directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC torna a aliar-se amb CiU i amb el seu canvi de vot evita el manteniment de la sisena hora en educació

Els populars han trencat l'acord a què havien arribat fa un mes amb la resta de l'oposició

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El PPC ha rebutjat aquest divendres el manteniment de la sisena hora i ha fet possible que no prosperés una moció d'ERC que reclamava entre altres qüestions posar a disposició dels grups l'avaluació de l'impacte de la sisena hora en la millora del nivell d'aprenentatge i implementar la sisena hora. El PPC ha unit el seus vots als de CiU per rebutjar la proposta quan fa just un mes va unir-los amb la resta de grups de l'oposició per mantenir la sisena hora escolar en tots els centres públics de primària per al proper curs. Els populars ho han justificat fent referència als acords que ha arribat amb el Govern per la sisena hora.

Comparteix
   


Etiquetes
En la moció aprovada fa un mes es va instar el Govern a 'mantenir la sisena hora a tots els centres públics d'educació primària de Catalunya en el curs 2011-2012'. També es va reclamar que es garantís que qualsevol reformulació sobre aquesta qüestió es fes 'amb el consentiment del Parlament i de la comunitat educativa i dins de l'estratègia global de reducció del fracàs escolar a l'escola pública de Catalunya'. En aquest cas, el PPC ha votat en contra junt a CiU a punt que reclamava donar compliment a la moció que es va aprovar fa un mes amb els vots de tots els grups de l'oposició.

El parlamentari del PPC Rafa López ha justificat el seu vot dient que eren coherents i ha manifestat que ara el que s'ha de fer és avaluar la sisena hora. En aquest context, ha fet referència a l'estudi sobre el cost d'aquesta mesura que va encarregar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que deia que la sisena hora ha costat un total de 497.711,9 milions d'euros des de que es va iniciar la seva aplicació el curs 2006-2007. López ha destacat que ells han lluitat amb el Govern per aconseguir més recursos per la sisena hora i que s'han quedat sols en aquest objectiu. Per això, ha explicat que rebutjaven la moció d'ERC per la feina que havien fet per arribar a acords amb l'executiu.

I és que el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va manifestar el passat dia 11 que el Govern s'havia compromès a garantir en les converses amb el PP de Catalunya 420 centres de la sisena hora, tot i que ja era conegut que es mantindria aquesta en uns 400 centres. Així mateix, va declarar que s'havia obert la porta a que la resta de centres poden també demanar d'acord amb el Departament d'Ensenyament per grups reduïts o alumnes singularitzats l'aplicació de la sisena hora.

Per la seva part, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha defensat la moció presentava que reclamava donar compliment a la moció aprovada fa un mes i elaborar un pla contra el fracàs escolar, així com avaluar l'impacte de la sisena hora. Ha criticat que l'estudi encarregat s'ha fet només sobre tres anys d'aplicació i ha indicat que no és independent. Ha demanat un estudi independent sobre els centres que el curs vinent clourien tot el cicle de primària amb sisena hora. PSC, ICV-EUiA i Ciutadans han donat suport a la moció presentada per ERC.

La parlamentària de CiU Neus Munté, que ha rebutjat la moció, ha destacat que 'amb la reorientació de la sisena hora no es vol tapar l'obra de Govern de governs anteriors ni és una opció ideològica ni només econòmica, sinó també pedagògica'.

Solidaritat havia presentat una esmena sobre el CAT a la moció d'ERC que ha tensat el debat. ERC no ha acceptat aquest divendres incloure l'esmena de Solidaritat. De fet, la Mesa del Parlament va permetre que s'inclogués en la moció d'ERC l'esmena de SI sobre el CAT i la majoria dels partits ho ha criticat. Tot i això, és ERC com a proposant de la moció qui ha de decidir si accepta que es voti o no aquesta esmena i Simó ho ha rebutjat. En aquest sentit, Simó ha criticat l'error de la Mesa per acceptar una esmena que no tenia res a veure amb el tema principal que era l'educació. El debat s'ha anat tensant fins el punt que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha avisat el diputat de SI Alfons López Tena en cridar-lo a l'ordre després d'haver dit: 'O això és una república bananera on vostè aplica les lleis com vol'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
gica fletxa Europa
23 de juliol de 2011, 12.51 h

Quan els caurà la bena als CATALANS? O potser ja no en queden? Devem ser quatre gats, tothom qui viu a Catalunya és ecspanyol. Si no no s'explica la ceguesa d'aquest poble. Mira que votar! I mira que votar, a més, Conveniència i Cagarró, el partit més traïdor de tots! Almenys el PSOE o el PP ja sabem qui són, però els convenients són llops amb pell d'ovella. TRAÏDORS!
Catalans, mentre no hi hagi un partit català NO VOTEM MAI MÉS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
toni fletxa vic
23 de juliol de 2011, 12.08 h

com els hi agrada als de convergència pactar amb el PP . Desde que han tornat a tocar cuixa ,que no paren i la camacho amb una cara de satisfacció que fa por .Això sí per seguir tenir enganyats a la seva parròquia de tant en tant un discurset una mica catalanista amb unes gotes d'independència i au tots contents . Igual ,igual que ens els temps d'en Pujol i clar tothom sap que el país anava tant bé en aquells temps i que no tenen cap culpa de la situació actual del país ,tota la cu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joanesco fletxa Barcelona
23 de juliol de 2011, 11.46 h

Els uneix mes el ser de DRETES i defensar el que defensant (privatitzacions a tos i a dret), que el país que diuen representar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de juliol de 2011, 10.28 h

fantàstic per una cosa que teniem bona que ens diferenciava dels espanyols, que els nostres fills puguin tenir un nivell educatiu millor i sobre tot degut a que fan una hora més, ara la perdran amb el suport del partit que tot ens ho retalla, el putu PP, i el vot del parit que es fa dir català i no es més que una branca austera del PP, això si parlen més català, però semblen el braç català del PP més fatxa i inquisitiu.

Una cosa si volen treure la sisena hora que comencin per les de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan fletxa Avinyó
22 de juliol de 2011, 15.27 h

Pacte del Majestic segona part, i ja poden dir missa els convergents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.