directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ortega creu que s'ha de tenir 'prudència' fins saber els detalls de la reforma de la Constitució

Avisa que qualsevol reforma que limiti l'autogovern tindrà "un xoc frontal amb la Generalitat"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha manifestat aquest dimarts, davant l'anunci de pacte entre el PP i el PSOE per reformar la Constitució, que qualsevol reforma constitucional que "pugui anar en la línia de limitar l'autogovern de Catalunya", tindrà "un xoc frontal amb la Generalitat". Ha subratllat, però, que cal treballar "amb prudència" ja que ha manifestat que no coneixen "la lletra petita" de la proposta. D'altra banda, Ortega ha explicat que en la reunió amb el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, li va dir que la Generalitat no pot pagar "amb sis mesos els deutes de molts anys".

Comparteix
   


Etiquetes
La valoració d'Ortega de l'acord entre el PP i el PSOE arriba després que el president del grup parlamentari de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi manifestat que s'ha d'esperar a veure "la lletra" que finalment es proposa per decidir si CiU secundarà aquesta reforma constitucional, tot i que els nacionalistes catalans "comparteixen l'esperit" i "no se sorprenen" per la proposta, que des d'Europa "es reforça com a tendència necessària". I també després que el portaveu del Govern, Francesc Homs, hagi demanat al PSC que voti en contra de qualsevol reforma constitucional que limiti l'autonomia financera.

Sense calendari per retornar el deute als ajuntaments

En un altre ordre de coses, Ortega ha explicat que en la reunió que va mantenir amb Bustos li va recordar que molts deutes de la Generalitat "vénen de molts anys enrere", i que no podia esperar que l'executiu català els pagués "amb sis mesos". La vicepresidenta del Govern ha assegurat que intentaran avançar "en la mesura del possible" en el venciment dels deutes, però ha apuntat que no poden marcar cap calendari. L'únic que ha estimat és que des del Departament de Governació intentaran pagar tot el que deuen als ajuntaments aquest any -ascendeix a més de 60 MEUR.

Considera "electoral" la proposta de Rubalcaba

D'altra banda, Ortega ha considerat que la proposta del candidat del PSOE a les eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba, de prescindir de les diputacions, s'emmarca "dins del debat electoral". Per contra, ha subratllat que si cal fer un pla d'austeritat s'hauria de començar per suprimir alguns ministeris com el d'Habitatge. En tot cas, Ortega ha insistit en la necessitat d'evitar que es dupliquin costos en temps de crisi. 

La Diputació de Girona assessorarà els ajuntaments amb problemes econòmics

D'altra banda, aquesta tarda Ortega s'ha reunit amb el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, en una trobada en què han acordat tirar endavant un projecte conjunt per intentar estabilitzar l'economia d'aquells municipis amb dificultats econòmiques greus.

Torramadé ha anunciat, durant la roda de premsa celebrada després de la reunió, que segons aquest acord la Diputació oferirà a aquells municipis que ho sol·licitin "un servei tècnic per tal d'elaborar plans economicofinancers a mida, adaptats a les necessitats concretes de cada ajuntament". D'aquesta manera la Diputació de Girona afegirà a les inversions i als serveis que s'ofereixen habitualment als ajuntaments, aquesta assistència tècnica per a la confecció d'aquests plans.

Ortega ha explicat que aquesta proposta que s'ha plantejat a la Diputació de Girona s'emmarca dins la voluntat de la Generalitat de treballar "en pro a la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya" i ha agraït a Torramadé la ràpida predisposició de la corporació gironina a afegir-se a aquestes mesures de xoc per pal·liar la complicada situació econòmica per la qual passen alguns ajuntaments catalans. 

La intenció de la vicepresidenta és dur a terme aquesta roda de contactes per fer aquesta petició amb tots els responsables de les diputacions catalanes. De moment ja s'ha trobat amb el president de l'ens lleidatà i avui, amb Torramadé.

La vicepresidenta del Govern ha recordat que, a causa de la conjuntura actual, és insostenible que tots els municipis puguin oferir tots els serveis, i per aquest motiu ha fet una crida als ajuntaments "a aprendre a redistribuir les inversions i a mancomunar prestacions per tal que aquestes siguin de qualitat i en puguin gaudir el màxim de gent possible". En aquest sentit, el president de la Diputació ha subscrit les paraules de la vicepresidenta i ha recordat que la funció de l'ens és "donar serveis als municipis i que si hi ha una institució que ha ajudat i ajudarà a mancomunar serveis a la demarcació de Girona són organismes com XALOC, el DIPSALUT i el Patronat de Turisme".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
25 d'agost de 2011, 21.17 h

ALTRE COP LA PUTA JOANA ORTEGA DEL FALS CURRICULUM?


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 d'agost de 2011, 20.01 h

Ni prudència ni res, CAL PROCLAMAR LA INDEPENDÈNCIA DE cATALUNYA I TOT, TOT ARREGLAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pantinet fletxa Les Escaldes
25 d'agost de 2011, 14.26 h

Cuanita ORTEGA: Tu també et creies que havies acabat la carrera i no era cert. Prudència? Encara més? Aqui es farà el que digui el teu AMO, o sia Durante y Lérida i com saps molt bé per un ministeri votaria el que fes falta. El teu AMO, quants anys fa que es a Madrid? Com es que els representants d'altres comunitats han sigut molt més efectius que el de Catalunya? Que n'ha tret el Durante? (a part de la suitte al Palas) UNIÓ serà la perdició de Convergència, temps al tems i vosaltres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 d'agost de 2011, 13.34 h

-fins a saber. No 'fins saber'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
24 d'agost de 2011, 11.13 h

Als vells....poseu-vos la mà al pit i digueu-vos a vos i a TOTS els que us vulga escoltar.... SI EM TINGUT o TENIM ALTRA COSA QUE (l´Atado y bién atado) més encara les esquel-les que per el camí em perdut i.... estem perdent....GRACIES... QUE ARA e r c... ENS O ARREGLARA TOT OI?????
VOTA INDEPENDENCIA SIIII però la teva NO LA DELS POCAVERGONYES.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Andrea fletxa Barcelona
24 d'agost de 2011, 10.09 h

Els catalans fa segles que tenim prudència. Ves a acabar la carrera, benpagada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.