directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Puig descarta que es traslladin a Catalunya els aldarulls de Londres

El conseller anuncia que al setembre es podrien presentar acusacions contra els instigadors dels fets del Parlament

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha descartat que els aldarulls que s'estan succeïnt a Londres els darrers dies es puguin traslladar a Catalunya. Tot i això, ha establert un cert paral·lelisme entre els incidents ocorreguts davant del Parlament el 15 de juny i els de la ciutat anglesa en considerar que l'arrel està en "les convulsions socials" que s'estan estenen per Europa. Puig ha dit que s'està donant un tipus d'agressivitat "molt contundent" contra el principi d'autoritat que es barreja amb el descontentament econòmic i social. "Tot plegat és un còctel que, expressant-se de manera diferent perquè tan violenta no l'hem tingut ni espero tenir, posa en dubte el principi d'autoritat", ha dit.
felip, puig, conseller
El conseller d'Interior, Felip Puig, en una imatge d'arxiu © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Ha assegurat que també hi col·labora el fet que hi ha una presència "molt extensa" de forces de centre i de dreta i que el fet que les esquerres estiguin passant a l'oposició facilita "portar el debat al carrer".

Sobre la investigació per determinar quines persones van promoure els fets del Parlament, el conseller ha assegurat que està "molt avançada" i que al setembre hi haurà "novetats". Ha afirmat que hi haurà "iniciatives" en contra de les persones que es determinin com a instigadors i ha assegurat que no es tracta "ni d'un ni dos, sinó unes quantes persones que estan sent objecte d'identificació. Un cop superades les diligències policials, i amb la iniciativa de la Fiscalia, ha assegurat que es prendran mesures.

Més policies a Lloret de Mar

El conseller també ha volgut distanciar els fets de Londres dels aldarulls de la matinada d'aquest dilluns a Lloret de Mar. Ha assegurat que són fets "allunyats" i els ha vinculat més a turistes "que no saben conciliar la gresca i la convivència". Ha anunciat que, com ja s'ha fet aquesat nit, es reforçarà el dispositiu policial en aquest i d'altre municipis de la Costa Brava.

Puig ha lamentat que no és la primera vegada que es donen episodis d'aquest tipus en que estrangers que venen a estiuejar a Catalunya "s'atreveixen a fer aquí el que no fan a casa seva" i ha considerat que passat l'estiu serà moment d'obrir un debat sobre els horaris dels locals d'oci nocturn i la lluita contra aquest tipus de turisme. "Jo crec que la policia va reaccionar bé, contundetment i així ho continuarem fent", ha declarat el conseller.

Puig ha detallat que ha parlat amb l'alcalde de la localitat, qui s'ha mostrat partidari de "contenir en cara més" els horaris dels bars i discoteques. Ha afegit que s'ha d'aconseguir una regulació que faci possible l'oci i la convivència amb el funcionament normal de la ciutat.
El conseller ha valorat la feina feta per molts municipis costaners per atraure un turisme de qualitat i ha assegurat que Lloret és un dels que més ho ha fet. Tot i això, ha reconegut que el clima i l'entorn permet aquesta "diversitat d'oferta". En aquest sentit, ha considerat que el que cal és "procurar que ningú entengui que aquestes actituds es toleren" i ha assegurat que la policia catalana serà "tant o més contundent" que als seus països d'origen.

Mosos i Urbana patrullaran conjuntament a Gràcia

El conseller també ha avançat que agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana patrullaran conjuntament durant les festes del barri de Gràcia de Barcelona. Puig ha dit que s'han previst "algunes coses diferents" per evitar incidents i ha considerat que expressar la visió antisistema "és legítim sempre que sigui democràtica".

Per aconseguir aquest respecte ha dit que s'han plantejat diversos dispositius, dirigits per la Guàrdia Urbana, per fer possible la conciliació de les diferents formes de viure les festes. "Si hi ha algú que intenta transgredir, haurem d'actuar, no volem fer-ho però hem de donar el missatge de que les festes són per a tothom", ha declarat.

D'altra banda, ha anunciat que la llei sobre drets i deures que està elaborant el seu Departament i que regularà entre d'altres l'ús del burca i el nicab als espais públics podria estar enllestida en un any i mig i aprovada pel Parlament. Tot i això ha dit que abans cal fer un procés participatiu i un extens debat peqruè la matèria és molt diversa i entren en acció diferents administracions.

El conseller defensa que el CAT no impedeix identificar la matrícula

D'altra banda, el conseller també ha dit que portar l'enganxina del CAT a la matrícula del vehicle no impedeix la identificació de la mateixa. Ha explicat que ell mateix la porta a la seva moto particular, però no al cotxe oficial perquè considera que seria un ús "inapropiat" d'un vehicle que no és seu sinó de tot el poble. Puig ha dit que ell és el conseller d'Interior de tota la ciutadania i no veu oportú fer servir el cotxe per un tema que és "opcional".

Ha assegurat que els Mossos d'Esquadra no tenen cap instrucció ni forma part de les prioritats perseguir els vehicles que porten o no el CAT, però ha assegurat que si fora d'Espanya hi ha algun Guàrdia Civil "que vol fer complir la llei, estarà en el seu dret".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
10 d'agost de 2011, 23.01 h

Cony, nens, que ja no recordem els 700 antisistemes que al setembre de 2010 la van liar parda al centre de BCN i van cremar un cotxe de la urbana?
Per sort ara ja no tenim de conseller d'interior a un perroflauta com en Saura i si un paio amb dos pebrots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Libertus fletxa Cerdanyola
10 d'agost de 2011, 14.01 h

Jo també sóc "xarnego" i n'estic orgullòs! Catalunya es va construir amb gent de tota Europa i del nord d'Àfrica: visca em Mohamed-Jordi i la Jenifer de Castefa!!!#2


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Libertus fletxa Cerdanyola
10 d'agost de 2011, 13.56 h

Quina por! Si Puig diu que aquí no pot passar ja tremolo! Aquest home no n'encerta ni una!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
atlasac fletxa Vila-real
10 d'agost de 2011, 10.52 h

NECESSITEM que tota la purria del món ens vingui cap aquí,així potser, sols potser que ens deixen de TRACTAR de XENOFOBS-RACISTES- FACISTES?- INTOLERANTS ----SI, SI, SI, per a que estigues BEN CONTENT ho diré.....VISCA TOTS ELS CRIMINALS=LLADRES=CAMORRISTES dell món, els que estan ben callats, molt ben callats son els MULTIMILLONARIS que ENCARA EN VOLEN MES!!!!. I....MES I....MES i tú,tú, tú ATRASAT MENTAL VOTAN A FAVOR DÉLLS!!!! content eh? si sempre,sempre, sempre el teu VOT a sigut... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 d'agost de 2011, 10.33 h

Sr. Puig, no descarti tant i no xulegi ni tregui pit. Donem temps al temps. Al capdavall, els polítics, perdó volia dir politicastres, us ha arribat l'hora en la qual heu de recollir tot allò que heu sembrat. La vostra prepotència i els vostres privilegis descarnats de moral i decència, estan arribant a la vostra fi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Fernberg fletxa Santa Coloma de Gramenet
10 d'agost de 2011, 10.30 h

Ja va passar fa uns anys a les banlieues de França i ara és el torn d'Anglaterra. Si ningú posa remei, aviat veurem incidents similars a Catalunya. I si no, al temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa bcn
10 d'agost de 2011, 10.07 h

Valdria més que poses fil a l'agulla a les denuncies per dur el CAT a la matrícula del cotxe. Els agents no tenen clara la seva identitat i potser s'hauria de revisar. El govern no pot ser un boques i estimular a la insurrecció per després donar cops de bastó , ja ens ho trobarem si seguim com s'està fent, fotent hòsties a tort i a dret.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Anna fletxa Bcn
10 d'agost de 2011, 01.33 h

Tu sí que ets un xarni, troç de fanàtic feixista!



#2


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordi____ fletxa terrassa
9 d'agost de 2011, 23.43 h

els aldarulls de londres els provoca la xusma, si passes aqui serien els xarnis i els moros.......

i si passen...toc a sometent...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 d'agost de 2011, 16.47 h

No descartis tant, nanu! Això només acaba de començar i, venen eleccions!
Espereu-vos a l'octubre i veureu! Compreu-vos, tots els politiquets, paper higiènic a punta pala!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.