directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas ofereix CiU com a 'soci permanent i estable' del pròxim govern espanyol amb el pacte fiscal com a moneda de canvi

El president presenta el vot al seu partit com l'única garantia per evitar una majoria absoluta del PP des de Catalunya

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha ofert CiU com a possible 'soci permanent i estable' pel proper govern espanyol a canvi que l'Estat accepti el pacte fiscal per Catalunya. En una entrevista a TV3, el president, a més ha avançat que CiU plantejarà els canvis en el sistema de finançament després dels comicis, tant si s'avancen a la tardor com si es fan al 2012. Mas, a més, ha volgut presentar CiU com l'única formació capaç, des de Catalunya, de frenar i evitar una majoria absoluta del PP a l'Estat. D'altra banda, ha defensat els acords amb PSC i PPC pel pressupost i les lleis òmnibus, tot i que ha advertit que 'les fotos del moment tenen una importància relativa'.
artur mas, president, senyera, sant jordi
Comparteix
   


Etiquetes
'Per tenir un acord de manera estable, anar de bracet, anar junts, a fer la legislatura sencera, per aquesta espècie de vida en parella, hi ha d'haver el pacte fiscal'. Són les paraules d'Artur Mas, advertint a qui sigui escollit president del govern espanyol a partir de les properes eleccions que el suport i la col·laboració fluida de CiU només serà possible si l'Estat accepta aquest nou model de finançament per Catalunya. El president de la Generalitat i líder de CiU ha ofert així la seva formació com a 'soci permanent i estable, durant quatre anys' per qui guanyi els comicis, sent 'un soci d'aquell que te'n pots fiar cada dia, vinguin grasses o vinguin magres', però sempre tenint 'com a condició el pacte fiscal'. Això, segons Mas, no vol dir 'necessàriament' formar part de l'executiu espanyol, però sí tenir una relació ben estreta, amb o sense passar pel notari per segellar el pacte.

Per fer-ho, però, Mas sap que CiU hauria d'aconseguir un bon resultat electoral en les properes generals, perquè el president ja ha avançat que vol plantejar el pacte fiscal tant si els comicis són a la tardor com si són al 2012. Així, Artur Mas creu que els seus plans només podran tenir un cert èxit si CiU obté 'un pes decisiu'. I per tenir-lo, el president ja ha llençat el missatge de precampanya que, tal i com ha reconegut, formarà part de l'argumentari bàsic de la seva formació. 'El paper de CiU a les properes eleccions ha de ser, a Catalunya, evitar la majoria absoluta del PP', ha sentenciat, tot explicant que aquest suport massiu als populars 'es pot evitar votant PSOE o, a Catalunya, votant CiU'.

En aquest sentit, Mas s'ha preguntat quina opció pot resultar més efectiva pels catalans per intentar que els populars no aconsegueixin la majoria absoluta. 'Ho evitarem millor entregant els vots a Carme Chacón, que ja sabem com anirà tot quan els diputats del PSC actuïn a favor de Catalunya, o a una opció que treballarà pels interessos de Catalunya?', s'ha qüestionat, demanant alhora que els catalans facin la mateixa reflexió.

Mas i Camacho es reuneixen aquest divendres a la tarda

Durant l'entrevista concedida al darrer programa d'Els Matins de TV3 amb Josep Cuní al capdavant, Artur Mas ha anunciat que aquest divendres a la tarda es reunirà amb la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, per 'escoltar encantat' les propostes dels populars per fomentar l'ocupació. L'oferta la va llençar la popular enmig de la sessió de control del Ple del Parlament dimecres passat, i després d'una breu trobada al despatx del president a la cambra catalana, aquest divendres es trobaran amb més calma per intercanviar impressions al voltant de les polítiques contra l'atur.

Aquesta relació amb el PPC també ha estat defensada per Mas a l'entrevista. I és que el president ha volgut mostrar-se favorable a practicar la geometria parlamentària variable que permet al Govern i a CiU arribar a pactes amb els populars, però també amb el PSC, ERC o 'tot aquell que vulgui col·laborar i entengui la situació'. En aquest sentit, Mas ha retret als socialistes no haver 'fer-se responsables' del pressupost per 2011 i els ha acusat d'haver 'fallat en un moment important'. Però tot i això, ha reconegut la importància del seu paper en la negociació i el tràmit del paquet òmnibus.

Amb tot, el president ha volgut ser prudent i ha puntualitzat que s'ha de 'veure com transcorre la legislatura'. 'Jo a les fotografies del moment els dono una importància relativa. I això és així avui, però d'aquí sis mesos ja veurem què passarà', ha sentenciat en relació a les imatges que en les darreres setmanes escenificaven els pactes del Govern i de CiU amb el PSC o el PPC.

Per últim, Artur Mas ha volgut valorar el procés de 'transició nacional' que assegura que viu Catalunya. I és que pel president, aquesta situació va començar amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i, tal i com ha reconegut, ha portat a molts catalans a veure que 'hi ha una reducció d'alternatives' més enllà de la independència. 'Hem intentat de totes maneres la relació amb l'Estat i no hi ha maneres de sortir-nos-en', ha explicat, tot afegint que els catalans tenen 'la sensació que l'Espanya no vol Catalunya tal i com és, la vol dòcil, obedient, pagana i perifèrica'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Joan fletxa Palamós.
26 de juliol de 2011, 11.25 h

M'agrada que passis pena per altres persones, la llàstima és que políticament no en passis pels polítics que suposo adores i que són els causants de la teva pena envers els altres. Altrament ja és pena que no siguis capaç de rebatre les opinions d'altris per aclarir el perquè de la teva pena. Quina pena !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jaume fletxa Caldes
25 de juliol de 2011, 12.57 h

Al Joan de Palamós. Fas molta pena. Fer el ridicul es gratuit i un dret que tothom te en la democràcia. Dret que tu exprimeixes al màxim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
mario fletxa bcn
24 de juliol de 2011, 21.41 h

No cal que donis res mai ho has fet, ho has fet gratis sempre perquè sou uns pixats, a més perquè no cal que et facin cap favor per això ja tenen els vascos i els de les canaries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Pantinet fletxa Les Escaldes
23 de juliol de 2011, 15.43 h

L' Artur Mas crec que ens a prés per "tontets" a qui cony vol enganyar? Tot el dia està amb la Camatxo alies la BOTOX la que va denunciar l'Esttut, que va manifestar que a Catalunya la llengua vehicular ha de ser el castellà, la que no para amb Francisco Caja de posar pals a les rodes de la immersió llinguistica i mil coses més en contra de catalunya. MAS de veritat creus que som tan ton tets els catalans? Etsn el President de la Generalitat, però president meu, no ho seràs mai, Ja ho sa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
toni fletxa vic
23 de juliol de 2011, 12.34 h

Espanya ha viscut tots aquest anys de dues mamelles els fons europeus i dels països catalans .Ara els fons europeus s'han acabat i els catalans els hi diem que aquí la mamella està seca .Sr Mas realment es creu que li donaran alguna cosa ? que faran llavors ells posar-se a treballar després de tants anys ? no va apendre res de l'entabanada que li van fer amb l'estatut? Només en puc treure dues conclusions o vostés només miren per els seus interessos i el país que rebenti o són uns inc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Marc fletxa Bcn
23 de juliol de 2011, 10.00 h

Encara recordo aquell Estatut que van pactar els de CiU amb el PSOE... Sabeu que en quedarà del pacte fiscal? Un finançament immillorable segons els propis dirigents de PP i CiU (si finalment s'arriba a aconseguir alguna cosa). Ens ho tornaran a vendre com un èxit inigualable i tots de 4 potes una altra vegada. Espero que la manifestació posterior a aquest fet sigui espectacular i ja no hi hagi cap altre camí que el que tots ja coneixeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Emili fletxa Terrassa
23 de juliol de 2011, 09.10 h

Si el Molt Honorable President Mas vol un partit ben fort que li faci de coixí, que comenci a parlar d'iINDEPENDPENCIA TOTAL i potser sí que assolirà el que creu que necessita, però per aquesta via, L'ÚNICA VIA QUE VOLEM LA MAJORIA DE CATALANS. Espanya ens porta a la misèria i això vol dir la mort física i com a País, però ens hi porta sense presses, però anant espoliant, que vol dir deixant-nos sense res, sense cap control, sense les principals fonts que fan moure i crèixer una nac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Quety fletxa Torroella
23 de juliol de 2011, 08.53 h

Sr. Mas prou de vendre als Catalans!!!!

Prou de mentides, primer pacta amb el PP a Catalunya i desprès vol fer creure que vol evitar que el PP guanyi les eleccions. Li creixera el nas com al pinotxo. Votar Ciu es com votar directament al PP.

A la fi resultara que la verdadera lacra de Catalunya es mantindre un govern a la Generalitat que fa de tot menys lluitar per Catalunya.

Pacti d'una vegada el deute que l'estat te amb Catalunya a canvi de la independència i de militar vostè,el Sr. D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa Barcelona
23 de juliol de 2011, 01.03 h

A Catalunya hi sobra xusma.
Ja tenim la propia no necessitem la de importacio.
Fora xusma estrangera.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Salvador fletxa Girona
22 de juliol de 2011, 22.11 h

#15 No et fa vergonya dir xusma a uns catalans que potser si que han fet coses mal fetes o potser no pero que es mereixen un respecte per que desitgen una Catalunya independent. A mi si que em fa vergonya que hi hagi catalans com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.