directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'oferta d'Oriol Pujol fa trontollar l'hegemonia de Duran i Lleida a Madrid

El convergent podria fer de contrapès sobiranista al líder d'Unió al Congrés

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

'Duran i Lleida no vol Oriol Pujol de contrapès a Madrid com a número dos del grup parlamentari que haurà de liderar la negociació del pacte fiscal amb el PP de Mariano Rajoy, entre altres coses, pel seu perfil netament sobiranista'. El passat 18 de juliol al directe!cat ja parlàvem de la manca de sintonia entre l'actual secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya i el líder d'Unió Democràtica de Catalunya i candidat per CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida. D'altra banda, aquest divendres el periodista Ferran Casas recorda en el seu article al diari Ara que fa tres setmanes el líder democristià va afirmar a La Vanguardia que no era lògic que tingués 'un contrapès a Madrid' perquè 'ningú d'Unió ha tingut l'ocurrència de buscar un contrapès a Mas a Catalunya'.
oriol pujol
Comparteix
   


Etiquetes
I és que l'oferta de Pujol per a fer tàndem amb Duran a Madrid, si bé no ha sorprès a ningú, ha posat en escena una qüestió carregada de pros i contres. Consegüentment, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha optat per la prudència a l'hora de fer les corresponents valoracions i si bé ha considerat 'prematur' parlar de llistes pel 20N, ha afegit que 'és bo que els dirigents més valuosos es posin a disposició  d'operacions importants, però s'han de respectar els processos interns de cada partit'.

Oriol Pujol s'ha ofert públicament per anar a Madrid de número dos de Josep Antoni Duran i Lleida, malgrat la poca sintonia que hi ha entre els dos polítics i el problema vindrà amb la decisió que es prengui, sigui quina sigui. Tal com apunta Ferran Casas a l'Ara, 'si Mas el complau i el situa com a segon de Duran a Madrid, pot enrarir l'ambient a la federació, que encara amb bones perspectives i amb els deures ben fets el 20N. I si li diu que no, desaira un dirigent cridat a tenir un paper clau els pròxims anys'.

Pujol, contrapès sobiranista

L'actual secretari general adjunt faria de contrapès sobiranista de Duran al Congrés dels Diputats, però a diferència de si hi va amb Pere Macias, amb qui el líder democristià mai no ha tingut cap problema i de qui no ha rebut mai cap crítica, Duran  no podrà llaurar sempre pel cantó que voldrà. Per exemple, el líder d'Unió té la intenció, si el pacte fiscal prospera, de participar en el govern espanyol. Una voluntat que Pujol no comparteix en absolut.

La decisió d'Oriol Pujol de postular-se per Madrid ha estat aplaudida per diferents líders convergents i criticada per UDC des d'on els darrers dies s'han afanyat a difondre la idea d'una cada vegada més possible majoria absoluta del PP. En cas que sigui així, Casas apunta què pot passar: 'Duran ha deixat que s'escampi la idea que si hi ha majoria absoluta i no hi ha joc tornarà a Barcelona per ser vicepresident del Govern (càrrec que ocupa Joana Ortega també d'Unió) [...] amb Pujol allà Duran s'hi pensarà més bé abans d'alliberar l'espai'.

L'anunci de Pujol menys d'un mes després de la proclamació oficial de la candidatura de Duran ha reobert el debat que el president de la federació, Artur Mas, va aparcar a l'executiva nacional del passat 18 de juliol. Les declaracions del convergent a Ràdio Euskadi han sacsejat l'aparent calma que CiU tenia de cara el 20N amb el líder ja definit, a diferència dels altres partits. D'acord amb el previst, el 30 d'agost començarà la confecció de les llistes a les assemblees intercomarcals i el 8 d'octubre s'aprovarà el programa electoral -actualment ja definint-se- i les candidatures.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
Robert fletxa Castelldefels
16 d'agost de 2011, 16.04 h

#37 Roser, dona, deixa les drogues si us plau!, ¿Que no veus que t'estan destruint l'única neurona que et queda?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Joan fletxa Palamós.
14 d'agost de 2011, 12.05 h

#44 - ..........Mira noi, Catalunya mai serà independent per que mai ho ha sigut historicament.......... Quina pena ! A més d'espanyola, inculta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Karme fletxa Alt Penedès
14 d'agost de 2011, 09.53 h

#46 Tens tota la raó Roger, els ecspagnols tenen terror a la Independència de Catalunya, perquè s'els hi acabarà el saqueig constant; si no fos pel que ens roben ja m'explicaràs de què viuria l'estat invasor. I si parlem de la punyetera monarquia, pallassos xuclant i vivint sense fotre res, pel morro i nosaltres sense economia, tenint tot el que tenim i alimentant aquesta gentussa. El poble Català, vinga retallades per tot arreu i ells a viure. Es que no aguanto aquest personal i tots el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Roger fletxa Figueres
14 d'agost de 2011, 09.35 h

#42 Molt bona notícia Karme! Moltes gràcies per compartir-la. :-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Roger fletxa Figueres
14 d'agost de 2011, 09.33 h

Sí, és que els caspanyols tenen autèntic terror a la Independència dels Països Catalans. Perquè es queden sense diners per robar, evidentment. I com ho fan aleshores per pagar una monarquia bananera amb el 50% de la població funcionària com la Rossé? Bé, aviat ho podran comprovar. I sentir. Perquè Catalunya serà independent.

La 'pobra' és tan imbècil que diu "un altre anestesiat de la classe política catalana". Realment no sap què diu. No he llegit res més, per cert (és que a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Carles fletxa Barcelona
13 d'agost de 2011, 22.49 h

#44
Novament la que insulta i falta el respecte ets tu.

Per cert, no m'has contestat: què faries si Catalunya fos independent? T'has amagat al subterfugi típic infantil de que no ho serà mai, però no has tingut la maduresa de contestar. Segurament per què tu mateixa tens por de la resposta... Només cal llegir-te quatre línes per adonar-se del que portes dins. A tu potser t'enganyes, però els que ja fa anys que ens afaitem... rai!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Roser Fort fletxa Granollers.
13 d'agost de 2011, 22.33 h

Mira noi, Catalunya mai serà independent per que mai ho ha sigut historicament, per tant no hauré de marxar de cap lloc. Només em faries fora tu o un company teu amb una pistola a la ma foten-me un tret al clatell, sería l'única manera de que em fesis fora de la catalana regio espanyola. Per altre banda et torno a contesta: "CiU y PNV] no pueden creer seriamente en lo que reclaman. Su estrategia consiste en que los demás sí creamos que lo creen". Ho entens ja o no, noi ??. Per que no es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Roser Fort fletxa Granollers.
13 d'agost de 2011, 22.19 h

Mira maca, hauries de revisar la resta de comentaris dels teus companys de pensament i veuràs quines boques mes netes tenen els de la teua esterp. Tu ets una altre mes de les intol.lerants nazionals-catalanistes, que no pot soportar que n'hi haguin catalans i catalanes com ara jo, ens sentim ven espanyoles. Per tant, el començament d'aquests comentaris que ara tu veus, ja porten díes. Precisament en defensa dels insults de la gent com tu que no respecta l'opinió d'un altre i insulta com a m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Karme fletxa Alt Penedès
13 d'agost de 2011, 21.41 h

Us faig arribar una noticia de Catalunya Radio que m'ha semblat interessant, perquè significa un pas mes per defensar la nostra llengua.
http://www.radiocatalunya.ca/noticia/tu


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
13 d'agost de 2011, 20.48 h


Per desgràcia en aquest fòrum queda patent el nivell d'educació d'algunes persones. La prepotència i l'agressivitat verbal són massa presents en la vida espanyola. I nosaltres, els catalans, tan pacífics i dialogants... Sens cap mena de dubte tenim una visió del món i de la vida ben diferent d’una gran majoria d’espanyols. La proximitat a Europa i el contacte amb altres cultures al llarg de la història ha proporcionat a Catalunya uns valors i una riquesa envejables. Ho hem de cons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.