Fossar de les Moreres la candidatura que encapçala juntament amb Roser Cavaller per tal de presidir Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). El tret identificatiu de la candidatura de Bonet i Cavaller serà la 'unió' per recuperar militants perduts. 'La candidatura de la unió republicana, una unió que no està tancada, sinó que resta oberta a tothom qui s'hi vulgui incorporar', ha dit, i ha explicat que 'busca la fraternitat entre tots els militants' però sobretot 'entre els 4.000 militants que en els darrers tres anys han abandonat el partit'. És per això que proposarà als militants amb més de 25 anys dins del partit que dissenyin una campanya per tractar de recuperar aquells que s'han donat de baixa.

La candidatura de Junqueras, 'una unitat des de dalt'

Bonet ha carregat en aquest primer discurs de presentació de la seva candidatura contra l'altre candidat a presidir ERC, l'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, de qui ha dit que 's'autoqualifica de candidatura de la unitat'. En aquest sentit, ha afirmat que 'és una unitat des de dalt, la unitat d'interessos d'uns pocs'. Amb tot, ha assegurat que es presenta 'no per fer guerra sinó perquè hi hagi democràcia, perquè hi hagi debat', que és el que considera que necessita el partit. 'Més que personatges salvadors i miracolosos el que necessita ERC és debatre, serenament, entre tota la militància', ha sentenciat.

Segons Bonet, el congrés nacional d'ERC 's'ha convocat expressament perquè no hi hagi debat amb una executiva dimitida, en ple estiu, amb una militància cansada i en estat de xoc'. D'aquesta manera, creu que la de Junqueras és 'la candidatura oficial que des de fa mesos l'administració del carrer Calàbria, controlada per l'actual president i a esquenes del seu Secretari General, ha anat ordint'.

'Del federalista a l'independentista'

Bonet considera que cal debatre 'si anem a buscar aquell elector que té com a única prioritat la independència o si ERC pot recuperar la confiança del seu elector natural', que segons ha apuntat és el 'socialdemòcrata, d'esperit republicà, no dogmàtic, d'un catalanisme alternatiu a CiU i independent de Madrid'. Així, ha precisat que el partit ha d'aglutinar des 'del federalista a l'independentista, i del centre cap a l'esquerra', perquè 'aquest és el nostre electorat natural'. Segons Bonet, el partit ha de decidir si vol ser 'd'esquerra i independentista o sols un moviment purament independentista'.

I en aquesta línia ha presentat la seva candidatura com 'una Unió republicana que vol la igualtat de tots els militants, sense ser etiquetats i classificats, cultura perniciosa que s'ha instal.lat per tot el partit'.

Roser Cavaller, candidata a secretària general

Roser Cavaller farà tàndem amb Bonet com a aspirant a la secretaria general d'ERC. Militant des del 1987, Cavaller va entrar amb la Crida Nacional a ERC i va ser la primera dona presidenta de la secció local de Nou Barris. A més, va ser consellera nacional i es va presentar de presidenta alternativa al mandat d'Àngel Colom. Segons ha explicat Bonet, 'és una persona de gran cabal ideològic, amb gran capacitat administrativa i qualitat ètica'.

Bonet està immers en el procés de recollida dels avals necessaris per aspirar a la presidència d'ERC. El candidat va ser el primer que es va postular per presidir el partit, abans que Junqueras, i es mostra confiat que tindrà prou suport per presentar la seva candidatura. Li calen les signatures d'un 5% de la militància o de dues seccions locals. Es poden recollir avals entre el 18 de juny i el 18 de juliol. Les eleccions per escollir president i secretari general seran el 17 de setembre.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
13 de juliol de 2011, 11.47 h

No cal que marxi ningú. Tampoc no cal esbravar la justa indignació que ens produeix l'opressió nacional que patim, dirigint-la contra persones que, amb major o menor encert, han demostrat que estimen visceralment Catalunya i que estan disposats a perdre moltes hores en la lluita per la independència. Jo mateix, com que sóc massa panxacontent i rebutjo la feinada que representa una militància regular, no puc sinó RESPECTAR I ADMIRAR tots els líders d'ERC. (Mentiria si digués que tots em... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
xauxau fletxa bcn
7 de juliol de 2011, 11.43 h

Jo li donc una idea al Bonet per tal de recuperar militants:
- Categoria C: Si s'apunten 100: marxa el Bonet (o Llorente, Lopez,...)
- Categoria B: Si 'apunten 500: marxa el Ridao (o Simó, Vendrell?, Tardà, Benach,..)
- Categoria A: Si s'apunten 1000: marxa el Puigcercós

1 de cat A = 1000 militants
4 de cat B= 2000 militants
10 de cat C = 1000 militants
TOTAL= 4000 militants

Amb una bona campanya de marketing, que s'hauria d'encarregar fora ja que sino no seria bona, es podria arribar a l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
7 de juliol de 2011, 11.15 h

En Bonet no hauria de fer judicis de qualitat envers en Junqueras, sinó argumentar que té de positiu l'ideari, l'estratègia, la visió organitzativa etcétera i el que se'n deriva i que ell propugnaEl " jo soc autèntic i l'altre no" es quelcom molt vist i "sobat".Exposició i debat seriós es el que cal.
"Com voleu resoldre problemes de matemàtica nova amb una mentalitat de matemàtica vella?"-Diu el personatge de còmics, Charly Brown.
Durant el temps en que s'ha produit la sagnia de mil... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JoanMarti fletxa Abrera
7 de juliol de 2011, 09.50 h

vaja, aixi que el votar alguna vegada a ERC et dona dret a masacra-la sempre que tu vulguis, crec que hauries de callar perque la teva opinio no interessa a ningu, es una opinio dirigida, una opinio tonta que no serveis per res, nomes per intentar fer mal pero ni aixo consegueixes, pobre home, millor que et fiquis amb qui et "paga"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Vallès
7 de juliol de 2011, 09.49 h

#2 Doncs ja pots començar a fer la llista i si no la fas, calla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de juliol de 2011, 09.43 h

Bonet no sumiís truites, quan una cosa està podrida, no es pot recuperar., ERC està podrida no es pot recuperar. De fet queda bé que et facin fer aquesta feina per enganyar als il.lusos.
Bonet dedicat a altres coses i no perdis el temps. Si vols podem dir un requinzell de greuges, de tots nivells, que ha fet ERC als Catalans i a Catalunya.Cada poble i poblet en té un grapat amb noms i cognoms.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
borinot fletxa Barcelona
6 de juliol de 2011, 23.40 h

Molt interessant!

Quasi tots aquests 4000 militants han marxat per la tíbia tendència independentista d'ERC i ara aquest des d'una posició quasi-no independentista creu que tornaran.

Va llest.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.