directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament dóna llum verda a la primera llei òmnibus sobre simplificació i millora de la regulació

CiU, PSC, SI i Laporta han tombat l'esmena a la totalitat d'ICV-EUiA

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha donat llum verda a la llei òmnibus de simplificació i millora de la regulació després que els vots negatius de CiU, PSC, SI i Laporta hagin tombat l'única esmena a la totalitat que havia estat presentada per ICV-EUiA. PPC, ERC i Ciutadans s'han abstingut en aquesta votació. L'oposició, excepte ICV-EUiA, ha reconegut la rectificació que ha fet el Govern en la seva intenció de presentar totes les normes en una sola llei i han fet un vot de confiança amb la no-presentació d'esmenes a la totalitat i el vot en contra de l'única que s'ha presentat. El PSC ha defensat l'acord amb CiU sobre perquè s'ha aconseguit que no es resolgui 'a cop de decret' allò que poden ser objectius compartits.

Comparteix
   


Etiquetes
El primer dels tres textos en què ha quedat dividida la llei òmnibus de simplificació i millora de la regulació continuarà la seva tramitació parlamentària després de que en el ple d'aquest dimecres el Parlament hagi rebutjat l'única esmena a la totalitat, que havia presentat el grup d'ICV-EUiA. El diputat verd Salvador Milà ha defensat la presentació d'aquesta esmena i d'un text alternatiu per 'deixar clar' que el seu grup parlamentari també està a favor de la simplificació, però no només per facilitar la vida a les empreses, ha dit, sinó també als ciutadans. Milà ha afirmat que la llei òmnibus no simplifica i millora tràmits, sinó que serveix per desregular i tombar lleis que havien estat aprovades en els darrers anys. Una 'ofensiva neoliberal i desreguladora' amb efectes que seran 'devastadors', ha declarat Milà.

L'esmena només ha rebut el suport dels deu diputats d'ICV-EUiA, mentre que CiU, PSC, SI i Laporta han votat en contra. La diputada del PSC Laia Bonet ha justificat la seva posició per 'responsabilitat' i per la voluntat dels socialistes d'afrontar la sortida de la crisi. Bonet ha afirmat que l'acord què van escenificar dilluns passat CiU i PSC ha impedit que s'aprovi 'a cop de decret allò que poden ser objectius compartits'. Segons ha dit, el Parlament estava a punt de ser 'emmanillat i silenciat per una posició de força' i el PSC ha aconseguit que no sigui així.

Per la seva banda, el diputat de SI Alfons López Tena ha valorat la valentia del Govern presidit per Artur Mas perquè ha intentat passar d'una cultura administrativa de l'autorització de llicència a una cultura administrativa de control a posteriori. López Tena ha declarat que és desitjable que empreses i ciutadans vegin en l'administració com una ajuda per poder tirar endavant i no pas com un obstacle. Per això, ha dit, SI no ha presentat cap esmena a la totalitat, però el diputat ha afegit que no descarta presentar-ne de parcials.

El diputat no adscrit Joan Laporta ha justificat el seu vot a favor de la llei perquè, segons ha dit, cal que hi hagi un debat a fons sobre la simplificació administrativa, eliminar tràmits i incentivar l'esperit empresarial. Laporta ha avançat que presentarà alguna esmena a la totalitat en la què intentarà 'millorar el redactat de la llei'.

Abstencions de PPC, ERC i C's

El 'convenciment' que cal abordar un procés de simplificació administrativa ineludiblement ha portat el PPC ha no presentar esmenes a la totalitat de la llei òmnibus i a no votar a favor en la què ha presentat ICV-EUiA. Segons ha dit el seu diputat Pere Calbó, menys burocràcia vol dir menys costos per a empreses i autònoms, que es poden dedicar a l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball. Calbó ha valorat la 'valentia del Govern', però ha deixat clar que el PPC tindrà una actitud activa i abordarà un procés de presentació d'esmenes parcials.

Joan Puigcercós, per la seva banda, ha afirmat que ERC deixa que està a favor de la tramitació de la llei 'convençut' que hi haurà un debat profund i caldrà una millora tècnica. Puigcercós ha dit que el partit té la sensació que les tres lleis òmnibus són la suma de les esmenes que CiU va presentar en la darrera legislatura. Tot i les crítiques, el diputat republicà s'ha mostrat diposat a treballar per millora la simplificació, però ha afegit que exigirà més 'severitat' a l'administració.

La diputada de C's Carmen de Ribera ha declarat que la llei òmnibus és 'un punt de partida' per a la 'necessària' reforma de l'administració. A més, s'ha mostrat esperançada en què, després de la tramitació parlamentària, aquesta llei abordi també reformes que no inclou com ara les duplicitats adminsitratives.

Les tres lleis òmnibus

La llei de simplificació i millora de la regulació és el primer dels tres textos en què ha quedat dividida la coneguda com llei òmnibus. Després què el Parlament hagi donat llum verda a la primera, la cambra debatrà aquest dijous les esmenes a la totalitat que ha presentat ICV-EUiA al projecte de llei d'agilitat i reestructuració administrativa i les que han presentat els verds i ERC al projecte de llei de promoció de l'activitat econòmica.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
serafi fletxa Barcelona
22 de juliol de 2011, 07.57 h

#13 No hi faig mala sang. Es evident que n'hi ha que sota la pell de xai d'esquerres i democrates amagen tics dictatorials com el Lenin, en Castro, en Hitler o el propi Franco, que només saben insultar als que no pensen com ells i si poden -aquells ho varen fer- també els eliminen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pep fletxa Vallès
21 de juliol de 2011, 19.43 h

Per a tots aquests que s'esgargamellen tant contra les esquerres els hi recomano un llibre (si mai n'han llegit cap) :
6 milions d'innocents (menys uns quants espavilats)
Col·lectiu J.B.Boix
L'edició es de 1999, quatre anys abans del primer tripartit.
http://www.llibres.cat/ca/llibres/6-milions-d-innocents-menys-uns-quants-espavilats/


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep fletxa Vallès
21 de juliol de 2011, 19.35 h

#11 Potser si que m'he deixat endur una mica. Però es que ja en tinc el pap ple d'aquesta genteta que es creuen eminències i no saben ni on tenen la ma dreta (per exemple el de l'estartit que diu que els altres insulten quan ell no fa altra cosa). Que potser no saben que està passant a Grecia, Islàndia o Irlanda? Que potser no saben que els governs d'avans de la crisi eren liberals o de dretes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de juliol de 2011, 18.41 h

#12 No et facis mala sang home!.

Ja diu la dita, que sempre serás enmascarat per una paella bruta, i per experiencia puc afirmar que per aquest digital en corren unes quantes de paelles brutissimes.

No conec cap altre digital a on s'insulti amb total impunitat als que no combreguen amb la línia "oficial" com passa aquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
serafi fletxa Barcelona
21 de juliol de 2011, 18.27 h

#11 Bona tarda John de Reus. De ben segur que tampoc sería una cosa en que coincidiria amb el dictador. El meu comentari era perque anessin allá a veure els "magnifics" resultats del comunisme: miseria, "paladares" i "jineteras". El mateix que el dictador ens va portar amb el seu "alzamiento". No pas perque vulgui fer fora a ningú. I menys perque pensi diferent!.
Ah! Recordo haver fet la primera comunio per obligació, pero si no és per admirar l'arquitectura, no he entro a cap església. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
John fletxa Reus
21 de juliol de 2011, 17.34 h

@ Pep, del Vallès : en relacio al Serafi, no l'hauries d'haver tractat de xitxarel.lo. Es pot ser patriota català i de dretes. Per sort diria jo, perquè només amb la gent d'esquerres no hi arribarem mai a la independència. Un pais normal té gent de dretes i d'esquerres.

@ serafi, de Barcelona : el que dius al teu primer missatge ("Cap a Cuba tota aquesta colla de comunistes disfressats d'ecologistes!"), el Franco també ho hauria signat, mal que et pesi...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
serafi fletxa Barcelona
21 de juliol de 2011, 16.50 h

#9 vosté tot solet s'ha desqualificat insultant a qui no pensa -o potser vosté creu- com vosté. Molt demócrata!!!! Si l'haguessin ensenyat només que a llegir, d'educació es veu que aquell dia va fer campana, hauria vist que només he desqualificat aquells que es proclamen socialistes o comunistes, pero a l'hora de la veritat només pensen en ells. Vosté pel que es veu s'hi identifica. Iinsulta sense cap prova del que diu.
No es mereix que segueixi perdent el temps amb vosté. Quan torni ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Vallès
21 de juliol de 2011, 16.32 h

#8 Doncs força més que tu, xitxarel·lo, fins hi tot ser detingut i apallissat. Amb el teu discurs desqualificador de qualsevol que no pensi com tu et retrates, xato. Tu per democràcia entens la missa i el caralsol diari, per molt que el cantis en català. Per tu sembla que Franco va fer curt de liquidar esquerranosos, oi? Mira noi, a mi m'omple d'orgull de poder dir que entre els meus amics hi ha de tot, liberals, comunistes, ecologistes, conservadors, socialdemòcrates, o sigui de tots co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
serafi fletxa Barcelona
21 de juliol de 2011, 13.16 h

#6 si ho diu per mi, va errat. Mai he estat d'ERC, pero molt menys falangista. Sí en canvi de fa més de 40 anys que ajudo a Omnium, he posat diners perque tinguessim diari en català -l'Avui- i moltes d'altres accions per tal que tinguem un pais, el més aviat possible, amb la seva llengua i cultures vives i per damunt de tot, un pais independent.
Puc demanar-li que ha fet vosté pel nostre pais?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
21 de juliol de 2011, 12.59 h

IN-DE-PEN-DEN-CIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.