directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La resta del panorama polític critica la voluntat de Duran d'ajudar a tirar endavant una moció de censura

Molts també coincideixen en que té pressa per ser ministre

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les declaracions que aquest diumenge va fer el candidat de CiU al Congrés dels Diputats en què apuntava com a possibilitat formar part del govern espanyol si s'aconseguia el pacte fiscal i en què no veia malament tirar endavant una moció de censura no han deixat indiferent a ningú. Els primers a reaccionar han estat des la mateixa federació nacionalista i acte seguit la resta de partits a l'oposició al Parlament de Catalunya s'han sumat a criticar la voluntat del líder democristià. Des del PSC es creu que Duran 'vendrà qualsevol moto per tal de ser ministre', des d'ERC s'insisteix en la idea que 'té pressa per fer mèrits amb el PP', en canvi, des del PP es considera un 'exercici de cinisme i hipocresia'. ICV, al seu torn, considera que és difícil distingir entre CiU i PP i SI alerta que farà el que sigui per ser ministre en detriment dels interessos de Catalunya.
parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Iceta: 'Duran ens vendrà qualsevol moto per tal de ser ministre'
 
'Per tal de ser ministre ens vendrà qualsevol moto'. Així ha reaccionat el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, referint-se Josep Antoni Duran i Lleida, després que considerés que l'electorat podria entendre un acord amb el PP si hi ha pacte fiscal. En aquest sentit, el dirigent del PSC ha afirmat que els catalans saben que Duran i Lleida vol ser ministre i que pel líder d'Unió 'tot si val per arribar al govern d'Espanya i si ha de ser del braç de Rajoy tan millor'. Iceta ha demanat a Duran més prudència i objectivitat i una mica menys de presses.
 
ERC considera que Duran 'té pressa per fer mèrits amb el PP'
 
El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha afirmat aquest dilluns que Duran 'té pressa per fer mèrits amb el PP' arran de les seves declaracions. 'El senyor Duran ha estat quatre anys donant suport a totes les mesures fiscals, laborals i econòmiques del senyor Zapatero i, per tant, ha desaprofitat nombroses ocasions per posar contra les cordes el govern del PSOE en matèria econòmica o de fiscalitat', ha recordat Llorente, que s'ha mostrat 'sorprès' que ara Duran intenti 'desmarcar-se o amagar aquesta actitud'.
 
Camacho veu com un 'exercici de cinisme i d'hipocresia' la voluntat de Duran
 
La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha qualificat aquest dilluns com 'un exercici de cinisme i d'hipocresia política' que el candidat de CiU a les eleccions generals es plantegi una moció de censura al Congrés quan s'acaba la legislatura després de salvar la legislatura a José Luis Rodríguez Zapatero en múltiples ocasions. Ha assegurat que 'ara no és hora de mocions de censura i el temps de Zapatero s'ha acabat'. 'Ara toca un canvi que permeti a Catalunya sortir de la crisi amb un nou govern', ha afegit. De fet, el PPC ja està preparant les futures eleccions espanyoles i a finals d'agost tindran les propostes del programa territorials.
 
Camats creu que és difícil distingir CiU i PP perquè fan una 'simbiosi perfecte'
 
La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha lamentat aquest dilluns la 'coincidència ideològica' de CiU i el PP en polítiques socials i econòmiques, i ha assegurat que és difícil distingir entre un i altre partit perquè fan una 'simbiosi perfecte'. Camats ha fet aquestes declaracions després de la darrera reunió de la direcció del partit, tot afegint que CiU 'ha posat' els populars en la centralitat de la política de Catalunya. Segons l'ecosocialista, a més, la bona entesa entre convergents i populars es pot apreciar tant amb l'aprovació dels pressupostos catalans com amb la proposta de concert econòmic 'a canvi d'un pacte d'investidura' amb el PP a l'Estat.
 
SI alerta que CIU està disposada a 'pactar a la baixa' amb el PP a canvi de tenir ministres a Madrid 
 
El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, considera que CiU està preparant un 'pacte a la baixa' amb el Partit Popular si Rajoy guanya les eleccions generals arran de les declaracions d'aquest cap de setmana de Duran Lleida que veuria amb bons ulls formar part del govern de Madrid si aconsegueix el pacte fiscal. L'acord, segons Bertran, suposaria mantenir el suport del PP a Catalunya i també d''entrar ministres a Madrid' perquè Duran es 'deleix' per ser-ho 'Això sempre a costa dels interessos de Catalunya i de sacrificar la sobirania fiscal', ha afegit. En aquest mateix sentit, Bertran ha recalcat que si CiU no agafa una actitud sòlida per tal d’aconseguir el concert econòmic 'l’únic que aconseguirem serà un plat de llenties'. I ha lamentat que les ambicions personals i de partit per ocupar quotes de poder passin novament davant els interessos dels catalans i 'Catalunya continuï empobrida'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.