directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Oriol Pujol no descarta l'objecció fiscal plantejada per Òmnium Cultural mentre que Bozal ho refreda

El secretari adjunt de CDC abans espera arribar a un acord per al pacte fiscal

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, no descarta l'objecció fiscal que ahir dilluns al vespre va plantejar Òmnium Cultural si no hi ha concert econòmic en un màxim de quatre anys. Tot i aquestes afirmacions, fetes a Catalunya Ràdio, Pujol ha matisat que confia en arribar a un acord econòmic amb l'Estat, similar al basc, en aquest termini. Per donar força al seu argument, el secretari adjunt de CDC ha recordat que un 75% dels ciutadans s'han manifestat a favor d'aquest acord en una enquesta recent del Centre d'Estudis d'Opinió. En cas d'una majoria absoluta del PP a l'Estat, Pujol veu més 'problemes' per a Catalunya. Per la seva banda, la titular de Justícia del govern Mas, Pilar Fernández Bozal, ha argumentat que 'encara que jo no  vulgui pagar, ho acabaré fent. Els mecanismes de defensa de les institucions públiques em buidaran el compte corrent. Per això dic que és un tema que s’ha de pensar bé' en una entrevista a El Dia de COM Ràdio.
Abans del tancament de caixes que ahir va plantejar la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, en l'acte de celebració dels 50 anys de l'entitat, que Oriol Pujol no ha descartat, el secretari adjunt de CDC confia en una negociació política amb Madrid que porti a un pacte fiscal similar al que tenen els bascos.
A més, també ha apuntat que el referèndum és la segona mesura abans d'una objecció fiscal. Però tot i això, s'ha mostrat encoratjat després de l'acte d'ahir, en què ha reconegut que es va emocionar, perquè li va fer veure que 'això del país no és una cosa només dels polítics'.

Si el PP obtingués una majoria absoluta en les properes eleccions estatals, Oriol Pujol creu que Catalunya tindrà 'problemes' perquè existeix la possibilitat d'un 'ofec' al país. Per això ha insistit en què no renuncien a fer una consulta i ha recordat que la reforma de la llei de consultes va en la direcció de no necessitar el vistiplau estatal.

Pujol ha assegurat que es pot fer la reforma de la Llei de consultes de forma que sigui 'constitucional' i la clau està en disposar d'un cens d'arrelament diferent a l'espanyol. També ha avançat que és difícil no tornar els més de 600 MEUR que reclama l'Estat per l'avançament de l'IRPF perquè 'qui té l'aixeta l'obre o la tanca al seu gust'.

A la pregunta plantejada pel seu pare, l'expresident Jordi Pujol, en una conferència titulada 'Residuals o independents?', Oriol Pujol no ha dubtat en optar per la independència. Una resposta a la que hi ha afegit que 'precisions n'hi ha moltes'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pantinet fletxa Les Escaldes
12 de juliol de 2011, 18.26 h

Sra. Bozal. Ni tits els bancs son Ejspanyols, Es pot fer, TOT I QUE els politiquets catalans sols pose-ho palxs a les rodes de Catalunya, Com pot ser que el GRSAN ejspanyolista Durante y Lérida ens representi a Ejspanya? Mes igual Ell que em representi la BOTOX o l'Alberto Primo de Rivera. Per cert Artur Mas continua dalt de la figuera contant coloms.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Blai fletxa Barcelona
12 de juliol de 2011, 14.51 h

Bla, bla, bla, bla, bla.... zzzzzzzzzzzzzz....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 de juliol de 2011, 14.43 h

Si fa 300 anys que, per la força de les armes, ens obliguen a ser el que no som, espanyols o francesos, tant costa tornar a ser el que si som, catalans i prou?
La força mai pot estar per damunt de la raó!
La força, per la raó ha se ser vençuda!
Que els catalans haguem de demanar la llibertat, ja te Qllons!

Polítiquets! La independència es declara al Parlament, la majoria ja hi es, i després es fa el referèndum! I es guanya!
Aneu a Kosovo i apreneu-ne! Ganduls!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Remei fletxa Vilafranca del Penedès
12 de juliol de 2011, 13.23 h

Típic de CiU, un diu blanc i l'altre negre. I tots (i totes) contents. El que passa que cada vegada és més ràpida la seqüència acció-reacció. Fan pena. I fan plorar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Borinot fletxa Barcelona
12 de juliol de 2011, 13.14 h

La notícia és bona.
De totes formes, el què ha dit na Bozal té lògica: els mecanismes de l'estat faria que embargués el compte on es dipositen el valor a pagar de les rendes.

Però suposo que també podriem fer enginyeria finaçera perquè això no fos possible. Usar un banc estranger, crear una mena de banc amb seu a un altre país, o ingressar-ho a un compte amb una contrasenya per a cada ingressant, i que hisenda no sapiga qui ha fet cada ingrés fins que l'ingressant digui la seva co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ARNAU fletxa hospitalet de llobregat
12 de juliol de 2011, 13.06 h

Obviament seria l'ultim recurs però si no hi ha més remei l'objecció fiscal s'haura de dur a terme. ( I segurament pasara perquè negociar amb l'estat espanyol es bastant difícil).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
apendrepelsac fletxa CIU- i PPSOE
12 de juliol de 2011, 13.03 h

clar per ell es fàcil. te la fortuna familiar a SUÏSSA..! i a mes ames el PPSOE li garanteix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de juliol de 2011, 12.30 h

No he presentat mai la declaració de renda; és a dir, estic practicant la insubmissió fiscal. Ara fa uns anys, l'estat espanyol se n'ha adonat i m'exigeix que li pagui unes quantitats; però com que no li he fet cas, l'AEAT (l'agència tributària espanyola), de tant en tant em fa un embargament al meu compte corrent. No sabeu com estic desitjant que les nostres organitzacions, socials o polítiques, facin una crida a tots els catalans en aquest sentit per tal d'adherir-m'hi. No crec que l'e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.