directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El setmanari conservador The Economist diu que Esperanza Aguirre fa més per retallar la crisi que Artur Mas

Critiquen el PP de Catalunya per moderat · Qualifiquen Rajoy de l''home que no té res a dir'

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El setmanari The Economist dóna per feta la victòria del PP de Marino Rajoy a les eleccions del 20 de novembre, però considera que el líder popular fa promeses 'poc creïbles' com la d'impulsar 'austeritat sense dolor'. 'El senyor Rajoy té un dilema pels propers mesos. Per guanyar vots ha de semblar moderat, però per aconseguir el respecte dels mercats i de Brussel·les ha de semblar sever', diu la publicació britànica. The Economist recorda que el PP controla molts dels governs autonòmics i diu que l'executiu madrileny d'Esperanza Aguirre 'és més auster del que vol el govern central'. Els populars 'retallen inversió i fan fusions de departaments', diu, mentre a Catalunya 'els problemes s'acumulen'. Els problemes de Caja Madrid després del control del PP madrileny o el pèssim estat de la sanitat de la Comunitat de Madrid tot i els anys de vaques grasses no s'esmenten en cap moment en el text.

Comparteix
   


Etiquetes
'A Catalunya, que té una economia tan gran com Portugal, el govern nacionalista en minoria planeja tenir un dèficit del 2,7% del PIB, més del doble del límit marcat per Salgado', assegura The Economist. El rotatiu britànic, que en el peu de foto defineix Rajoy com 'l'home que no té res a dir' critica que els populars catalans -que 'sostenen l'adminsitració d'Artur Mas'- hagin trobat 1.200 milions d'euros per estalviar a Catalunya però 'en comptes de reduir més el dèficit vulguin que aquests diners es reinverteixin en els serveis de salut'.

El setmanari assegura que algunes comunitats autònomes han criticat que les exigències del govern socialista redueix 'l'habilitat de finançar salut i educació' i menciona que Murcia fins i tot ha amenaçat 'amb tornar l'administració d'aquests serveis a Madrid'. The Economist exigeix a Rajoy que clarifiqui les seves polítiques i demostri com pensa 'seguir els passos' d'Elena Salgado. De fet ,diu el rotatiu, 'alguns populars' consideren que Salgado 'ha fet un bon inici' per les retallades i que Rajoy haurà de seguir la mateixa línia. Però pel setmanari la promesa de 'austeritat sense dolor' de Rajoy, tot i que útil en un moment en què 'el que importa són els vots', té una manca 'credibilitat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Reagrupat fletxa Girona
7 d'agost de 2011, 09.26 h

Deu ser la versió anglosaxona d'Intereconomia


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jaume Cusó fletxa Barcelona
6 d'agost de 2011, 21.13 h

No sé fins a quin punt no podríem parlar de corrupció periodística en aquest cas. És curiós que un diari econòmic lloi una Comunitat Autònoma del PP amb uns nivells de corrupció propis d'un país del tercer món, només superada per una altra comunitat autònoma també governada pel PP situada al sud de Catalunya. El model de gestió i govern que ens proposa The Economist és el que veiem en aquestes CCAA del PP?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
er fletxa .
6 d'agost de 2011, 12.01 h

La seriositat espanyola, o els que fan amb els calers que ens prenen: http://www.cronica.cat/noticia/La_ministra_Salgado_es_gasta_600.000_euros_en_lots_de_Nadal


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pere fletxa Alacant
6 d'agost de 2011, 11.49 h

Cal que comencem a preguntar-nos qui són els propietaris dels mitjans de comunicació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Juli fletxa Barcelona
6 d'agost de 2011, 10.42 h

Els articulistes de The Economist més val que no parlin d'allò que desconèixen i s'estalviaran de fer paperets tan galdosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
6 d'agost de 2011, 10.19 h

Fer cas del que diu semblant pamflet neoliberal, és perdre miserablement el temps. Altres cops ja s'han lluït amb parides d'aquesta mena. Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Reagrupat fletxa Girona
6 d'agost de 2011, 09.20 h

El periodisme seriós requereix contrastar les notícies i alguns sembla que no ho fan reiteradament...És que hi ha mala voluntat pels que va contra els propis interesos o la visió que volen pel món ?. El Col·lectiu Emma sembla que tornarà a tenir feina. Però ara no ens podem pas cansar. Perisitirem fins que les pedres es tornin pans per nosaltres...Reptim-ho mil vegades !.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume Cusó fletxa Barcelona
6 d'agost de 2011, 08.36 h

Defensen la privatització del sistema públic, des de la Sanitat als transports. Caldria recordar-los que quan els britànics van privatitzar els ferrocarrils al poc temps l'eficiència va caure en picat, les avaries van augmentar i van produir-se dos accidents greus deguts a que la companyia va primar els beneficis al manteniment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume Cusó fletxa Barcelona
6 d'agost de 2011, 08.32 h

The Economist acostuma a enviar els seus corresponsals a Madrid, i allà s'informen, però només reben la visió que hi ha Madrid i propera al PP. Suposo que a Madrid consideren fer una retallada que Esperanza Aguirre no vagi cada dia a la perruqueria i que ho faci cada dos dies. Potser haurien de venir a Barcelona i veure el tema dels ambulatoris, a veure si tenen pebrots i li diuen al personal dels CAP que no s'estan fent retallades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ricard fletxa Reus
5 d'agost de 2011, 19.37 h

Això és un fulletó neocon, a l'estil dels canals TDT espanyols fatxendes... Amb grans connexions a la caverna mediàtica i amb el partit dels franquistes "reconvertits" a demòcrates de tota la vida (PP). Jo és que ni hi perdria un segon més. Els falta un bull.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.