directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra reclama un referèndum sobre el concert econòmic

Anna Simó insta el Govern a convocar una consulta per avalar les conclusions de la comissió abans de portar-les a Madrid

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

De la mateixa manera que el líder de les joventuts de Convergència, Gerard Figueras, ja va demanar-ho el passat mes d'abril, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha reclamat al president de la Generalitat que convoqui un referèndum perquè la ciutadania doni -o no- el seu aval a les conclusions de la comissió parlamentària del concert econòmic per anar a Madrid amb la força de la legitimitat que atorgaria un pronunciament del poble de Catalunya en una consulta oficial. Simó també ha demanat a Mas que no 'desnaturalitzi els objectius' del concert econòmic sota el nom de pacte fiscal. Per als republicans, aquesta denominació pot obrir la porta a què CiU pacti rebaixes un cop s'elevin a Madrid les conclusions que elabori la comissió del concert econòmic al Parlament. La portaveu també s'ha oposat a ajornar els treballs de la comissió i ha criticat el PSC de 'tenir por'. La portaveu d'ERC ha dit que per als republicans és 'imprescindible' que es compleixi el calendari fixat, i que la comissió d'estudi per al concert econòmic tingui les conclusions sobre la taula el proper 31 d'octubre. Per Anna Simó, la demanda del PSC per ajornar-ho no fa res més que evidenciar que els socialistes 'tenen por d'enfrontar-se a les seves pròpies contradiccions' i continuen anteposant 'els interessos del PSOE per davant dels de Catalunya'.

Comparteix
   


Etiquetes
Per a Anna Simó, les conclusions que surtin de la tasca de la comissió han de ser 'valentes, rigoroses i sense cap mena de rebaixa de plantejaments'. I abans que aquestes es portin a Madrid, ERC reclama al president de la Generalitat que convoqui un referèndum perquè tinguin 'l'aval de la ciutadania'.

'Això ens permetrà maximitzar les nostres oportunitats d'èxit i posar en escac i mat el govern de l'Estat, que ho tindrà molt difícil a l'hora de negar-ho', ha assegurat la portaveu d'ERC al Parlament. Anna Simó, però, no s'ha estat de criticar obertament a Artur Mas per anomenar 'com a pacte fiscal el que per a nosaltres és el concert econòmic'.

Els republicans temen que, sota aquest canvi de nom, CiU vulgui obrir la porta a pactar possibles rebaixes a Madrid. 'Som gats escaldats perquè ja sabem què va passar amb l'Estatut; per tant, reclamem que allò que avali Catalunya es defensi a Madrid fins a les últimes conseqüències', ha ressaltat Anna Simó.

La portaveu d'ERC ha dit que, per al seu partit, 'és molt diferent parlar de pacte fiscal que no de concert econòmic'. Per a Simó, 'un pacte fiscal pot ser un increment del percentatge de participació en l'IRPF, l'IVA i els impostos especials, però poca cosa més'.

En canvi, ERC defensa que el concert econòmic és la garantia perquè 'Catalunya no pateixi l'espoli anual de 21.000 MEUR' i s'acabi amb 'un govern de l'Estat cec, sigui del color que sigui, que anteposi el seu centralisme davant altres necessitats importants per a Catalunya i els catalans'.

Tots amb les mans lliures

Si es compleixen aquestes premisses, ERC ja ha avançat que farà costat a CiU a Madrid. Això sí, Anna Simó també ha volgut llançar un clar advertiment al president de la Generalitat. 'Artur Mas ha demanat als partits que vagin a Madrid amb les mans lliures, i nosaltres des d'Esquerra també demanem a CiU i al Govern que s'apliquin aquesta màxima', ha dit la portaveu dels republicans al Parlament.

'Demanem a CiU i al Govern que no vagin a Madrid per defensar els interessos dels lobbys d'una minoria, sinó els de la majoria dels catalans i les catalanes', ha ressaltat Anna Simó.

Per últim, la portaveu d'ERC també ha fet referència als set mesos que CiU porta al capdavant de la Generalitat. 'Des d'ERC tenim molt clar que el nostre objectiu principal és consolidar l'estat del benestar', ha dit. 'Un estat del benestar que CiU i el PP s'estan carregant, fent servir l'austeritat per carregar-se els serveis públics, i la crisi i l'endeutament com a coartada per als seus plans de privatització', ha conclòs Anna Simó.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
3 d'agost de 2011, 12.56 h

#6 només cal que tornis a votar a ERC i que aquesta sigui la formació mes votada i llavors podràs veritablement fer una comparació amb els unionistes botiflers convergents amb Espanya de CiU, PSC i PP...... fins llavors ERC tindrà la força que li donen els ciutadans,, que avui es de 10 diputats i diputades al Parlament i 3 al parlament espanyol. Molt oca cosa, pel que s'acostuma a demanar i exigir sempre a ERC i en comparació a altres formacions polítiques catalanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Rubí
3 d'agost de 2011, 12.55 h

#8
Els catalans són minoria a Catalunya i això que hi ha molts Martinez, Garcia, Rodriguez ... etc que es pensen que són catalans i s'uneixen a la causa.
Solució tenir més fills que els altres perquè la causa sigui majoritària i es puguin unir a la secta i encara així no s'aconseguirà la independència.

Mentrestant continuar amb els vostres cants de sirena que no porten enlloc.

Els partits independentistes tan sols volen els vostres vots per poder viure molt bé de la sopa boba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
3 d'agost de 2011, 12.32 h

ERC va a la deriva. L´unic referendum que s´ha de promoure es el de la INDEPENDENCIA.
La resta son collonades.
Suposem que a partir de dema tinguessim el concert economic, que canviaria? Canviaria haver de donar explicacions a madriz? Canviaria haver de menjar-nos una merda d´estatut amb patates? Canviaria haver de suportar la persecucio de la nostra llengua i la nostra cultura? Canviaria haver de veure els productes etiquetats en una llengua estrangera?? Canviaria poder veure una pelicula e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
3 d'agost de 2011, 12.31 h

Crec que s'hauria de fer un referendum, pero entre els membres del TC que es on resideix la soberania dels catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
carme fletxa barcelona
3 d'agost de 2011, 11.34 h

Amb 80 diputats Esquerra seria valenta de proclamar la independencia del nostre país? Si aixo fos segur, jo tornaria a votar esquerra, peró sincerament dubto de que fos aixi. #2


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Mercè fletxa Vilassar de Mar
3 d'agost de 2011, 11.34 h

Primer era el referèndum el 2014, ara un referèndum per el concert econòmic al que ells mateixos no han donat suport. Com es menja?
Mes valdría que ERC es posi un esparadrap a la boca per que el que si acceptaríem molts ciutadans de Catalunya sobiranistes i no sobiranistes es que demanessin perdó juntament amb els seus companys de tripartit per haver endeutat el nostre país amb la seva mala gestió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jordibcn fletxa Barcelona
3 d'agost de 2011, 11.21 h

#1 Sí tens raó els Referemdums són molt periillosos , i el poble català és molt tontet , Constitució havia de dir NO i va dir SI, Estatuto "Cepillado" de Cataluña havia de dir NO i va dir SÍ (és broma el tema del referemdum , l´altre el del poble NO), I contestan a la teva pregunta , la resposta és SÍ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
3 d'agost de 2011, 10.50 h

Si Sr. aquesta és la veritable veritat de tot plegat, i mentre no siguem indepedents, a suar la cansalada i ajudar als botifjers de torn que paguen amb la moneda falsa de torn, i Catalunya a patir les conseqüències.
Visca ERC per dir les coses pel seu nom


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 d'agost de 2011, 09.11 h

#1 ERC es un partit independentista, república i d'esquerra, amb una força parlamentaria de 10 diputats al parlament. Per evitar un cop mes que CiU, MAS i DURAN LLEIDA retallin a Madrid un acord aprovat pel Parlament de Catalunya, tal i com va passar amb l'Estatut.

Amb 80 diputats d'ERC al Parlament no caldria ni fer la comissió per estudiar i demanar a Espanya un model "similar" al Concert Econòmic Basc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 d'agost de 2011, 08.41 h

"Referèndum sobre el concert"?

No es ERC un partit independentista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.