directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern no es replanteja les relacions amb el PP malgrat la seva posició davant la interlocutòria del TSCJ contra la immersió lingüística

No vetarà el PPC per negociar els pressupostos perquè no vol actuar 'amb sectarisme'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha descartat que CiU i l'executiu veti al PPC per la seva posició davant la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a l'escola. Homs ha considerat que si el Govern tanqués les portes a negociar els propers pressupostos o a arribar a acords amb els populars estaria 'actuant amb sectarisme' i 'castigant', una actitud que ha volgut rebutjar. 'Estem oberts a qualsevol col·laboració. No tenim pactes estables amb ningú i tampoc vetem ningú', ha explicat. El portaveu, a més, ha arremès contra PSC i ICV-EUiA perquè, segons ha dit, pateixen 'ansietat per barrejar les coses' i acaben 'criticant' al Govern aprofitant la polèmica per la interlocutòria del TSJC.

Comparteix
   


Etiquetes
 
El Govern català no vol barrar el pas a cap possible pacte per tirar endavant els pressupostos de 2012 i els punts del seu full de ruta polític pel proper curs polític. Així ho ha explicat Francesc Homs aquest dimarts després de la reunió del Consell Executiu, que ha insistit que la postura del que va ser el seu soci per tirar endavant els comptes de 2011, el PPC, davant la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a l'escola i la immersió lingüística no implica cap veto als populars. 'Estem oberts a qualsevol col·laboració. No tenim cap pacte estable amb ningú, i no tenim apriorismes ni vetem ningú', ha argumentat el portaveu. 
 
I és que per Homs, el que importa és que el Govern pugui tirar endavant el seu programa, amb suports puntuals de les forces polítiques que calgui. En aquest sentit, ha explicat que 'si fins ara hem pogut aprovar el pressupost i no hem deixat de fer immersió lingüística a l'escola', no hi veu raó perquè ara no pugui continuar aquesta dinàmica. I és per això que Homs ha considerat que si s'exclogués al PPC o Ciutadans de qualsevol possible pacte per la seva postura davant la interlocutòria, el Govern estaria 'castigant', 'vetant' i 'actuant amb sectarisme' amb aquestes forces. 
 
'No tenim una visió sectària de la política, i per això no fem un anàlisi en funció de les comoditats dels pactes, sinó de les necessitats del país', ha justificat el portaveu del Govern, que ha afegit que l'Executiu 'no ha vingut a fer amics, sinó a complir un programa' i que per això no pot centrar la seva política en la 'comoditat' dels acords. 
 
D'altra banda, Francesc Homs s'ha mostrat sorprès pel que ha considerat una actitud incomprensible per part del PSC i ICV-EUiA. El portaveu creu que les dues formacions estan 'aprofitant' la polèmica de la immersió lingüística per carregar contra el Govern per altres qüestions de la seva gestió. 'Se'ls veu el llautó', ha sentenciat Homs, que s'ha preguntat si quan els socialistes i els ecosocislistes estan sortint als mitjans aquests dies ho fan 'per defensar la immersió lingüística o per criticar el Govern'. El portaveu ha considerat, en aquest sentit, que PSC i ICV 'haurien de separar els temes' i ha explicat que li 'crida l'atenció aquesta ansietat per barrejar les coses i intentar estimbar el Govern'. 
 
'No hi ha un pla B'
 
Homs ha volgut remarcar que la posició de l'executiu català després de la interlocutòria està molt clara i passa per seguir aplicant la immersió lingüística com fins ara s'ha vingut fent. En aquest sentit, el portaveu ha reconegut que el Govern 'no té cap pla B' per si el recurs que ara presenten no acaba resolent la situació. 'Tenim una línia d'actuació i si arriba un dia que no surt el sol, ja actuarem', ha explicat. En qualsevol cas, Francesc Homs no ha volgut polemitzar ni valorar les paraules del president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, i la matisació que posteriorment va fer el tribunal concretant que la introducció del castellà com a llengua vehicular es podia referir a tot el sistema lingüístic i no únicament als casos particulars que s'havien portat davant la justícia. Homs ha preferit no abordar la qüestió per evitar així enfrontar-se al TSJC. 
 
Per últim, el portaveu del Govern ha desvinculat l'executiu de les mobilitzacions que s'estan preparant i convocant en favor de la immersió lingüística i en contra de la interlocutòria. 'El Govern ha de fer el que li correspon, que és explicar, fixar posició, presentar el recurs, i entomar tots els problemes que puguin venir, si venen', ha concretat. Tot i això, Homs ha reconegut que des del Govern són 'ben vistes' aquelles mobilitzacions que surten 'd'iniciatives fetes des de la mateixa perspectiva majoritària de veure les coses' que té l'executiu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
serafi fletxa Barcelona
7 de setembre de 2011, 16.15 h

#10 potser entens que catalanista i independentista és aquell que regala la Presidencia de la Generalitat a l'enemic, que mai ha votat res a favor de Catalunya, tot i tenir ara 25 diputats.
Mentre ens insultem i ens barallem, Madrid seguirá fent-nos tot i més. I és una veritable llástima que la voluntat de ser el "prota" está enviant-nos tots a fer la mà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jaume fletxa Puta (España)
7 de setembre de 2011, 14.53 h

Que sectaris son aquests de CiU sempre repetint la mateixa catarella mentre aplaudeixen els pactes amb el PP... desprès es fan dir "catalanistes" i alguns fins i tot "nacionalistes"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pere Segura fletxa Barcelona
7 de setembre de 2011, 12.13 h

Molt Honorable, no vols actuar amb sectarisme amb persones que actuen amb sectarisme...
Doncs, ves per on, aquesta Senyora sectària coneix que la seva nació "España" te un refrany: "Dime con quien andas y te diré quien eres".
I si encara la tens per una nena innocent, pot pensar un altre "Quien con niñios se acuesta, "mojao" se levanta"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan fletxa Palamós.
7 de setembre de 2011, 11.48 h

Ja no és qüestió de preguntar de qui és la culpa, només cal repasar objectivament i sense partidisme l'història d'aquets anys de "democràcia" per veure que ENTRE TOTS (polítics) ens han portat a aquest nivell de degradació de la nostra vida econòmica i política. Han lluitat perquè i per quí? Mentida ! Han anat pels seus interesos particulars i poltronistes, res més. Catalunya - el poble- ha de reaccionar !!! Visca Catalunya Independent !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
7 de setembre de 2011, 10.56 h

C i U está cogida por los huevos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
serafi fletxa Barcelona
7 de setembre de 2011, 09.26 h

#5 hem d'acceptar els fets. I mentres ens barallem, a Madrid es freguen les mans. El dia que siguem independents -que dificil ho veig mentres tothom vulgui anar a la seva- ja posarem a cada persona i a cada partit al seu lloc. Pero ara..... Ah! I jo no soc convergent. Soc un que paga impostos des de fa més de 47 anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
7 de setembre de 2011, 09.13 h

#4 Ja hi som amb la cantarella convergent: tot és culpa del tripartit; CIU no volia pactar amb el PP, però els altres els obliguen, pobrets convergents. Au, va, que no cola!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
serafi fletxa Barcelona
7 de setembre de 2011, 08.55 h

si els senyors que ens varen portar al sot on estem ara ajudessin a sortir-ne, de ben segur que no caldria demanar l'abstenció als peperos. Però seguim volent marcar "paquet" i desqualificar abans que construir. I així ens va: el TSJC se'ns carrega l'immersió, el PPPSOE no permet endeutar-se perque la Generalitat pugui mantenir-nos serveis -similars als que gaudeixen altres comunitats de l'estat- amb el que els queda despres de l'expoli reconegut i tot per la Camacho.
Que és ben clar a Ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joanesco fletxa Barcelona
6 de setembre de 2011, 20.15 h

Ja ho poden explicar i justificar com vulguin, sempre valoren mes la seva part ideològica (de dretes) que la seva part nacionalista (Catalunya).

O sigui es mes important las seves butxaques i las dels seus amics que la seva llengua. això es aixi i sempre serà aixi, per mes que el senyor que vol ser ministre o vulgui justificar


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
6 de setembre de 2011, 19.28 h

Suposo que Durante y Lèrida deu tenir la vista i ulleres posades en la filla del Guàrdia Civil de Blanes, la morruda Sánchez Camacho. El corrupte, pressumpte inocent, ciutadà de la Franja i espanyolíssim de pro, no es deixarà perdre l'oportunitat d'entrar encara que sigui d'escombriaire, al govern del pais veí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.