directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Somescola.cat lamenta que la persecució d''un reduït nombre d'individus' ataqui el model lingüístic escolar català

El col·lectiu recorda que la política lingüística a l'escola 'es decideix en el Parlament, i no al carrer ni en els tribunals'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El col·lectiu somescola.cat ha denunciat aquest divendres que la justícia continuï 'avalant i donant cobertura a la persecució que un reduït nombre d'individus està realitzant contra el model lingüístic escolar' català. En un comunicat, Somescola.cat -que agrupa entitats cíviques i culturals- carrega contra 'l'actitud antidemocràtica' i de 'manca de respecte' d'aquests individus i lamenta que encara que facin un 'ús jurídicament legítim' de la justícia, aquest és 'èticament reprobable per aconseguir fins polítics que no tenen res a veure amb la convivència ni amb la cohesió social'.

Comparteix
   


Etiquetes
Somescola.cat va néixer fa vuit mesos i està format per un conjunt d'entitats cíviques i de tot l'àmbit educatiu que arran de les sentències del Suprem contra el català com a llengua vehicular unides per donar suport a l'escola catalana i el seu model social. El col·lectiu també lluita perquè no se separi els infants i joves per la seva llengua d'origen.
 
Somescola.cat recorda que la política lingüística a l'escola 'es decideix en el Parlament, i no al carrer ni en els tribunals' i ha mostrat la seva voluntat de 'seguir fent pedagogia' per explicar la necessitat de la idoneïtat del model i de 'combatre amb la paraula i les idees, aquells intents d'erosionar un dels guanys més preuats de la nostra trajectòria democràtica recent'. 
 
D'altra banda, ha fet una crida a la ciutadania a tenir una 'implicació decidida' en la defensa del model actual per donar una 'resposta ferma i majoritària serà determinant per fer front a uns atacs que obeeixen a motivacions polítiques i no pedagògiques', conclou.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi fletxa Bcn
3 de setembre de 2011, 14.37 h

Ves pel món a mirar de tancar negocis i parlant només castellà, ves. Et recordo que a Sudamèrica no parlen la teva llengua, parlen argentí, mexicà, colombià, etc... I on realment es mouen diners i es tira el món endavant, es parla anglès o xinès. Empresari ... traficant de coca !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
3 de setembre de 2011, 09.08 h

#1 Doncs apa, domina'l força i fot el camp cap el teu país com mes aviat millor. Per parlar el castellà, però tu a menjar a Catalunya oi, perquè a les ecspagnes et fotries de gana. Aviam si som coherents, renegat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de setembre de 2011, 21.29 h

Es más valorado dominar el español que el catalán, salvo para opositar a funcionario.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.