directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

L'oposició demana compareixences i condemnes a les Corts Valencianes pels abusos sexuals a Canal 9

L'exsecretari general de Ràdiotelevisió Valenciana pot ser condemnat a 10 anys de presó per assetjament a tres treballadores de l'ens públic

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els tres partits valencians de l'oposició (PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià) han coincidit aquest dijous en demanar compareixences públiques dels responsables actuals i anteriors a Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV) així com propostes de resolució en solidaritat amb les treballadores que varen denunciar l'exsecretari general de RTVV, Vicente Sanz, per abús sexual. EUPV i Compromís reclamen la compareixença a les Corts Valencianes de l'actual director de RTVV, José López Jaraba i de l'exdirectora de Canal9, actual portaveu del govern i consellera de Cultura, Lola Johnson, per explicar la seva actuació davant els fets. Els socialistes sol·liciten la condemna conjunta de la cambra.
rtvv
Comparteix
   

La notícia del processament de l'exsecretari general de RTVV, Vicente Sanz, acusat de presumptes abusos sexuals per tres treballadores, ha sacsejat els diversos grups polítics en ple procés de constitució del Consell d'Administració de RTVV. L'arc parlamentari de l'oposició al PP valencià ha condemnat i demanat explicacions els diferents dirigents i exdirigents de l'ens públic per les seves actuacions davant el cas Sanz. L'exsecretari general de RTVV podria ser condemnat a 10 anys de presó.

Així, el PSPV-PSOE demana les compareixences públiques de l'actual director de José Luis López Jaraba i l'exdirectora de Canal9 Lola Johnson així com l'aprovació d'una declaració institucional de condemna als fet per ser llegida al ple de les Corts Valencianes. La portaveu adjunta del grup socialista Carme Ninet i el portaveu a la comissió de control a RTVV, Josep Moreno, han demanat la dimissió de López Jaraba.

El grup parlamentari Compromís, de la seva banda, també ha registrat una sol·licitud de compareixença a Les Corts Valencianes de la portaveu del govern valencià consellera de Cultura, Turisme i Esport, Lola Johnson.

Segons la diputada Mònica Oltra 'també tenen responsabilitat en el que ha passat aquells que nomenaren a Vicente Sanz i els que consentiren l'abús de poder constant que exercia sobre els treballadors com a cap de personal, fets que denunciaren reiteradament els sindicats'.

'Ara sabem que este abús de poder passà a ser abús sexual en el cas de tres treballadores. La consellera Johnson era directora de TVV quan ocorregueren els fets i tant ella com el director general de RTVV José López Jaraba són responsables de permetre les actituds de Sanz, que es dedicava a col·locar personal a RTVV segons la seua afinitat personal o al PP', ha denunciat Oltra.

El conseller de RTVV d'Esquerra Unida del País Valencià, Amadeu Sanchis, ha anunciat que la síndica del grup parlamentari d'EUPV, Marga Sanz, exigirà la compareixença del director de l'ens públic, José Luis López Jaraba, i de l'exdirectora de Canal9, Lola Johnson, davant la comissió de control de RTVV a les Corts Valencianes 'perquè expliqui el seu paper des que es van conèixer els fets al febrer de 2010 fins l'actualitat'.

Sanchis considera que tant la direcció com la majoria del consell d'administració del PP 'no van ser prou contundents a l'hora d'acomiadar de forma disciplinària Sanz ni d'incoar un expedient disciplinari que, encara avui, segueix sense estar ultimat per la direcció de RTVV '.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
8 de juliol de 2011, 19.57 h

Pobre oposició valenciana , aquest país és a can pixa i no en trauran res. Però està bé que ens assabentem de com van els daus. M'agradaria que sortís més l¡oposició als mitjans de comunicació


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.