directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran: 'Els han preocupat més les eleccions que no les bases de les futures generacions'

El líder democristià culpa tant al PP com al PSOE del mal estat en què es troben les finances espanyoles

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat aquest dijous que l'estat espanyol torna a estar a la UCI després de la crisi del deute espanyol. En aquest context, ha culpat tant al PSOE com al PP de l'actual situació econòmica i no fer cas a CiU, ha dit, per tirar endavant un pacte d'Estat. 'Els han preocupat més les eleccions que no les bases de les futures generacions', ha afirmat. Després que el PP demanés que s'avancessin les avançades eleccions convocades pel 20-N, Duran ha dit que s'ho plantejaria si al setembre José Luis Rodríguez Zapatero no tira endavant les reformes estructurals en curs. Duran ha manifestat que les dificultats econòmiques 'són conseqüència del que passa a EUA sobre l'acord pel sostre pressupostari de republicans i demòcrates' i per la 'inoperància' de la UE per donar resposta a la situació grega'. Tot i això, ha assegurat que 'hi ha causes endògenes pròpies de l'economia espanyola' perquè 'no s'han fet bé les coses ni s'han fet els deures'. En aquest sentit, ha dit que l'economia espanyola és 'més atractiva que altres economies pels mercats especuladors i és perquè no es projecta la confiança per raons polítiques i econòmiques'.
josep antoni duran i lleida, ciu, unió, udc
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu de CiU al Congrés ha recordat i ha responsabilitzat tant a PP i al PSOE de l'actual situació i ha assegurat que si els dos partits s'haguessin fet ressò de la seva proposta de pacte d'Estat 'Espanya no es trobaria amb la situació que es troba'. Duran ha culpat tant a socialistes com els populars i ha criticat que els ha 'preocupat més els interessos electorals que no pas posar les bases per a les futures generacions'.

Duran ha lamentat que 'Espanya torna a estar a la UCI' amb una situació 'crítica'. 'Si els dos partits haguessin fet cas de CiU haguessin pres mesures de reformes estructurals tots plegats', ha insistit. El líder d'UDC ha explicat que ha parlat un parell de vegades amb Zapatero sobre la situació econòmica i que esperava tornar-ho a fer aquest dijous.

Ha assegurat que mai ha dit que la situació a l'estat espanyol fos gravíssima, però sí que ha dit que 'és preocupant i delicada'. 'Mai he encès el foc en matèria econòmica ni crear alarmisme innecessari', ha apuntat

Així mateix, Duran ha recalcat que 'qui ha d'actuar és Europa', ja que 'l'atac al deute espanyol és un atac a l'euro i la defensa ha de ser de l'euro com a moneda i ha de ser l'eurogrup els que han de donar una resposta adient a la situació'. Ha considerat que de moment el Banc Central Europeu pot fer una cosa a curt termini i 'és comprar deute dels països que estan més apurats' i tenir cura de la política del tipus d'interès.

Avançament electoral

Després que el PP demanés que s'avancessin les eleccions del 20-N, Duran ha explicat que havien demanat eleccions al novembre perquè entenen que al setembre s'havien d'acabar unes reformes estructurals que estaven en curs. El dirigent de CiU ha dit que espera que el govern espanyol les faci i ha indicat que si no les fa potser 'es plantejarien un altra posició al respecte'.

El líder d'Unió ha remarcat que el govern espanyol hauria de tirar endavant la negociació col·lectiva; polítiques actives i abaixar un punt el coeficient de solvència dels bancs que es superior a la banca europea i obligar que aquest punt es destini a crèdit destinat a pimes i autònoms.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE
5 d'agost de 2011, 15.44 h

Quedi's a madriz senyor Duran, total aquí no el trobarà cap català a faltar! Això sí, no ens representi més!!!!!

INDEPENDÈNCIA, JA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Alba fletxa Cornellà
5 d'agost de 2011, 14.06 h

#12 Si, imagino una Catalunya valenta que opti per no deixar-se espoliar i es faci responsable del seu propi futur. Es clar que si!
Vivim en una cruïlla històrica que va més enllà dels interessos partidistes d'alguns i Catalunya té la gran sort de tenir solució, fora d'Espanya.
Hauriem de tenir por a que ens passi com el Quebec?
És que no hi altres exemples de països indenpendents al món, començant pels propis EEUU? No t'has plantejat que Europa necessita un país seriós al sud? ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
5 d'agost de 2011, 12.56 h

Tot i estar d'acord amb la majoria dels comentaris, la cruel realitat sociopolítica de Catalunya es veu sempre reflectida amb el vot popular i a la hora de anar a unes eleccions. I la hora i cruel realitat es que en DURAN LLEIDA i la seva coalició conservadora i unionista amb Espanya CIU el proper dia 20-N, serà de llarg la mes votada conjuntament amb els unionistes de tota la vida del PP i PSC. Ull, que fins i tot el PP pot superar aquest cop amb el vot i diputats al PSC a Catalunya.

N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Tesa fletxa BCN
5 d'agost de 2011, 12.23 h

#9 Té raó, però amb senyors com el Durán cal ser inflexible, i cadascú el combat com pot. El senyor Durant menteix i entabana la bona gent; això és una gran falta de respecte. La gent se sent impotent i ofesa. El senyor Durán ja sap que una persona ofesa és un enimc per sempre, però tan li fa, només l'importa mantenir el seu estatus i això només ho podrà aconseguir fen la pilota als poders espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan fletxa Palamós.
5 d'agost de 2011, 12.06 h

#9 Perquè siguis respectat políticament s'ha de tenir dignitat política i el "senyor" Duran i Lleida - altrament dit Duran i Lladre, no l'ha conegut mai. Tant se val els seu asquerós espanyolisme i la vida disipada que porti o hagi portat. ( Algún dia sabrem la veritat del cas López Tena ? ). Aquesta persona no pot anar pel món predicant i explicant qüestions polítiques i econòmiques quan té sobre seu i com a Secretari General del seu partit, condemnes judicials a causa del mal exer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Josep M. Puig fletxa Terrassa
5 d'agost de 2011, 11.55 h

Molt bé Alba. Tot el que dius està molt bé. Només tenim un problema que això que tu penses i que és el que jo voldria, si faig cas dels meus sentiments, només ho comparteixen un terç de la població. Coneixes el drama del Quebec? Per un 1% no varen aconseguir la independència i ara s'han enfonsat gairebé del tot. El Sr. López Tena, per obviar aquest problema, proposa que siguin les forces parlamentàries les que proclamin per majoria la independència. Ens imaginem una Catalunya que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Alba fletxa Cornellà
5 d'agost de 2011, 11.30 h

Jo crec que té raó en el diagnòstic el Sr. Duran. El que de cap manera recolzaré amb el meu vot, és la solució que proposa.
El peixalcovisme està superat i la relació Catalunya- Espanya dada i beneïda.
Estem en un procés de transformació profunda a tots els nivells, en un escenari internacional molt complex.
No crec que CiU a Espanya pugui fer res de nou, més enllà de les engrunes i el "joc" que interessa als poders fàctics unionistes.
Penso que primer s'ha d'aconseguir la inde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Maria fletxa Tortosa
5 d'agost de 2011, 11.28 h

#9 Aquest senyor s'ho ha guanyat a pols, primer és ell qui ens ha insultat amb tot el menyspreu que demostra en la situació actual i d'altres. Mira, qui no vulgui pols que no vagi a l'era


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep M. Puig fletxa Terrassa
5 d'agost de 2011, 11.16 h

S'ha ben guanyat què? No hi ha ningú al món que a mi em faci rebaixar el meu nivell. Abans callaré. Sobretot, tot allò que faci referència a persones i a símbols. Segurament, per sort, no hi ha ningú que comparteixi la meva manera de pensar. Però el respecte és la base i el fonament de l'entesa. I la violència és més a prop quan ens perdem el respecte. Primer es comença en el llenguatge. Algú pensa que tot es pot dir, sobretot darrera de pseudònims. I això no és veritat. Quan ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós.
5 d'agost de 2011, 11.07 h

#7 No hi ha cap dube que està a l'alçada dels que es va entregar a mans del PSOE català i renegar dels seus ideals, si és que els havian tingut mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.