directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demana al govern espanyol que presenti abans d'octubre una Llei per l'ús del català a totes les administracions

Recorda que és un compromís assumit per l'executiu espanyol

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El grup parlamentari d'ERC ha registrat aquest divendres una moció al Congrés dels Diputats on reclama a l'executiu espanyol que elabori abans d'octubre un projecte de Llei sobre el reconeixement del dret dels ciutadans a dirigir-se en qualsevol llengua cooficial a tots els òrgans de l'Estat. Els republicans també volen que l'executiu espanyol presenti al Congrés un informe sobre la situació de cada ministeri en relació a l'ús de les llengües, tal com es va comprometre el govern espanyol.

Comparteix
   


Etiquetes
Les dues peticions són fruit de la interpel·lació que el diputat d'ERC Joan Tardà va fer aquesta setmana al Congrés dels Diputats en què va reclamar que l'Estat aprofiti la reforma del Reglament de llengües europeu que caldrà fer en motiu de l'adhesió de Croàcia a la UE per aconseguir que el català sigui oficial a les institucions europees.

La moció també incorpora aquesta petició, i inclou a més una demanda perquè l'executiu espanyol "defensi l'extensió dels mateixos drets de què gaudeix la llengua castellana en la regulació europea de l'etiquetatge".

Per últim , ERC vol que el govern espanyol impulsi abans del final de la legislatura acords lingüístics i culturals amb els Estats que comparteixen el català i l'euskara com a llengua, i subvencioni els instituts que promocionen a l'exterior les llengües coorficials com fa amb l'Instituto Cervantes.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
mario fletxa bcn
24 de juliol de 2011, 20.46 h

#4 Xato, no té punt de comparació, és molt i molt més vergonyant pactar amb el PP que amb el PSC, però amb el PSC no en treuria els mateixos beneficis. Són uns fariseus que només els importa el poder i els seus propis diners no Catalunya. El Govern d'entesa va fer molt més per Catalunya que farà CIU, s'ha de recordar, que Catalunya som tots, els qui hi vivim , pobres, rics, immigrants, policies , bombers, metges... i militants de tots els partits polítics que s'apuntin al sorteig, o ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jordibcn fletxa Barcelona
23 de juliol de 2011, 23.39 h

#7 Molt bé fem uns autocrítica i altres crítica i després que? ens quedem en el comentari facilot número #1 , o després de fer-la , els de dins del partit i els de fora passem més aviat al comentari #6 , jo tret de les referències a SI i la CUP el subscric sinó estem junts almenys respectem-nos mutuament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Marta fletxa Barcelona
23 de juliol de 2011, 22.40 h

#6 Totalment d'acord amb el racam...el que compta són els fets i no les paraules. Si a esquerra no saben el que es l'autocritica millor que pleguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
PereelDigne fletxa Granollers
23 de juliol de 2011, 17.36 h

#4 i #1. A part de criticar ERC sabeu fer alguna cosa més? O potser els de SI o la CUP ens hauran de fer la feina. Au va. No em feu riure! La militància més intel·ligent d'ERC no es passa el dia criticant el seu partit perquè tenen el compromís de treballar dia a dia i durament per l'alliberament nacional i la justícia social de la nostra nació abans de dedicar-se a carregar-se les altres organitzacions independentistes.

Ja va dir l'Oriol Junqueras, que no es pot treballar ni col·la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
23 de juliol de 2011, 17.07 h

Pel que han de treballar és per a que les institucions i administració espanyola desaparegui de Catalunya, una despesa inútil que només fa que recordar-nos la seva ocupació político-militar del nostre territori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de juliol de 2011, 12.27 h

#3 Ca l'Enric: Tu ens insultes anomenant-nos tòtiles però jo crec que s'ha de criticar ERC com ho fan els seus propis militants més intel·ligents. O és una secta que no admet crítiques? La principal diferència a efectes pràctics entre CyU i ERC és que CyU pacta amb el PP i ERC ho va fer amb el PSOE. Cap dels dos han obtingut res per Catalunya. Això són els fets i el demés són romanços.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ca l'Enric fletxa Girona
23 de juliol de 2011, 11.19 h

Mentre alguns totiles continuen criticant els partits independentistes del país , CiU continua pactant amb el PP i ofereix ministres de CiU a espanya a canvi del pacte fiscal. Pacte fiscal que no ens donaràn mai, això si, Mas i CiU fent el ridícul i treient pitet mentre espanya continua expoliant-nos.
En cas que CiU en tregués alguna coseta, que segur que vendrien com si ja fosim independents , ja em veig en Duran i algun altre palanganes de CiU fent de ministrets amb el PP i cuadrant-se ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de juliol de 2011, 11.01 h

Els espanyols ja els hi tenen presa la mesura als catalans. Saben que el seu punt feble és que no estimen prou el seu país com ho fan els bascos i que o bé es venen per quatre càrrecs o bé preferiexen la seva activitat empresarial. Quan tenen la paella pel mànec no ho aprofiten i ara criden, Els espanyols se'n riuen dels catalans fins a trencar-se el cul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Assumpta Tallaferro
23 de juliol de 2011, 09.30 h

Segur que el que demana ERC al govern PSOE de Madrid els hi donarà ja que és el mínim que el govern central pot fer per un partit que va estar 7 anys adorant-l'ho i donant-li suport en perjudici de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.