directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PxC denuncia les associacions que van organitzar la manifestació antiracista de Salt

Els Mossos d'Esquadra van aixecar acta per tractar-se d'una manifestació no comunicada

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La regidora de Plataforma per Catalunya a Salt (Gironès), Maria Osuna, ha presentat davant els Mossos d'Esquadra de la localitat una denúncia contra les associacions que estaven al darrera de la manifestació antiracista de dissabte passat. El digital Ara Girona informa que el partit considera que la marxa va ser 'il·legal' i que es va fer sense cap intervenció policial per dissoldre-la. Concretament, la denúncia es fa contra l'Assemblea d'Indignants a Girona i el col·lectiu Acció antifeixista. Per la seva banda, els Mossos van aixecar acta per tractar-se d'una manifestació no comunicada. Es tracta d'un procediment habitual en aquests casos. L'acta es deriva a la Direcció General d'Administració de Seguretat.
manifestació, antiracista, salt
A la manifestació antiracista del dissabte hi van participar 200 persones © ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Segons denuncia el partit de Josep Anglada, la manifestació de dissabte es va fer en contra de Plataforma per Catalunya i sense demanar permisos. En la denúncia també es detalla que entre els manifestants hi havia el regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro, i que 'va participar activament' en la protesta. 

La denúncia recull les entitats que han convocat aquesta manifestació, segons els cartells que l'anunciaven, que són l'Assemblea d'Indignats a Girona i Acció Antifeixista. La denúncia recull que la manifestació era 'il·legal', que va 'paralitzar bona part de la població' i que es va fer sense qui intervingués la policia per dissoldre-la, malgrat que hi havia un fort desplegament policial. 

En la denúncia entrada per Osuna també es posa de manifest que el regidor de la CUP de Girona, Jordi Navarro, va participar de la protesta 'de manera activa'. 

PxC no va poder fer una manifestació que tenia previst per aquest mateix dissabte perquè tant Interior com, posteriorment i després de presentar un recurs, el TSJC la van prohibir per risc d'aldarulls perquè s'havia programat una contramanifestació. En aquest cas, la regidora del partit sí havia demanat autorització a l'ajuntament. La concentració antiracista es va convocar per contrarrestar la manifestació de PxC en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torremirona de Salt.

'Hem pogut veure com a Salt han guanyat els incívics i els bàrbars, nosaltres no hem pogut fer la nostra concentració pacífica perquè s'ha considerat pel poder polític i el judicial que ens podien agredir, i els violents, en canvi, sí que han pogut sortir sense cap tipus de problema', ha lamentat el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada. 

Després de la prohibició de la manifestació de Salt, Anglada ha anunciat que faran a la plaça de Sant Jaume una protesta en favor de la llibertat d'expressió i en contra de la repressió política. A més, el president de PxC també ha dit que tornaran a anar a Salt i es manifestaran 'en contra de totes les mesquites que calgui, allí on calgui'. 

Els Mossos aixequen acta

Els Mossos d'Esquadra van aixecar acta després de la manifestació per tractar-se d'una convocatòria que s'havia fet sense demanar permís. Es tracta d'un procediment habitual quan es donen aquests casos. L'acta es deriva a la Direcció General d'Administració de Seguretat on seguirà el seu curs. 

La manifestació del dissabte es va fer enmig d'un fort desplegament policial. Agents antidisturbis van evitar el pas de la manifestació pel carreró que comunica la plaça de l'Ajuntament amb el passeig Girona. Agents de paisà també van vetllar perquè no hi haguessin incidents. Aquests agents només van actuar en un cas concret per apartar de la manifestació una dona que va acostar-se als manifestants amb insults i fent 'botifarra' dient que Plataforma per Catalunya també tenia dret a manifestar-se. 

Crítiques de Torramadé

Per la seva banda l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), ha valorat aquest matí la manifestació del dissabte va ser un acte 'irresponsable' ja que en cap moment es va demanar permís per portar-la a terme. En aquest sentit, el batlle també ha criticat la decisió de PxC de voler manifestar-se el passat dissabte titllant la seva proposta de ser una 'provocació'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
MAMEN fletxa MATARO
30 d'agost de 2011, 15.51 h

Que poco llegan a entender esta gente que la convivencia en barrios que existe una gran masa de inmigración es muy dificil convivir con ellos, solo traen problemas, robos, incivismo etc. . Lo que no entiendo es si una parte de los ciudadanos estan ya hartos de tanta inmigración descontrolada, por que no dejaron hacer la manifestación de PxC y en cambio esta si? si tampoco estava autorizada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Dani fletxa Cerdanyola
30 d'agost de 2011, 15.22 h

Andreu, sí, i tots en ho creiem...

http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA

Feixistes amb pell de xai, això és el que són aquesta banda...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Andreu fletxa Banyoles
30 d'agost de 2011, 02.45 h

PxC no va en contra de la raçes, sino del inmigrants que volen imposar la seva cultura i religió si o si al nostre pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.