directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura, com el #congresdesdebaix, partidària d'ajornar el congrés del PSC després del 20N

No està d'acord amb la proposta de Ros i Bustos i diu que els seus punts de vista no donen per tancat el debat sobre el grup propi al Congrés

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'exconsellera d'Interior i Justícia i membre de l'executiva del PSC, Montserrat Tura, s'ha mostrat partidària aquest dilluns d'endarrerir el Congrés socialista previst per al pròxim 28 i 29 d'octubre davant la convocatòria anticipada d'eleccions generals per al pròxim 20 de novembre, tal com també n'és partidari el #congresdesdebaix. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Tura ha dit que el calendari 'fa difícil mantenir les dates' i ha assegurat que per celebrar el congrés cal un debat 'serè i assossegat' i no enmig d'un període electoral. 'Probablement, es modificaran les dates', ha avançat l'exconsellera, tot i que ha deixat clar que és el Consell Nacional el qui ha d'acabar prenent aquesta decisió.

Comparteix
   


Etiquetes
Tura ha lamentat tornar a 'col·lisionar amb el calendari' i ha argumentat que setmanes abans d'una convocatòria electoral ja hi ha 'una forta activitat pensant en les eleccions i en el resultat de les eleccions' i que per aquest motiu no seria possible un debat 'serè i assossegat' en el si del PSC, que l'ha de portar a escollir una nova executiva i a decidir, entre d'altres, si cal tenir un grup propi al Congrés dels Diputats.

En aquest sentit, l'exconsellera s'ha desmarcat de la proposta dels alcaldes de Lleida i Sabadell, Àngel Ros i Manuel Bustos, de votar separadament del PSOE només en casos excepcionals i d'especial interès per a Catalunya. 'No hi estic d'acord, l'opinió de dues persones no dóna per mort i enterrat el debat de tot un partit', ha comentat Tura. A més, segons l'exconsellera, fins ara no s'ha fet -de votar diferent del PSOE- i els socialistes catalans no tenen un 'portaveu definit'. 'És cert que s'ha fet una proposta però no vol dir que sigui un acord del congrés', ha afegit.

Tura ha recordat que lamentat que el debat sempre se centri en aquesta qüestió, ja que, al seu parer, també hi ha altres aspectes importants a debatre com és el paper del partit després de dues derrotes importants a les autonòmiques i municipals, com afrontar l'impacte de la crisi o garantir els drets socials, entre d'altres.

Sobre la repetició de la ministra de Defensa, Carme Chacón, com a cap de llista al Congrés dels Diputats, Tura ha dit que 'encara no s'ha decidit que sigui la candidata', tot i que ha afegit que 'la feina que ha fet al capdavant de responsabilitats que ha tingut com a diputada com en els governs de progrés l'avalen en el fons'. Tura ha admès discrepàncies amb Chacón sobre el procés posterior a l'aprovació del referèndum i la sentència de l'Estatut.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.