directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern valencià també retalla i reduirà 700 llocs de treball de l'administració

El conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, avança que amb aquests ajustos es compensarà la pèrdua de 633 milions del Fons de Competitivitat

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller valencià d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, ha anunciat en roda de premsa un pla d'austeritat per compensar la pèrdua de 633 milions del Fons de Competitivitat. Vela ha avançat que es reorganitzaran plantilles en l'administració amb la reducció de 704 llocs de treball sense titular que es trobin vacants més d'un any i que no prestin serveis bàsics, jubilacions o per no prolongació de serveis. El pla reduirà els preus de pròrrogues de contractes de concerts sanitaris, eliminarà els serveis d'atenció al pacient en les portes d'urgència dels hospitals i anuncia la 'reordenació i racionalització de les plantilles docents de centres públics no universitaris'.
Vela ha explicat que el nou pla correspon a l'anunci fet pel nou president valencià, Alberto Fabra, durant el discurs d'investidura i que suposarà un estalvi de 680 milions que s'emmarquen en el Pla de reequilibri financer aprovat dimecres passat pel govern espanyol durant el consell de política fiscal i financera (CPFF).

Entre els principals ajustos, el govern valencià preveu una reestructuració i reordenació de plantilles en l'administració que suposarà l'amortització de 704 llocs de treball que amb un estalvi de 8 milions en el darrer trimestre.

Aquestes ocupacions corresponen a llocs sense titular que es trobin vacants més d'un any i les seves funcions no estiguin vinculades a la prestació de serveis bàsics; llocs de treball per jubilació dels seus titulars en el present exercici 2011; llocs per no concessió de prolongacions de servei actiu dels seus titulars, després d'arribar a l'edat de jubilació.

El pla d'estalvi arribarà també a l'àrea sanitària, amb la previsió de reduir 69,2 milions en el que queda d'any. El conseller Vela ha remarcat que aquestes reduccions "no afectaran a la qualitat en la prestació dels serveis bàsics" i preveuen la reducció del preu de la pròrroga dels contractes de concerts sanitaris en vigor, eliminació dels serveis d'atenció al pacient en les portes d'urgència dels hospitals, un programa de revisió d'historials fàrmacoterapèutics , un programa de foment de prescripció de medicaments més eficients i la racionalització de les prestacions ortoprotètiques.

Pel que fa a l'àrea educativa, els ajustos passen per estalviar 19,1 milions en ajuts a l'alumnat que cursa estudis d'educació infantil segon cicle, la reducció de 61 assessors de la reforma educativa i dels Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE); i la reordenació i racionalització de les plantilles de personal docent de centres públics no universitaris.

Les universitats públiques valencianes també deixaran de rebre 132 milions dins d'aquest pla d'ajustos i es preveu un estalvi en la despesa farmacèutica de 260 milions, segons que ha anunciat el conseller.

La contenció de la despesa en l'administració en la impressió i fotocòpia de documents i l'estalvi energètic també estan previstos pel governa valencià, que preveu estalviar 5 milions en aquests conceptes.

José Manuel Vela, també ha afirmat que l'actual remodelació del govern valencià, amb la reducció de 24 alts càrrecs i de 21 llocs de personal eventual, ha suposat una reducció de 2,2 milions anuals.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de gener de 2013, 10.47 h

#1 Hola sant de mataró,que ho recordes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Robert fletxa Castelldefels
31 de juliol de 2011, 23.22 h

#9 ¡ Quin fart de riure !, ho dic de debò. ¡ Salut Company !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Montse fletxa BCN
31 de juliol de 2011, 11.53 h

vot per tancar els comentaris en aquest blog, ja que la Rosario no hi hagués hagut d'entrar mai, i l'Oter es posa tant nerviós com jo de veure els escrits de la anomenada i es passa una mica insultant-la. Deixeu corra ja. Apali. Arreveure en en alguna altre notícia més recent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
31 de juliol de 2011, 01.18 h

#6 Estàs "ven"orgulllosa de ser analfabeta,ja ho veig,per cert,tu de catalana tens el mateix que de persona,és a dir el 0%,ets una xarnega subsidiària i poc més,i posats a discutir la meva edat,si fós butanero andaluç podria ser ben bé ton pare,amb l'idioma dels teus amos suposo que et podràs entendre amb el més florit de la fauna hispana:narcos,dictadures,toreros,queda't amb la teva "internacionalització"del teu "boinapower".I si parlem de porcs,mira't al mirall,que si el butanero ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Montse fletxa BCN
30 de juliol de 2011, 22.11 h

Rosario Fort què hi fas encara aquí? Vinga maletes i cap a l'esquerra...o prefereixes quedar-te, aprendre a escriure be el català, i poder disfrutar del país, de la seva llengua i la seva cultura? Hi ha llastimosament massa persones com tu als Països Catalans!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Robert fletxa Castelldefels
30 de juliol de 2011, 22.03 h

#6 Roser, si dius que això és un "foro de merda", ¿com és que hi perds el temps llegint-ho?. Al final del teu escrit (per calificar-ho d'alguna manera),dius:" Mort al Nazional Catalanisme". Una mostra perfecta del teu tarannà de persona demòcrata, culta, oberta i dialogant. Doncs jo et dic:¡ Fora de casa nostra el Nazional-Espanyolisme verinòs ,destructiu, intolerant i ignorant que vol la nostra miseria econòmica,cultural i social !


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Roser Fort fletxa Granolles
30 de juliol de 2011, 19.14 h

Mira burro, amb l'espanyol o castallà a part de caure simpatic a reu del mon, es el segon idioma mes important culturalment, comercialment i socialment parlan. I jo como a catalana estic ven orgullossa de tenir aquest idioma i sertir-lo como a meu a part del català, es un gran honor. Amb el català al mon no fas res i si algú s'ha d'amagar sota les pedres como be diu vos amb tanta ximplería, es el que fa i pensa como a tu. El català es redueix a una part molt petita del planeta terra i es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
30 de juliol de 2011, 14.05 h

#1 Saps,no trobaries feina ni a blavència,rosario,i no et titllis de catalana que només ets una xarnega inculta i amargada.Avui en un mercat he vist una familia en la que la mare parlava als nens en Francès i Anglès,i el pare en Català,i tots tres s'entenien perfectament,no cal passar pel castellà per ser Europeu,i mentre hi hagin pares que eduquin així els fills,la xusma com vosaltres s'haurà de seguir amagant sota les pedres.Ves a pidolar feina als teus amos espanyols,o millor encara,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE
30 de juliol de 2011, 13.34 h

Només!!!!!!! I què fareu amb la resta d'inutils?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Montse fletxa Bcn
30 de juliol de 2011, 10.31 h

Però ho heu llegit be? Com pots aplaudir, i en majúscules, a crits! que ho fan be? Copiu literalment un trosset : "eliminarà els serveis d'atenció al pacient en les portes d'urgència dels hospitals" això és fer-ho be? Ai mare meua! Que no sabeu llegir? Segueixen carregant-se els serveis públics per als ciutadans: Sanitat i Ensenyament. No ha afegit el que s'estalviarà en la línia de l'ensenyament en català! FORA aquests individuus!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.