directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra i Iniciativa presenten una esmena a la totalitat a la Llei òmnibus de promoció econòmica

ICV-EUiA basa el seu text alternatiu al bloc de simplificació administrativa en 'agilitzar' els tràmits de prestacions socials pels ciutadans amb el mateix model que el Govern vol aplicar a les empreses

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Esquerra i Iniciativa han presentat les seves esmenes a la totalitat pel paquet òmnibus. Els republicans han desvetllat que deixaran passar dues de les tres parts, però han anunciat una esmena a la totalitat al bloc de promoció econòmica. ERC considera que les discrepàncies en habitatge, medi ambient i apartaments turístics són tan grans que suposen 'un model diferent'. Per la seva part, ICV-EUiA ha presentat el text alternatiu que ja havia anunciat que conformaria la seva esmena a la totalitat a la Llei òmnibus de simplificació administrativa, i ha explicat que el basa en 'agilitzar' els tràmits de prestacions socials pels ciutadans amb el mateix model que el Govern vol aplicar a les empreses.
anna simó, parlament, esquerra, erc
Comparteix
   


Etiquetes
El darrer Ple del Parlament d'aquest curs polític començarà dimecres donant el tret de sortida al tràmit del gruix més gran del polèmic paquet òmnibus. Després que CiU i PSC anunciessin dilluns un pacte per evitar que els socialistes 'obstaculitzessin' el seu tràmit i facilitar al menys part del seu articulat, ara han estat ERC i ICV-EUiA els que han detallat la seva estratègia davant el paquet legislatiu. Des d'Esquerra, la portaveu parlamentària, Anna Simó, ha explicat que finalment el seu grup ha decidit presentar una esmena a la totalitat a una de les tres parts que es tractaran, la destinada a promoció econòmica. Per Simó, les discrepàncies són tan grans que evidencien 'diferències de model' i ERC 'no pot passar per alt' el conjunt de l'articulat que presenta el Govern en aquesta part. La gestió de l'habitatge públic, els requisits ambientals o la 'desregulació' dels apartaments turístics centren, sobretot, aquesta distància entre l'executiu i ERC.

Pel que fa als altres dos blocs, els republicans han optat per l'abstenció, per demanar compareixences i presentar esmenes a l'articulat, amb l'esperança de poder portar les dues lleis al seu terreny. 'No tirem la tovallola, perquè aquestes lleis són massa importants', ha conclòs Simó.

Una mica abans que ERC desvetllés la seva estratègia, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i el diputat ecosocialista Salvador Milà han presentat el 'text alternatiu' que configura la seva esmena a la totalitat al bloc de simplificació administrativa del paquet òmnibus. Iniciativa presentarà esmenes totals als tres articulats, però només per a aquesta part han optat per aquest model que, segons Herrera, els permet deixar clar que 'estem a favor de la veritable simplificació i millora de l'administració' i 'evitar que CiU ens digui que som els amics de la burocràcia'.

El seu text recull, en 97 articles, propostes de simplificació de tràmits i normes que els ecosocialistes consideren que millorarien la gestió i la rapidesa de l'administració. Herrera i Milà han explicat que, de la mateixa manera que comparteixen amb el Govern el criteri de facilitar tràmits a les empreses que volen obrir a través de la 'declaració responsable', ICV-EUiA vol sumar aquest mateix sistema aplicat als ciutadans. Així, els ecosocialistes pretenen que es permeti als catalans que 'saben que compleixen els requisits' per accedir a ajuts o prestacions socials fer una declaració responsable manifestant-ho i que automàticament s'iniciïn els tràmits per obtenir-los.

'A les empreses se'ls atorguen les llicències si fan aquesta declaració dient que ho tenen tot correcte, doncs volem que també als ciutadans se'ls atorguin les prestacions i, si no fos tot correcte després que l'administració ho comprovi, se'ls retiri com es fa amb les empreses', ha explicat Milà. El diputat també ha concretat que volen que 'el silenci positiu' s'apliqui per aquestes peticions dels ciutadans i que 'les intervencions quirúrgiques i tractaments necessaris s'hagin de prestar en el termini que els facultatius marquin com a màxim, i si no es fa, sigui responsabilitat directa de l'administració per no prestar el servei'.

'Aquesta llei és amiga dels negocis i dels ciutadans', ha sentenciat Herrera, que ha dit que serveis també per desemmascarar 'les vertaderes intencions del Govern' amb el paquet òmnibus. 'Si volen realment simplificació de l'administració, que tramitin aquesta llei que presentem, perquè la resta és una excusa per fer estructurals i per sempre les retallades que s'avancen en els pressupostos', ha conclòs l'ecosicialista.

Crítiques a Rosell pel tracte als funcionaris

D'altra banda, tant Simó com Herrera han criticat al president de la CEOE, el català Joan Rosell, per haver 'atacat' als funcionaris i haver dit que s'ha de reformular la prestació d'atur. Republicans i ecosocialistes han replicat a l'empresari que 'sempre' arremeti contra els que pateixen la crisi i, en canvi, mai se li hagi sentit 'demanar un esforç' als que l'han creada o als poderosos.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
20 de juliol de 2011, 16.14 h

És trist que només hi hagi dos partits que defensin la classe treballadora, però algú ho ha de fer, gràcies ERC i ICV-EUiA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.