directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU creu que la proposta de reforma constitucional de Zapatero amaga la limitació de l'autogovern

Homs demana a PSC i a la resta de partits catalans que votin contra l'acord Zapatero-Rajoy per reformar la Constitució · Duran, en canvi, veu bé 'la música' de la proposta espanyola

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha advertit que faran un front "contundent" davant de l'acord que segellaran "de la mà Zapatero i Rajoy" per reformar la Constitució i limitar la despesa de les comunitats autònomes, segons la proposta que ha fet el president espanyol. Homs també ha demanat a "la resta de les forces polítiques i, en especial, al PSC que és la que té més diputats a Madrid" que facin pinya per evitar que es "liquidi l'autogovern de Catalunya", perquè "sense autonomia financera no hi ha autogovern", ha raonat. Homs ha recordat que "ningú més a l'estat espanyol" ha fet un reajustament del seu pressupost d'un 10% i ha remarcat la gravetat de les reformes constitucionals perquè després "queden petrificades".
francesc homs, portaveu del govern
Comparteix
   


Etiquetes
Francesc Homs ha assegurat que Catalunya i les seves forces polítiques hauran de plantar cara a la reforma constitucional anunciada pel president Espanyol José Luís Rodríguez Zapatero i que, d'entrada, ja compta amb el suport del líder de l'oposició, Mariano Rajoy.

Si després de llegir la lletra petita d'aquesta reforma es confirma que aquest pacte que han fet "de la maneta Zapatero i Rajoy" amaga un intent de "liquidar l'autogovern de Catalunya", Homs ha demanat a tots els partits polítics, "independentment de les seves sigles i, especialment al PSC en qualitat de partit amb més diputats a Madrid, que votin en contra de la proposta".

"Ningú ens ha de donar lliçons en la contenció de la despesa", ha criticat Homs, després de recordar que la Generalitat ha estat l'únic govern de tot l'estat que ha fet un "reajustament pressupostari d'un 10%". Catalunya "ja té els deures fets en matèria de contenció", un aval que el legitima per criticar amb més força una iniciativa del govern espanyol que "limitarà l'autonomia financera i, per extensió, l'autogovern català".

Tres eixos bàsics del concert

Precisament el portaveu del Govern ha reaparegut després de les vacances a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada per impartir una conferència sobre sobirania fiscal. Homs ha anunciat que els tres eixos al voltant dels quals s'ha d'articular la negociació del nou concert econòmic que aspira a obtenir el Govern del president Mas són "un model singular per Catalunya, una agència tributària pròpia per recaptar des de Catalunya els impostos dels ciutadans catalans i una tercera fase de transferència solidària de diners a la resta de l'estat".

Homs ha remarcat que la consecució d'aquest concert econòmic ha de ser prioritària per als interessos catalans i ha demanat la complicitat de la resta de partits catalanistes per sumar forces durant la negociació amb el govern espanyol.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Robert fletxa Castelldefels
24 d'agost de 2011, 22.18 h

Com sempre, marejant la perdiu i venent fum, i poca cosa més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 d'agost de 2011, 07.12 h

Una altra "misse en scene" de CiU. Una mica de memòria: el dia 19 d'octubre del 2005 l'Artur Mas va anar a Madrid a eliminar als articles del finançament que havien estat prèviament aprovats pel Parlament de Catalunya. I ara parlen de concert econòmic, Em fa gràcia també com el Duran el tenen per fer el paper del "policia dolent" i el d'Homs de "policia bo". Com si el Duran no anès amb ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 d'agost de 2011, 17.16 h

Qualsevol reforma de la "Constitución española" atemptarà contra el govern de Catalunya!

De constitució només n'hi ha d'haver una, la catalana! Clar que per aconseguir-ho cal estimar Catalunya i voler ser un dels estats capdavanters d'Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 d'agost de 2011, 13.58 h

Que preteneu CiU? si sabeu de sobres que el govern espanyol no negocia amb ningú. I menys amb el seu majordom.

Els pactes, entre els catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.