directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santi Vila: 'Si no hi ha pacte fiscal, el camí cap al secessionisme serà imparable'

L'alcalde convergent de Figueres insta els batlles a avalar la via de la consulta per 'entrar en un procés de ruptura' si fracassa el pacte fiscal

Comentaris 35  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 27 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, (CiU) té molt clar que el pacte fiscal és un 'objectiu estratègic' i creu que només serà possible si el partit guanyador de les eleccions generals del 20N no obté majoria absoluta i necessita el suport de la federació nacionalista. 'Sense això ho tenim tot perdut', ha reconegut en una entrevista a l'ACN. Si el pacte fiscal fracassa, vaticina que 'el camí cap al secessionisme serà imparable'. I en aquest senit ha avisat a tots els alcaldes, també als 'moderats' entre els quals s'inclou, que hauran d'avalar la via de la consulta i demanar ajuda als ciutadans per entrar en un procés 'de ruptura'. Un procés per alguns 'no destijat' però 'inevitable', ha assenyalat.

Comparteix
   


Etiquetes
Santi Vila preveu que la via del secessionisme està a prop si no s'aconsegueix el pacte fiscal que CiU té previst plantejar al govern espanyol que surti de les eleccions del 20 de novembre. En una entrevista a l'ACN,  ha apuntat que si no és així, 'lamentablement tindrem un problema estructural des del punt de vista de l'estat constitucional' i per tant, 'ja no serà un problema d'objecció fiscal', com ha proposta Òmnium Cultral. Per Vila, caldrà plantejar la secessió de Catalunya envers Espanya.

Ha assegurat que la situació que afronta el país és d'un 'camí sense retorn' on Catalunya 'no pot tornar a ser enviat a la frustració'. Segons Vila, 'tothom comença a adonar-se que si no hi ha pacte fiscal, el camí cap al secessionisme serà imparable' i ha afegit que 'tots els alcaldes, fins i tot els moderats -en els quals s'hi compta- haurem d'avalar la via de la consulta i demanar a la ciutadania que ens ajudi a entrar en un procés de ruptura'. En aquest sentit, ha reconegut que per alguns alcaldes, com és el seu cas, serà un procés 'no desitjat' però ha remarcat que és 'inevitable'.

L'objecció fiscal, un escenari descartat

Santi Vila, que va rebutjar entrar al govern de Mas per poder-se dedicar de ple a la política municipal, ha descartat l'objecció fiscal com a possible resposta tal com ha plantejat Òmnium Cultural. 'Hi ha qui explica que hi ha determinades formes d'insubmissió fiscal que no són del tot il·legals; a mi això em sona a rus', ha assenyalat, i ha manifestat la seva reticència tot dient que no es pot demanar als ciutadans que 'incompleixin la llei'.

El paper de CiU com a 'lobby català' a Madrid

Evitar la majoria absoluta a les pròximes eleccions generals és clau per al pacte fiscal, ha assenyalat Vila, que no dubta en dir que 'només des de Catalunya es pot evitar' tenint en compte l'actual llei electoral. Ha pronostica que Espanya serà 'força monocolor' -el blau del PP- i ha destacat la importància de fer 'un gran resultat' des de CiU per poder ser 'ponderadors' del nou govern. Només així, afegeix, podrà actuar com a ''lobby català'.

L'alcalde convergent, que repeteix mandat avalat per una majoria absoluta, ha considerat que CiU és l'únic que pot portar a Madrid una agenda catalana. 'Em témo que per a aquest viatge els altres partits no ens hi podran ajudar'. I és que ha considerat que el PP no pot perquè defensa un altre model d'estat mentre que el PSC, diu Vila, 'ha demostrat que són incapaços d'actuar amb independència de Madrid'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
Joan fletxa Palamós.
9 d'agost de 2011, 11.57 h

#34 - Aixó del "pacte fiscal " és la segona aixecada de camisa que CiU tenia preparat pels seus admiradors i sobretot "independentistes de sequer " en cas de que fracassés el primer que els hi va oferir i encandilar i per tant enganyar, com va ser el " concert económic ". CiU sap sobradament que cap d'aquestes dues demandes eran ni són factibles. Tothom coneix les raons, és com creure que Durante y Lèrida es converteix al catalanisme.
La covardia i el catalanisme regionalista descafei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Ramon fletxa St. Cugat
9 d'agost de 2011, 02.22 h

Ep, doncs que no hi hagi cap de pacte fiscal! Mireu si es de fàcil. Jo estic en contra del pacte fiscal....perquè vull la independència. Aquests convergents com dissimulen el seu regionalisme bien entendido. Sempre procurant d'encaixar Catalunya dins Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
8 d'agost de 2011, 22.41 h

#31 Algú volia fer un referèndum quan les enquestes deien que es perdria? Siguem seriosos, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Joan fletxa Palamós.
8 d'agost de 2011, 22.35 h

#31 No em cansaré de repetir que uns i altres ens han estat ensarronant, es digui CiU o ERC. Sembla mentida que vulgueu tenir la vena al ulls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
mario fletxa bcn
8 d'agost de 2011, 22.27 h

I quan t'enganyen despietadament i irreverentment, que has de dir ? Creieu sincerament que perquè diguin després de 35 anys que ara si toca, però només si a unes consultes no vinculants, ja són independentistes? o perquè s'hagi donat suport al primer govern d'esquerres deixa de ser independentista, l'únic partit independentista del moment, que ho ha estat durant 80 anys en solitari ?, si us plau, més seriositat. Hi ha gent que comenta, que encara diu que el mas en la seva campanya elect... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Joan fletxa Palamós.
8 d'agost de 2011, 20.20 h

#28 - Perfecte, has donat a la diana. Una colla de barruts i botiflers ( amb permís de Ferran ) i traidors als ideal d'una Catalunya Lliure ( també amb permís) És clar que si abans els botiflers d'ERC ja es van baixar els pantalons.................................................. ( amb triple permís) Quina colla de pocavergoyes !!! ( polítics, Ferran)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Joan fletxa Palamós.
8 d'agost de 2011, 20.13 h

#27 - Ferran si no em vols entendre, en tens tot el dret. Jo ja m'he explicat clara i contundentment per tant tu quedet amb les teves raons (que les saps manipular convenientment) i jo em quedo amb les meves opinons, equivocades o no. Salut !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Pere Segur fletxa Barcelona
8 d'agost de 2011, 19.58 h

El que cal és estar informats: Encara podeu trobar les declaracions del Sr. Santi Vila: que encara no ha donat les explicacions que li varen demanar des del Consell Nacional: que s'adheris a la ponència I, la que afirmava que si el TC dictava el que va dictar, donarien per acabada l'etapa autonòmica. L'oligarquia del partit va trair després i fins ara el Congrés. Els consellers callen, els que demanaven coherència amb el Congrés s'han anat i CDC continúa estan formada per eleccions inte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
FERRAN fletxa Cerdanyola del Valles
8 d'agost de 2011, 19.03 h

I em podeu explicar, com s'ha de poder respectar a aquells, que continuament, ens ofénen amb alló que diuen, sense pronunciar paraules altisonants?. Las paraulas, per ellas mateixas, només son grups de lletres que volen dir quelcóm... i els grups de lletres, es póden fer servir de moltas maneras... No cal dir-li "imbécil, o cabró" a una persona, per insultar-la greugment, cal només mentar-li els orígens familiars amb aguna inexactitud, per convertir la frase en un tremendo insult... O ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Joan fletxa Palamós.
8 d'agost de 2011, 18.46 h

#25 - Perdona, jo respecto a tothom, tant per les seves idees, manera de ser, pensar, dir, d'actuar, etc. etc. i mai sortirà de la meva boca o d'algun escrit, cap paraula altisonant. Lo que no pairé mai és la mentida, la covardia convertida amb traició que és lo que ens han ofert per ara ( i ja són 35 anys) TOTS els nostres diguem-ne polítics. En sentit i aspecte polític tinc tot el dret a qualificar-los de la manera que ho faig, altra cosa seria fer-ho fora d'aquest àmbit tot i que c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.