directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Junqueras rebutja el pacte PP-PSOE per imposar un límit de despesa als territoris

El futur president d'ERC es mostra disposat a fer costat a la Generalitat 'si defensa els màxims nivells de sobirania' i demana a CiU una resposta contundent

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El pròxim president d'ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat l'acord entre el president del govern espanyol i el candidat del PP de fixar un sostre de despesa a les comunitats a través d'una modificació de la Constitució. Junqueras ha manifestat el seu rebuig a qualsevol proposta que limiti l'autogovern així com la capacitat financera i política de Catalunya. I en aquest sentit, creu que ha quedat demostrat que la independència és "l'única garantia política" . D'altra banda, ha instat CiU ha aclarir quina és la seva posició sobre aquesta qüestió i ha deixat clara la disposició d'ERC de fer costat al Govern si defensa "els màxims nivells de sobirania possibles". El futur líder dels republicans ha rebutjat de manera frontal l'anunci de reforma de la Constitució per limitar el dèficit i el deute de les administracions públiques ja que ha considerat que fixar un sostre de despesa encara limitarà més la capacitat financera i política de Catalunya. A més, Junqueras ha afegit que Catalunya no necessita "les lliçons de ningú" perquè està fent els deures i ha recordat els "ajustos durs" que s'han aplicat als pressupostos.
De fet, Junqueras ha assenyalat que el problema de Catalunya no és el que gasta sinó que "ingressa poc" i ha xifrat en 20.000 MEUR els diners que cada any "desapareixen". Uns diners que, segons el pròxim líder dels republicans, servirien perquè ara la Generalitat i els ajuntaments no estiguessin passant per les actuals dificultats financeres i ha augurat que sense "espoli fiscal" hi hauria un "superàvit extraodinari"

Després que el portaveu del Govern, Francesc Homs, hagi apel·lat a la unitat del les forces polítiques catalanes per fer front a la reforma de la Constitució si limita l'autonomia financera, Junqueras s'hi ha mostrat totalment disposat però ha afegit que li donarà suport sempre hi quan el Govern treballi per la "màxima sobirania de Catalunya".

En aquest context, ha instat CiU a aclarir quina es la seva posició i ha assenyalat que el portaveu de la federació nacionalista al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat obert a estudiar la proposta mentre que el portaveu del Govern, Francesc Homs, s'ha manifestat en una en una línia més de rebuig. "Si la posició de CiU és la de Duran i Lleida segur que ERC no hi coincidirà però si la posició és la d'Homs, és evident que hi coincidim molt més", ha afegit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
jordi fletxa Bcn
25 d'agost de 2011, 18.06 h

#6 Maduixa rectifico error volia dir autonomista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Robert fletxa Castelldefels
25 d'agost de 2011, 17.32 h

#12 Company, em referia bàsicament als que ens van estar governant durant 23 anys, i desprès d'una primera etapa que semblava que s'iniciava una certa reconstrucció nacional desprès del franquisme, van estar durant dècades enganyant amb la seva ambigüitat, jugant al sí, però...no, al "ara no toca", i venent tones i tones de fum, a més de defensar els interessos dels més poderosos. Pel que fa al partit en el qual tu centres les teves crítiques (ERC, suposo), també van fer " cagades",... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Palamós.
25 d'agost de 2011, 16.47 h

#11 - A mi lo que més m'exaspera és veure que encara tenen seguidors quan ha demostrat ser el partit més enganyós i traidor en quant es refereix a la causa catalana i que com a referent a tant d'engany han fet servir la paraula "Independents" Si visqués Companys reeditaria amb ímpetu superlatiu, el passatge bíblic de l'expulsió dels jueus del Temple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Robert fletxa Castelldefels
24 d'agost de 2011, 22.06 h

El " màxim nivell de sobirania possible", "peix al cove", "possibilisme", "pluja fina", "gra dualisme". Totes aquestes definicions i actituds ambigües formen part del mateix engany i la mateixa merda que els Catalans ens empassem dia rere dia. I els nostres polítics mentre tant, dedicant-se al anar fent i qui dia passa...any empeny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 d'agost de 2011, 16.42 h

Devant el nostre malmès estatut, era impensable reformar la "constitución", però per a altres temes, es veu que si es possible.
Fins que no tinguem als mossos al llindar de la Llitera demanant passaports ho tenim malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
24 d'agost de 2011, 16.38 h

Hi han dos tipus de nacionalisme, un de català i un altre d'espanyol. Es fàcil enganyar-nos diguent que son nacionalistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós.
24 d'agost de 2011, 16.10 h

És lo mateix que dir que l'ERC actual és independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
24 d'agost de 2011, 15.32 h

#1 CIU nacionalista, aquesta sí que és bona!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
24 d'agost de 2011, 13.28 h

#1 Jordi...CiU nacionalista? Què vol dir nacionalista? Els nacionalistes escocesos estan per la independència. CiU en canvi és hereva de la LLIGA REGIONALISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós.
24 d'agost de 2011, 11.37 h

#4 - Els d'aquí es baixaran suficientment els pantalons per no perdre les potrones i aconseguir com a màxim un mínim i podrit "peix al cove" . L'independència no va ni ha anat mai amb ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.