directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós acusa el Govern de desmuntar la Llei del cinema 'peça a peça'

Demana no tornar al model de 'l'almoïna lingüística' de les 'majors'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha acusat aquest divendres el conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el Govern d'estar desmuntant la Llei del cinema 'peça a peça'. En roda de premsa, ha subratllat que l'anterior executiu va fer un gran esforç per posar al dia la llengua catalana, i la Llei del cinema va 'descol·locar' CiU perquè la federació no es va atrevir durant 23 anys a protegir la llengua en el sector cinematogràfic. L'acord amb les 'majors', al seu parer, suposa el primer pas d'un procés de 'desmuntatge de la llei peça a peça', tornant al model anteriior de dues o tres pel·lícules en català per any, 'l'almoïna lingüística' que donaven les 'majors' a canvi de subvencions.
joan puigcercós, esquerra, erc
Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha subratllat que el Govern, per lleialtat institucional i en defensa de la llengua, hauria de desplegar ara la Llei del cinema, però ha dubtat que això sigui així veient l'acord amb les 'majors' per doblar tres pel·lícules al català.

'Tornem a la victòria fàcil, al model de molta propaganda i publicitat però resultats i canvis de fons ni un', s'ha queixat el republicà, que ha advertit que no s'entendria que, en plena crisi, la Generalitat es gastés recursos del pressupost per subvencionar multinacionals si no compleixen amb la llei, que estipula que s'han de doblar o subtitular el 50% de pel·lícules en català.

'Tornem a l'esquema del neoliberalisme lingüístic, del 'cadascú s'espavili amb la seva llengua', i una llengua es protegeix', ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
carme fletxa barcelona
10 de juliol de 2011, 14.46 h

Mario, ja es veo el tarannà d'esquerra amb el teu comentari. Pêr assolir la independencia del nostre pais Catalunya, tothom es necessari, societat civil, partits politics, per tan no sobre cap partit politic que treballi per la independencia. Jo soc independentista pero no soc d'esquerres per tant soc de dretes. Jo el que dic es que si es fes un gran bloc independentista amb participació de partits de dreta, partits d'esquerra, partits de centre els independentistes votariem aquelles sigles... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa bcn
10 de juliol de 2011, 10.18 h

#7 Tant se val roser, estem parlant de les idees i tu no les tens clares i això només va ter tu que fas mal i no saps on va a parar , que és el més fotut o si?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa bcn
10 de juliol de 2011, 10.15 h

#5 sra. Carme com pot Esquerra prescindir d'unes sigles que l'honoren per la seva trajectòria catalanista i independentista des de fa 80 anys? ja ho va provar en les darreres eleccions i així li va anar. No, ERC hauria de ser el pal de paller de l' independentisme i un cop assolida la fita, s'ha de començar a treballar sense embuts , fins i tot CIU hi pot participar, tots els demés partits hi sobrarien, ja m'enteneu, però avui per demà només Esquerra pot apostar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Roser Fort fletxa Granollers
10 de juliol de 2011, 09.45 h

mario o marius


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordibcn fletxa Barcelona
9 de juliol de 2011, 16.58 h

#5 Pot ser per ERC i també pot ser per altres , no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
carme fletxa barcelona
9 de juliol de 2011, 14.31 h

El comentari es per ERC Veieu que n'es d' important que totes les forçes independentistes anem juntes a les eleccions? Esquerra tindria que ser una mica mes humil i anar sota les sigles d'un gran bloc independentista per aixi poguer fer força dins del parlament, si no va es veu CIU fen pactes a tort i dret amb el PP.Per les properes eleccions "nostres" sereu capaços d'asumir el manifests del 12 d'abril? Despres de la desfeta ERC crec que seria bo pel pais Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JoanMarti fletxa Abrera
9 de juliol de 2011, 11.33 h

Eiiiiiii Mariu jo tampoc escric be el catala pero prefereixo aixi que fer-ho amb castella, i tu??, Tranquil Puigcercos, molts sabem que ERC no ho va fer tan malament, nomes els mitjans i la propaganda de Ciu va tombar un projecta que anaba be per catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
9 de juliol de 2011, 10.53 h

#1 Roser entenc el que dius, perquè no saps escriure el català bé i suposo que dins el teu cap tens el mateix garbuix de pensament i segurament de paraula i d'obra. Noia fes-t'ho mirar i decideix que seràs quan siguis gran, potser així aprendràs a no ferir a ningú , començant per tu mateixa a qui molts dels teus qualificatius despectius representes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
9 de juliol de 2011, 09.27 h

#1 Apart que dius coses que només dius tu, prescindir? dius tot a de ser equitatiu (com si la llei no ho fos), exacte equitatiu no caritatiu, ara el que no acabo d´entendre en el teu escrit és si defensa les tesis de CiU o del PP , perque ultimament van molt juntes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Roser Fort fletxa Granollers
9 de juliol de 2011, 08.55 h

Però desgraciats, no veieu que n'hi han idiomes molt importants dels quals no podrem prescindir en els nostres cinemes, ni que sigui per cultura, i a mes un d'ells es germà?.
El radicalisme i camviar les coses així barrum-barram, es de caps de burro. El provicianisme que profesen alguns polítics en aquest país es per enxegar a corre i no parar fins que ho perds de vista. El català en igualtat de condicions amb l'anglès i el castellà, llegues aquestes molt important en el món, i pel tam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.