directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els autònoms catalans han avançat a Hisenda prop de 440 milions en concepte d'IVA de factures encara no cobrades

Catalunya és l'autonomia que concentra el deute més important de l'estat espanyol

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els autònoms que despleguen la seva activitat a Catalunya han avançat a Hisenda 438,4 milions en concepte d'IVA de factures emeses però encara no cobrades per part dels seus respectius proveïdors, segons un informe elaborat per la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). En el conjunt de l'estat espanyol, l'avançament a Hisenda en concepte d'IVA no cobrat suma un total de 1.820 milions. Lorenzo Amor, president de l'ATA, ha criticat al govern espanyol perquè 'continua obligant' pagar l'IVA de les factures emeses i no cobrades mentre que el conjunt de les administracions públiques tenen pendent de pagar factures als autònoms espanyols per valor de 14.900 milions.

Comparteix
   


Etiquetes
Lorenzo Amor ha reclamat al govern espanyol que posi en marxa un canvi en el sistema de tributació de l'IVA i l'adapti a l'esperit de la lletra de la directiva comunitària del 15 de juliol del 2010 que permet als països de la Unió Europea una reforma tributària que implanti un tractament de l'IVA amb criteris de caixa, un cop cobrada la factura, i no en criteris d'emissió de la factura, com fins ara està regulat a l'estat espanyol i a la majoria de països europeus.

El president de l'ATA ha manifestat que 'queda patent' que no 'hi ha voluntat política de canvi' per part del govern espanyol. Amor ha dit que el govern 'no fa cas a la directiva europea, incompleix els acords tancats amb la Mesa d'Autònoms del 5 de maig del 2009' i ja acumula '51 ajornaments en el tràmit d'esmenes a la proposició de llei presentada pel Partit Popular que pretén canviar l'actual sistema de tributació de l'IVA perquè els autònoms paguin l'IVA de les factures 'un cop que es cobrin'.

Lorenzo Amor ha demanat al govern espanyol, que amb tràmit d'urgència' aprovi en el consell de ministres d'aquest divendres una nova normativa en el tractament de l'IVA més favorable per als autònoms.

Catalunya, amb 438,4 milions és l'autonomia de l'estat espanyol que té un volum de diners més elevat avançats a Hisenda, seguit de Madrid, amb 362 milions, Andalusia amb 224,7 milions, el País Valencià amb 201,9 milions fins un total de 1.819,1 milions en el conjunt de l'Estat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi fletxa El Vendrell
17 d'agost de 2011, 14.05 h

I no sols als autonom!!! Em pregunto quant deu, en facturacio, l'Estat o la Generalitat, a les empreses que treballen per ells. Aquestes empreses han de facturar si volen cobrar, algun dia. L'IVA corresponent l'hauran d'avançar, dons ni un ni l'altre paguen abans dels 80-90 dies, per tant aquest import (revolucionari) sempre es avançat.
Ja es hora que l'estat canvii les lleis i permetin als autonoms i a les empreses que treballen per les AAPP poder pagar l'IVA un cop cobrades les factures i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
lluís fletxa Monistrol Mont.
17 d'agost de 2011, 10.03 h

Els autònoms són els grans oblidats d'aquesta crisi. I, a més a més, han hagut d'avançar l'IVA d'unes factures que encara no han cobrat. Els escanyen per totes bandes, els clients per un costat, els bancs per l'altre i, per acabar-ho de rematar, el govern també hi posa collerada. Potser al "sistema" no li agrada que existeixin autònoms, una raça sembla que en perill d'estinció, i prefereix que les persones treballin per grans corporacions on se les controlarà el sou, les vacances, les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Karme fletxa Alt Penedès
17 d'agost de 2011, 08.34 h

En tots els aspectes, Catalunya sempre surt perjudicada i l'estat invasor beneficiat. Fins quan aguantarem aquests robatoris constants?. Si us plau, només tenim un camí: Adéu ecspagna i Independència ara mateix!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
16 d'agost de 2011, 18.24 h

És tan clar lo que s'hauria de fer que fins i tot em fa vergonya tornar-ho a repetir. Tenim des de la "democràcia" uns polítics que mereixen (TOTS) el pitjor dels qualificatius. Hem de pregonar com mai l'unitat independentista o acabarem per desaparèixer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 d'agost de 2011, 18.19 h

Ja fa mes de 2 anys dèiem que el govern hauria de reduir l'IVA a la meitat per reactivar l'economia. Ara es evident que s'hauria de suprimir durant tres anys per tal de reactivar-la. Serà capaç de fer-ho o ens apujarà encara més els impostos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.