directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alberto Fabra és investit president de la Generalitat Valenciana en substitució de Francisco Camps

La majoria parlamentària del PP a les Corts Valencianes vota a favor del fins ara alcalde de Castelló

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Alberto Fabra ha estat investit aquest dimarts nou president de la Generalitat Valenciana amb els vots a favor del PP, majoritari a les Corts Valencianes, i els vots en contra de l'oposició. Fabra substitueix Francisco Camps després de la seva dimissió, dimecres passat, anunciada pocs dies més tard de l'obertura de judici en el marc del 'Cas dels vestits'. La votació s'ha produït després del debat d'investidura en el qual Fabra ha fet un discurs que demanava 'passar pàgina' i 'recuperar la normalitat democràtica'. El nou president també ha lloat la tasca de Camps remarcant que sempre serà considerat 'Molt Honorable, com només poden ser-ho aquells que han defensat els interessos dels valencians'.
alberto fabra, francisco camps, presa de possessió, corts valencianes
Comparteix
   


Etiquetes
Les Corts Valencianes han investit aquest dimarts al vespre Alberto Fabra, de 47 anys d'edat, nou president de la Generalitat Valenciana. Fabra succeeix així Francisco Camps després de la dimissió d'aquest el passat dimecres. El fins ara alcalde de Castelló ha obtingut el suport dels 55 diputats del PP i els vots en contra dels 33 socialistes, els 6 representants de Compromís i els 5 diputats d'Esquerra Unida del País Valencià.

Nascut a Castelló de la Plana l'any 1967 i titulat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de València, Alberto Fabra Part milita al PP des de l'any 1982 i va ser escollit regidor de joventut a Castelló l'any 1991.

Després de diverses legislatures a l'ajuntament de Castelló, Fabra va succeir l'aleshores alcalde José Luis Gimeno l'any 2005 i va ser escollit per primera vegada l'any 2007 i reelegit l'any 2011.

Dimecres 20 de juliol, després de l'anunci de la dimissió de Francisco Camps, la junta directiva regional del PP valencià el va nomenar candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana i nou president del partit.

Amb la investidura d'aquest dimarts, Alberto Fabra esdevé el cinquè president de l'etapa autonòmica de la Generalitat Valenciana en aquesta setena legislatura.

El debat de la seva investidura ha estat marcat pels darrers esdeveniments al País Valencià que han finalitzat amb la dimissió de Francisco Camps el passat dimecres. L'oposició ha reclamat que el govern valencià no passi pàgina tan aviat i que doni explicacions a la ciutadania sobre els fets recents que han marcat aquest inici de legislatura.

Els diversos grups també han criticat el discurs de Fabra per continuista i per les lloances que Alberto Fabra ha traslladat a Francisco Camps. 'Sempre seràs Molt Honorable, com només poden ser-ho aquells que han defensat els interessos dels valencians amb entrega i dedicació', li ha dit Alberto Fabra entre forts aplaudiments del grup parlamentari popular. 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.