directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU no veuria malament la reforma constitucional si és el Parlament qui fixa el sostre del dèficit català

Pere Macias i Andreu Mas-Colell esperen a conèixer la lletra petita per valorar el pacte per reformar la Constitució · 'Si algú ha de posar alguna xifra, a nosaltres ens agradaria que qui tingués la sobirania fos el Parlament'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu adjunt de CiU al Congrés Pere Macias ha demanat aquest dimecres a PSOE i PP que sigui el Parlament qui fixi el sostre de dèficit de Catalunya. En declaracions a Rac 1, Macias ha explicat que encara esperen a conèixer la lletra petita del pacte per reformar la Constitució que han subscrit populars i socialistes, quelcom que també ha dit Joana Ortega, però sí que ha advertit que, si bé la federació està a favor de contenir la despesa pública com està demostrant el Govern, alhora està "en contra que això s'imposi d'una manera que no hi hagi cap marge i que limiti l'autonomia financera" de la Generalitat. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, també s'ha manifestat en aquest sentit i ha afegit que la Generalitat "sintonitza completament" amb l'esperit de la mesura per controlar el dèficit". Macias ha reconegut que la reforma sembla tancada perquè ja té el suport de PP i PSOE.

Comparteix
   


Etiquetes
Després que José Luis Rodríguez Zapatero anunciés dimarts un pacte amb el PP per reformar la Constitució, CiU encara espera a conèixer el detall de l'acord, tot i que ja s'ha advertit des del Govern que estaran en contra d'un atac contra l'autonomia financera de la Generalitat.

Pere Macias, per la seva part, ha deixat clar que CiU està a favor de contenir la despesa pública, i així ho està fent a Catalunya, però ha afegit que estaran en contra que això sigui una imposició sense cap marge. "En el concepte de constrènyer el deute públic estem d'acord, ho compartim, ho apliquem, però, òbviament, defensem amb ungles i dents que això no envaeixi l'autonomia financera de la Generalitat", ha remarcat.

La solució per evitar aquest atac passaria, segons Macias, perquè fos el Parlament qui fixés el sostre de dèficit, la xifra concreta, en lloc de venir imposada des de Madrid. "Si algú ha de posar alguna xifra, a nosaltres ens agradaria que qui tingués la sobirania fos el Parlament", ha explicat el número dos de CiU al Congrés, que ha remarcat que encara no saben en què consisteix exactament la reforma pactada per PP i PSOE i esperen detalls entre avui, demà i demà passat.

A més, ha volgut treure importància a la diferència entre les declaracions sobre la reforma que va fer primer el portaveu del Govern, Francesc Homs, i les del portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que es va mostrar més prudent a l'hora de valorar la mesura.

En qualsevol dels casos, Macias ha reconegut que poca cosa podrà fer CiU, tot i que ho intentarà, perquè l'acord sembla tancat per PP i PSOE i no hi haurà poc marge de maniobra.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
jordibcn fletxa Barcelona
25 d'agost de 2011, 08.27 h

#7 Per al-lussions.
Dius que no va servir de res, i et repeteixo als de CiU sí que els hi va servir , molt cridar INDEPENDÈNCIA i desprès votar CONVERGÈNGIA.
A l´OMNIUM no li he tret cap mèrit de rés, tu dius que els polítics van apuntar-se al carro , cosa que vol dir a disgust doncs a ERC a disgust cap, i en quan al que volia fer ERC ja te dit que per mi van equivocar-se al no convocar-la abans de.
I en quan a que sigui que ho sóc militant d´ERC i no pots feri-hi res , no cal que h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Robert fletxa Castelldefels
24 d'agost de 2011, 23.23 h

Quin patetisme, per deu!. Els de CiU intentant presumir de lo bé que fan allò de representar a "la veu dels seus amos i senyors".


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 d'agost de 2011, 21.40 h

#5 Per al·lusions:

Lo de Convergència s'explica per les respectives desfetes d'ERC i el PS(C?). Saps que passava? Doncs que el personal ja n’estàvem fins aquí dalt de les sortides de to dels de Cornellà, dels de la bicicleta i de vosaltres. Sinó, de què?

Lo que m'ha semblat de jutjat de guàrdia és el comentari sobre lo d'Òmnium. La mani es va convocar al marge dels partits; el que volguéssiu fer a Esquerra era problema vostre. Encara veig a en Montilla i companyia tots sols allà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordibcn fletxa Barcelona
24 d'agost de 2011, 20.34 h

A i no cal ser vident per veure que al final CiU com sempre SÍ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jordibcn fletxa Barcelona
24 d'agost de 2011, 20.32 h

#3 " Però va servir de ben poca cosa" no de ben poca cosa als de CiU no 62 diputats.
"A més, si no recordo malament, va ser Òmnium Cultural qui va convocar la mani i els polítics es varen apuntar al carro al veure que la cosa se'ls estava anant de les mans" als pòlitics d´ERC no, i potser si haguessin fet cas al Carod hauria anat millor. si la manifestació hagues estat abans que després de, aquí com a militant d´Esquerra crec que ens van equivocar..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Palamós.
24 d'agost de 2011, 20.07 h

#3 - I alguns es posen molestos perquè de tot aixó en dic TRAICIÓ. Tants anys de lluita i promeses i caca la vaca ! No hi ha agut en aquets anys cap moguda qe hagi fet trontollar políticament, ni de lluny, l'estat epanyó. Els nostres polítics (TOTS), al meu entendre clar, una colla de covards i botiflers. A mi m'agrada ser clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 d'agost de 2011, 16.21 h

#2 Si, d'acord. Però va servir de ben poca cosa. A més, si no recordo malament, va ser Òmnium Cultural qui va convocar la mani i els polítics es varen apuntar al carro al veure que la cosa se'ls estava anant de les mans.
Després, a fe de Déu que ja varen saber fer-s'ho venir bé per que l'assumpte quedés en no res. Siau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JO ERC !!!! fletxa Barcelona
24 d'agost de 2011, 13.22 h

Al menys amb el tripartit quan s´atacava a Catalunya es feien manis per protestar.

Amb CIU al govern a tragar i a callar !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan fletxa Avinyó
24 d'agost de 2011, 13.19 h

Però no deien que ara per fi tindríem un Govern fort que sabria plantar cara a Madrid?. Doncs quina manera de fer-ho!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.