directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El govern d'Albiol prohibeix als petits establiments vendre alcohol entre les deu de la nit i les set del matí

El regidor de Seguretat del consistori de Badalona explica que la mesura respon a 'raons d'ordre públic'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els establiments de menys de 150 metres quadrats a Badalona no podran vendre alcohol entre les deu de la nit i les set del matí a partir de finals d'aquest mes d'agost. Llavors està previst que entri en vigor una resolució que ja ha signat l'alcalde accidental i regidor de Seguretat en el govern del PP que lidera Xavier García-Albiol, Miquel Jurado. Jurado ha justificat la mesura per 'raons d'ordre públic' i ha confiat en que la nova norma permeti a la Guàrdia Urbana sancionar qui la incompleixi. En una ciutat propera i similar, l'Hospitalet, l'alcaldessa ja va prohibir l'any passat que aquesta mena d'establiments obrissin de nit en dos barris per evitar problemes semblants.
alcohol birra cervesa
Comparteix
   


Etiquetes
'S'han donat situacions en les quals s'han produït molèsties i queixes dels veïns derivades del consum de begudes alcohòliques en espais de pública concurrència i en horaris nocturns', reconeix la resolució que ha signat Jurado, i davant d'aquests fets la Guàrdia Urbana badalonina ha recomanat la mesura.

Per això, l'executiu ha aprofitat que la llei d'horaris comercials de Catalunya aprovada el desembre del 2004 permet als ajuntaments limitar els horaris dels petits establiments que estan exclosos de les normes d'obertura generals 'per raons d'ordre públic'.

'És possible la producció d'altercats a l'ordre públic a causa d'aquells establiments que, tenint autorització o sense aquesta, procedeixen a la venda de begudes alcohòliques pel seu consum fora de l'establiment', adverteix el consistori en la resolució.

'Aquesta mesura és un primer pas per començar a limitar el consum de begudes alcohòliques al carrer i que provoca conflictes d'incivisme i de convivència amb els veïns', ha assegurat Jurado. I ha afegit que la resolució dota 'a la Guàrdia Urbana de Badalona d'una eina per poder aixecar acte i sancionar a tothom que incompleixi la normativa bàsica de venda de begudes alcohòliques a partir de les 22 hores'.

De fet, Badalona no és el primer consistori que pren mesures per tal de limitar la venda d'alcohol de nit. El maig del 2010 va entrar en vigor a la propera ciutat de l'Hospitalet un decret de l'alcaldessa, Núria Marín (PSC), que inclús obliga a tancar aquests petits establiments a partir de les onze de la nit en dos zones, la del centre i el del Nord de la ciutat, on per les nits hi ha xivarri.

Des del canvi d'any, a més, l'Hospitalet té la potestat de sancionar per infraccions molt greus els establiments que incompleixin la normativa. Es tracta d'una competència de la Generalitat que pot ser cedida als municipis. I la cessió és el que va demanar, percisament, la batllessa Marín l'any passat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Fernberg fletxa Santa Coloma de Gramenet
14 d'agost de 2011, 22.29 h

L'experiència ens diu que aquesta mesura no serveix de res. Si el que es pretén és que la gent no consumeixi begudes alcohòliques a la nit, perden el temps: les compraran abans de les deu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep fletxa Barcelona
13 d'agost de 2011, 15.07 h

Per què només als establiments de menys de 150m. quadrats? I els locals més grans poden fer l'agost?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
13 d'agost de 2011, 10.34 h

Vist que la direcció del Directe. Cat no fa res per evitar els insults i els comentaris en contra del nostre País i la nostra Llengua, us proposo a tots que envieu un missatge de comentari inadequat cada cop que la tal Roser de Granollers i el tal Xavier Fabra de Barcelona (per exemple) es despatxin a gust intentant rebentar aquest diari. Pot ser així la direcció ens farà cas i evitarem aquest tipus de comentaris tan desagradables i ofensius per nosaltres, els Catalans, els que lluitem per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.