directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: 'L'acord amb el PP no és una reedició del pacte del Majestic'

Adverteix a Rubalcaba que ningú se'l creurà si es presenta amb un programa contrari al del seu govern

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que l'acord de pressupostos amb el PP 'no és una reedició del pacte del Majestic' perquè es produeix 'en altres circumstàncies i en una altra època amb altres actors'. Mas ha recordat que va fer un oferiment per als pressupostos no només al PP, sinó també al PSC i a ERC, dues formacions que van preferir 'mirar cap a una altra banda' i no permetre amb la seva abstenció que s'aprovin els comptes de l'executiu. El president també ha assegurat que Rubalcaba s'equivocarà si irromp en aquesta precampanya amb un missatge contrari del que ha defensat mentre ha estat membre del govern espanyol perquè 'ningú se'l creurà'.

Comparteix
   


Etiquetes
Artur Mas ha fet aquestes manifestacions en una entrevista al programa Espejo Público d'Antena 3TV mentre la seva formació i el PP tanquen els últims serrells de l'acord que ha de permetre que prosperin els pressupostos al Parlament de Catalunya. El president ha recordat que va fer un oferiment al PP, als socialistes catalans malgrat que 'són els principals responsables de la situació anterior perquè van governar els últims set anys' i a ERC.

'A aquests tres partits els vaig fer exactament el mateix oferiment. Els vaig dir: no us demano que doneu suport als pressupostos, només us demano que tenint en compte que CiU té una majoria bastant àmplia al Parlament us abstingueu, i fins i tot si ens voleu criticar pels pressupostos, ens critiqueu, però absteniu-vos perquè aquests pressupostos s'han d'aprovar', ha explicat.

Segons Mas davant d'aquest oferiment 'raonable' només el PP es va avenir a aquest escenari, el PP, mentre que ERC i PSC van voler 'mirar cap a una altra banda' i 'van dir que no', però 'òbviament aquests pressupostos els hem de tirar endavant'.

El president ha ironitzat també amb la incomoditat que li provoca un acord amb una formació que ha presentat un recurs contra l'Estatut davant el Tribunal Constitucional. 'Jo soc un expert en menjar-se gripaus. Aquests anys m'he menjat tots els gripaus del Món. He guanyat dues eleccions i m'he quedat a l'oposició. Per tant soc un expert en aquest sentit i no m'espanta perquè el meu estómac s'ha acostumat a digerir els gripaus'.

Possible sortida de la crisi al 2013

Mas també ha afirmat que la situació de crisi és provisional si es fan les coses bé. 'Si no fem cap tipus de retallada ni política d'austeritat això no té fi i anem al precipici' com Grècia. Per contra, ha apuntat, 'si actuem amb responsabilitat i fem els deures, que sempre són durs, crec que entre el 2011 i el 2012 haurem fet els deures i a partir del 2013 podrem tornar a incrementar algunes polítiques d'inversió, economia productiva, d'ajudar el teixit empresarial i sobretot de reforçar polítiques socials'.

La prioritat és l'atur i el pacte fiscal

Mas també ha reiterat que la prioritat per a aquesta legislatura no és convocar un referèndum d'independència sinó el concert econòmic. 'Quan em vaig presentar a les eleccions i vaig formular un programa vaig dir que el que faria en aquesta legislatura és formular el pacte fiscal que és una independència en el camp fiscal en la línia del concert basc'. Segons Mas, el pacte fiscal 's'inscriu en una línia del dret a decidir que no té límits, però això es veurà en els pròxims anys'. 'En aquesta legislatura l'objectiu és reduir l'atur i la nostra proposta és reduir el dèficit fiscal', ha dit.

Rubalcaba s'equivocarà si es presenta amb un programa diferent

Artur Mas també ha advertit que el candidat del PSOE a les eleccions, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'equivocarà si irromp en precampanya amb un programa contrari al que ha fet el seu govern perquè 'no se'l creurà ningú'. 'Si li hagués de donar un consell diria que el que cal preservar és la credibilitat', ha dit.

En aquest sentit, ha afirmat que si realment Rubalcaba té la recepta per acabar amb l'atur caldrà preguntar-se perquè no l'ha aplicat. 'Seria estrany que tenint la recepta per solucionar el principal problema del país no l'estigués aplicant el govern del què forma part'.

Segons Mas, l'autèntica recepta per combatre l'atur és 'arxiconeguda'. 'El que cal fer és donar suport a la petita i mitjana empresa i flexibilitzar el mercat laboral que és l'única que ens pot treure de la crisi'.

Relació 'correcta' amb Rubalcaba

Mas ha assegurat que la relació amb Rubalcaba és 'correcta' i en alguns moments va ser 'cordial' malgrat que després es van distanciar pels 'incompliments' del govern espanyol amb Catalunya. Actualment, ha dit, aquesta relació és 'normal' i tots dos 'podem parlar i negociar que és el que cal fer entre partits'.

Pel que fa a la possible sortida imminent de Rubalcaba de l'executiu espanyol, el president de la Generalitat ha afirmat que segons la seva opinió Rubalcaba ha d'abandonar el govern espanyol si vol 'volar all'. 'L'ocell ha de sortir de la gàbia si vol ser lliure' i 'en aquest moment em fa la sensació que estar al govern és més una gàbia que espai lliure'.

Un suport de CiU dels pressupostos de Zapatero seria 'difícil d'explicar'

Pel que fa a un possible avançament electoral, Mas ha recordat que CiU no donarà suport als seus pressupostos i per tant a Zapatero li caldrà buscar altres suports, com el del PNB. Ha justificat la seva postura pels 'incompliments' del govern espanyol amb Catalunya i perquè 'fa anys' que CiU 'no creu en la política econòmica d'aquest govern' i per tant 'difícilment s'entendria que canviéssim d'opinió'. 'Crec que aquesta legislatura està tocant la seva fi, sincerament', ha dit.

Cal 'escoltar' el 15M 'com a tothom'

Mas també ha reiterat que cal 'escoltar' les propostes que surten del moviment 15M. 'Nosaltres a Catalunya estem disposats a fer.-ho com amb tothom', ha dit, però 'si això es converteix en un moviment controlat per gent violenta aleshores no ho escoltarem i ho combatrem'.

En tot cas, s'ha mostrat convençut que 'en aquest moviment hi ha més del primer que del segon i cal escoltar-ho' malgrat que 'també hi ha moltíssima gent en aquest país que treballa o ho intenta i que son els que estan fent avançar el país'. En aquest sentit ha recordat que a Catalunya ja es planteja una reforma de la Llei electoral perquè hi puguin haver llistes obertes.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Cotobals fletxa Balsareny
10 de juliol de 2011, 08.08 h

Els catalans sempre desunits i la resta units, recordeu de la cançó la història de catalunyala. Mare meva tants caps tants barrets ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jaume fletxa CiU (España)
9 de juliol de 2011, 23.54 h

El missatge #14 és totalment irónic!!! Abans de puntuar negativament llegiu el fil si us plau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
carme fletxa barcelona
9 de juliol de 2011, 14.12 h

Jo pregunto Si Esquerra i el PSC no volem donar suport als pressupostus ¿perque CIU no convoca eleccions i deixa de banda el PP?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
9 de juliol de 2011, 13.02 h

#14 Si el pacte del Majèstic (CIU-Aznar) va ser tan bon negoci, n'Artur Mas deu ser el pitjor conseller d'Economia de la història, perquè va deixar el Govern tan endeutat quan, a més a més, l'economia europea, i la catalana atmbé, creixien.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
toni fletxa vic
9 de juliol de 2011, 11.29 h

Quin gran profit que en vam treure del pacte del Majestic , tot va anar perfecte el país va millorar , ja no ens van espoliar més ,l'aeroport el gestionàvem nosaltres ,la renfe anava puntual ,etc tot van ser flors i violes .És per això que ara tornen a pactar amb el PP( o amb el Psoe que per als catalans és el mateix ) .Endavant Sr Mas estem segurs que el millor és pactar amb La Camacho que quan surt per la Tv sembla ja la presidenta de Catalunya i vosté en escolanet de Montserrat .Un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa bcn
9 de juliol de 2011, 11.28 h

El president ja torna a donar les culpes a un altre, aquesta vegada Rubalcaba i després serà Rajoi i després potser ELL mateix no ? ja no queda ningú més. Diu no pactarà els pressuposts amb el govern, perquè? si a Catalunya els ha pactat amb el PP i no s'ha posat vermell de vergonya amb tot el que els ha donat. Està pixant constantment fora de test (aquesta vegada és test no tinter perquè no es tracte de lletra, les metàfores també existeixen).
Està fent campanya? si no hi ha res a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jaume Cusó fletxa Barcelona
9 de juliol de 2011, 07.37 h

CiU torna a pactar amb el PP, no m'agrada gens ni mica. CiU no hauria de pactar amb el PP, tornen a cometre els mateixos errors del passat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Miqueló fletxa Siscases
8 de juliol de 2011, 23.05 h

A la política catalana hi ha algunes coses clares, com les següents:
1. ERC vol la independència democràticament i no té poru suport. CIU té prou suport però ara mateix no vol.
2. ERC ajuda a CIU en tot el que sigui avançar en l'autogovern, però CIU no fa el mateix amb ERC.
3. ERC va pactar a la llum del dia amb el PSC i IC, mentre que CIU pacta amb el PP, el partit que va fer campanya contra Catalunya i l'Estatut ZP-Mas, i diu que no hi pacta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ivan fletxa Avinyo
8 de juliol de 2011, 22.44 h

#9 Era un comentari irònic, Pep, tranquil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Vallès
8 de juliol de 2011, 20.20 h

#7 Les condicions d'ERC inassumibles? Com has arribat a aquesta conclusió? Que potser s'han reunit en secret, tant en secret que no ho saben ni ells?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.