directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Insten CiU a 'trencar relacions' amb el PP pels seus 'atacs' a l'escola en català

Tant ERC com ICV consideren incompatible la bona sintonia entre convergents i populars i reclamen que la federació nacionalista vetlli per la 'cohesió social' que garanteix la immersió lingüística

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Triar entre el pacte amb el PP i la 'cohesió social' fruit de la immersió lingüística en català a les escoles. La portaveu d'ICV, Dolors Camats, ha ofert aquestes dues alternatives a CiU en relació a les paraules fetes pel president del grup parlamentari convergent, Oriol Pujol, que va avisar el PP que el Govern el descartarà per a futurs acords si posen la condició de l'escola bilingüe. En un sentit molt similar també han anat les declaracions del portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, que ha demanat a CiU trncar les relacions amb el PP pels seus 'atacs' a l'escola en català i perquè 'estem parlant del partit que al País Valencià i a les Balears intenta impedir que es parli la llengua pròpia'. 'CiU no ha d'esperar un nou atac, una nova agressió, que segur que arribarà. El que ha de fer és avançar-se i intentar trencar aquestes relacions', ha afegit el republicà. Tornant a les files ecosocialistes, Camats ha lamentat que CiU es plantegi ara la relació amb els populars, després d'haver-los donat la 'centralitat' a Catalunya i s'ha preguntat si la federació nacionalista 'descobreix' ara un PP que defensa el model bilingüe i va recórrer l'Estatut davant del TC.
ignasi llorente, erc, esquerra, llei omnibus
Comparteix
   


Etiquetes




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Rabosot fletxa Llocnou de Sant Jeroni
6 de setembre de 2011, 20.28 h

Espanya és involució. Ens volen fer tornar als temps de la "Transición": tots al carrer per revindicar els nostres drets. Com tot això ja ho hem fet i no ens ha servit per a res, hem d'evolucionar: el que s'ha de fer és declarar el nostre estat independent unilateralment ja, i defendre'l.
Si esperem que Espanya, amb la seua "Constitución" caducada (dic caducada perquè som més els que no l'hem votat que els que ho van fer fa 33 anys) i les seues institucions ultranacionalistes i retrògr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel fletxa São Paulo - Brasil
6 de setembre de 2011, 17.03 h

CiU se l'està jugant. Pactar amb el PP, es senyal de ... si fins i tot de lluny ja veiem que tot el que està passant passaria... En Mas ha perdut el full de ruta?
O era sols un paper mullat per guanyar les eleccions?
CiU, Mas, i tots els altres "polítics" o escolteu a veu de poble i dieu un PROU! i endavant o passareu a l'historia com a persones que varen vendre el seu país per un plat de llenties.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JOAN MARIA fletxa BANYOLES
6 de setembre de 2011, 12.50 h

Pot ser no son la mateixa cosa, però el seu amo el tenen a Madrid i per molt que n'hi hagi de catalanistes i algun independentista, es deuen al les ordres de Madrid i no tenen pebrots per desobeir o plegar o formar un grup a part del PSOE. Per mi son uns traïdors a Catalunya per activa o per passiva. El resultat es el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa PPCC
6 de setembre de 2011, 11.49 h

#1 Si em permets, les coses s'han de dir com són. No podem perdre la perspectiva i parlar a la babalà. No és ni just ni correcte dir que el PSC i el PP són la mateixa cosa. És una qüestió d'innacció i acció. Mentre els primers, difícilment, faran cap pas en benefici de Catalunya o que vagi en contra dels interessos de Madrid, els segons no tenen cap problema a mostrar-se bel·ligerants i combatius en contra de Catalunya. Tothom sap que a dins del PSC hi ha algun catalanista (i fins i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JOAN MARIA fletxa BANYOLES
6 de setembre de 2011, 10.12 h

La confiança tarda anys en aconseguir-se, però segons en perdre-la i pràcticament mai mes es torna a recuperar.
ERC, CIU, PSC, ICV...haurien de tenir-ho en compte. Pactar amb el diable es molt perillós i sempre passa factura.
Uns ja ho varen fer en el passat i han perdut molt vots que els hi havia costat molt guanyar i no recuperaran fàcilment. Els altres (CIU) se l'estan jugant ara.
Del PSC no cal parlar-ne ...son uns botiflers i ja s'ho trobaran en les properes espanyoles.
ICV son el se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de setembre de 2011, 09.56 h

Aquests d'ERC no cambiaran mai, on surt ara aquest Llorente, que no té memòria? que no recorda que quan ells estaven al govern, es varen sotmetre com a subdits fidels al PSC-PSOE, que en tot l'afer de Catalunya EL psc-psoe, és igual que el PP, només perquè les lletres en comptes de dues PP hi ha PSC-PSOE.
Després d'ahver traït a Catalunya a favor de les butxaques d'ERC, ara venen a exigir als altres que facin la feina que ells no faren fer. Que no ho veuen que les seves paraules no tene... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.