directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ciutadans contra les subvencions a Òmnium

Considera que les declaracions de la presidenta Muriel Casals 'vexen' els pares que volen educació en castellà

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha anunciat aquest dilluns que demanarà al Parlament que la Generalitat retiri totes les subvencions públiques a Òmnium Cultural per unes declaracions de la seva presidenta, Muriel Casals, a TV3 sobre els pares que demanen l'educació en català. Segons Cañas, Casals va 'insultar i vexar' aquests pares perquè els va acusar de 'gairebé maltractament' als fills per voler que estudiïn en castellà. Cañas també ha criticat l'ús 'independentista' dels mitjans públics i ha demanat la compareixença del director del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, per preguntar als ciutadans per independència i pacte fiscal. Jordi Cañas s'ha mostrat indignat amb les paraules de Muriel Casals sobre els pares que reclamen l'educació en castellà pels seus fills que va fer la setmana passada al programa 'Els Matins', davant la passivitat del seu conductor, Josep Cuní, segons Cañas, que ha reiterat les seves crítiques al partidisme dels mitjans públics.
jordi cañas, ciutadans, portaveu
Comparteix
   


Etiquetes
'És intolerable que una senyora que presideix una associació que paguem tots amb els nostres impostos insulti i vexi als pares que exigeixen legítimament que es compleixi la llei'. Per aquestes declaracions, el portaveu de C's ha anunciat que demanarà al Parlament que revoqui totes les subvencions públiques a l'entitat.

Segons Cañas, Muriel Casals els ha faltat el respecte en dir que aquests pares estarien maltractant, en paraules de Casals, els seus fills per privar-los d'aprendre el català. En aquest sentit, el portaveu de C's l'ha acusat de 'falta de decència política' i ha convidat a Òmnium a 'pagar-se els seus actes i les seves declaracions'.

Amb l'última enquesta del CEO també ha passat comptes Cañas, al que veu com 'una arma polític al servei de CiU'. Ciutadans està molest perquè l'organisme preguntés en l'última enquesta per la independència i el pacte fiscal, dues qüestions que estan en el programari d'Artur Mas, segons Cañas.

Després d'aquesta enquesta, C's demanarà la compareixença del director del CEO, al Parlament perquè doni explicacions sobre la incorporació d'aquestes preguntes, Jordi Argelaguet, per l''alteració de les preguntes', ja que en els últims quatre anys sempre havien estat les mateixes.

A banda, Cañas ha criticat el pacte de CiU amb el PP pels pressupostos, que ha qualificat de 'Majestic dos'. A cIu li ha sortit molt bé de preu el pacte, en opinió seva, perquè el PP ha traït els seus principis i els seus votants a canvi de 'cadires i poder'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Cesc fletxa València
13 de juliol de 2011, 21.13 h

C's no vol llevar-li les subvencions, vol q desaparega Omnium. De la mateixa manera q fa el PP amb Acció Cultural del País Valencià, q no és q no la subvencione, és q la està ofegant a multes. I per cert CiU, a diferència del tripartit, no ajuda ACPV.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jordi fletxa Bcn
13 de juliol de 2011, 01.03 h

Els pares han de poder triar la llengua, esclar que sí ... sempre i quant sigui el castellà, oi sr. JorGE Cañas (no és digne de portar aquest nom) ?
Jo no els veig enlloc a l'hora de demanar que els pares valencians puguin escolaritzar els seus fills en català /valencià. Tampoc veig que pensin gaire en els fills dels catalanoparlants que treballen a Madrid, o a Canàries, o a Extremadura. Dic aquests territoris en particular, ja que com són tant espanyols, aquests territoris formen part ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Karme fletxa Alt Penedès
12 de juliol de 2011, 20.40 h

#14 Encara no saps escriure amb Català?. Et falta molta cultura i hores d'escola per poder opinar. A Catalunya, només amb Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
JOSEP MARIA fletxa SANT PERE DE RIUDEBITLLES
12 de juliol de 2011, 19.52 h

#14EVIDENTMENT SI ELS AJUTS EN LLOC D'ANAR A ÒMNIUM, FOSSIN A LA FUNDACION FRANCO O A LAS FAES, SEGUR QUE HO TROBARIES BE.
JO NO SE QUE FOTEU EN EL MEU PAIS, SI NO ES QUE SOU UNA FORÇA CLARA D'OCUPACIÓ, QUE EVIDENTMENT EXPOL.LIEU I INTENTEU ESBORRAR CULTURALMENT, I EL TEU COMENTARI ES UNA MOSTRA DEL QUE DIC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
12 de juliol de 2011, 19.25 h

¿Quina utilitat pública te per a la majoria de catalans un sub-grup parlamentari que amb el suport de part de la Brunete mediarica (una part que la resta ara va amb la Rosa Diez) ,i desprès de gastar-se uns quant milions d'euros rebuts mitjança incessant subvencions de la flor i nata del neo-lerrouxisme hispà aconsegueix 3 (tres) escons???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Eduardo González Palomar fletxa Manlleu (Barcelona)
12 de juliol de 2011, 19.01 h


-Como si tal cosa-
¿Qué utilidad pública, para la mayoría de catalanes, puede apreciarse en una asociación privada como Òmnium Cultural que ha mermado de manera significativa las arcas públicas en Catalunya a través de innumerables e incesantes subvenciones millonarias!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ARNAU fletxa hospitalet de llobregat
12 de juliol de 2011, 13.10 h

Aquest que parla és aquell que a les eleccions municipals no el va votar ni sa mare ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 de juliol de 2011, 12.12 h

#11 Quan el lladre crida al lladre és un problema de la policia, en el cas dels genocides (és el que són en el fons) és un problema del TPI. Algún dia acabaran allà emmanillats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep fletxa Barcelona
12 de juliol de 2011, 12.01 h

Típic. En aquesta Espanya tan meravellosa on vivim la norma és el món al revés: A Madrid es subvenciona a la Fundación Francisco Franco, però els nacis som nosaltres perque subvencionem una entitat que defensa una llengua i un país en retrocés i continuament agredits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
12 de juliol de 2011, 09.34 h

Els pares que volen la educació dels seus fills en espanyol vexen el sistema educatiu del principat i a més a més li fan el joc al Franco, el José antonio, l'altre primo de Rivera i tutti quanti.

Fascists Go to Hell !


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.